kesport.hu

MLSZ: átadták a licenceket

Kedden az MLSZ székházában 19 klub képviselője vehette át a nemzetközi és az NB I-es indulásra jogosító licencet.

Tíz egyesület (DVSC-TEVA, Fehérvár FC, Győri ETO, Budapest Honvéd, Gabona Trans-Kaposvár, MTK Budapest, Paksi FC, ZTE FC, Ferencvárosi TC, PMFC) már az első körben megfelelt a feltételeknek, a hiánypótlások után pedig a BFC Siófok, a Nyíregyháza Spartacus, a Szombathelyi Haladás, az Újpest FC, a DVTK, a Kecskeméti TE-Ereco, a REAC, az Új Lombard, és a Vasas is megkapta az engedélyt.

Az NB I-es klubok ülését dr. Szilágyi György nyitotta meg, az MLSZ fair play bizottságának elnöke tájékoztatta a klubvezetőket, hogy idén világszerte szeptember 5-9. között rendezik a sportszerűségi napokat. A FIFA immáron 13. alkalommal tartja meg az eseményt azzal a szándékkal, hogy felhívja a labdarúgásban érintettek figyelmét a fair play szükségességére.

Ezt követően Gertner Zoltán, a szövetség licencadminisztrációjának vezetője adta át a klublicencet tanúsító okmányokat. Mint elmondta, az idén lényegesen könnyebb helyzetben volt az MLSZ, mint a korábbi esztendőkben, hiszen most tíz klub azonnal – hiánypótlás elrendelése nélkül – megkapta a nevezéshez szükséges minősítést. A licencadón testület külön kiemelte a Honvéd, a Győr, a Debrecen és a Fehérvár hozzáállását.

(mlsz.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..