kesport.hu

Messzi István emlékére emelik a vasakat

Augusztus 15-én immár kilencedik alkalommal rendezi meg a Messzi István Emlékversenyt a KTE Súlyemelő Club. A Messzi István Sportcsarnokban 10 órától a serdülő fiúk, 12 órától a hölgyek, 14 órától a férfi junior és ifjúsági versenyzők, 16 órától pedig férfi felnőtt és masters korcsoport versenyzői mérik össze tudásukat. A belépés ingyenes.

– Messzi István a szöuli olimpia ezüstérmese volt a 82,5 kg-os súlycsoportban, emellett pedig többször nyert magyar bajnokságot, ért el helyezést EB-n és VB-n, szerzett dicsőséget hazánknak, városunknak – mondta Bálint Csaba edző, a verseny szervezője. – A versennyel ismét tisztelegni kívánunk a pályája csúcsán, 1991-ben halálos balesetet szenvedett sportember emlékének. Örömömre szolgál, hogy rekordszámú nevezés érkezett, 18 egyesület 80 versenyzője jelezte részvételét. A Kecskeméti TE 14 főt indít a versenyen, többek között Tölli László U23-as válogatottat, Nagy Noelt, a Masters VB 3. helyezettjét, Oláh Norbertet, és az egyesület ígéretes tehetségeit.

A hazai élvonal képviselői is eljönnek Kecskemétre, Takács Mária (a legeredményesebb magyar női súlyemelő), Nagy Péter, aki az idei felnőtt EB 5. helyezettje volt, valamint Ádám Róbert, Nagy Nikoletta és Cser Norbert. Ezúton is szeretnék köszönetet mondani Kecskemét Önkormányzatának, hogy térítésmenetesen biztosították számunkra a Messzi Istvánról elnevezett sportcsarnokot.

(a Kecskeméti Lapok nyomán)

Videó a 2007-es emlékversenyről:

Egyéni sportágak topikja a kesport.hu fórumon

Hozzászólások

  1. Iván

    2011. szeptember 20. kedd at 13:33

    Üdvözlet és gratula Noel-nek, egy régi szobatárs a kecskeméti baleseti sebészetről. (1992 év eleje)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..