kesport.hu

A Fair Play ünnepe: példa lehet a KTE U19

A FIFA tizenharmadik Fair Play napjait a hivatalos nemzetközi mérkőzések szakaszában szeptember 5-9. között tartja. Ez a kezdeményezés a FIFA elnökének Joseph S. Blatter úrnak személyes támogatását élvezi. Júniusban a KTE-Ereco U19-es csapata kapott Flair Play-Díjat.

Blatter elnök úr, felismerve a fair play alapvető szerepét, szükségesnek tartja annak minden sport tevékenységben való alkalmazását, beleértve a gyermekek sportját. „A gyermekeknek erős értékekre van szükségük, amelyek mentén felnőnek. A labdarúgás, mint csapatsport, ráébreszti őket, milyen fontos a fegyelem, a tisztelet, a csapatszellem és a fair play, a játékban és az életben egyaránt. A FIFA Fair Play mozgalma nem korlátozódik a játéktérre. A FIFA ezt a szellemet a társadalomra is ki akarja terjeszteni és ezt jövőnkkel a gyerekekkel kezdeni.”

Most a FIFA tizenharmadik Fair Play napját ünnepeljük, 1997 évi bevezetése óta. Az előző években országok sokaságában ünnepelték meg ezt a napot a szabadidősporttól az élvonalig, helyi kezdeményezések sokaságával.

A tavalyi szezonban egyébként a KTE-Ereco U19-es csapata Fair Play-Díjban részesült. Az elismerést a Telki Edzőközpontban adták át idén júniusban.

(bkmlsz.hu/kesport.hu)

AJÁNLJUK:
Képek a Telki Edzőközpontról

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..