kesport.hu

Nagyarányú vereséget szenvedett a KKC

2009-ben – hagyományteremtő jelleggel – először kerül megrendezésre a Testvérvárosok Kupája női kosárlabda torna. A Kecskeméti KC első mérkőzését a Sepsiszentgyörgy BC ellen játszotta, melyen 73-39-es vereséget szenvedett .

A kezdőcsapat a KKC-nál a következő volt: Kuli, Nagy Z., Békefi, Tóth A., Radics. 4-0-al indult a mérkőzés a székelyföldiek javára, majd Békefi és Radics pontjaival felzárkózott a hírös városi csapat. A sepsiszentgyörgyiek azonban újra magukhoz vették az irányítást, a hatodik perc elején 12-6-ra húztak el. Időkérés után egyre nagyobbra növelték előnyüket, ekkor 19-6 állt az eredményjelzőn. Tóth Viktor is gyorsan kikérte első idejét, azonban a hátrány így is nőtt, az első negyed végén 25-10-re vezetett a Sepsiszentgyörgy BC.

A kecskeméti Radics Anna triplájával kezdődött a második negyed, mely után újra időt kért a kovásznaiak edzője, Stacey Nolan. A megbeszélés eredményesnek bizonyult, hisz a 15. percben már 18 ponttal vezettek (31-13) tanítványai. A félidő végére még növelték is előnyüket a WNBA-ből érkezett Kristen Rasmussen révén, 37-17-el vonultak öltözőbe a csapatok.

A fordulás után a KKC 17 éves tehetsége, Kuli Orsolya kezdte meg a ponttermelést. A 24. percben Tóth Adrienn hármasával és tempójával már csak 15 volt közte (41-26). Tóth nem sokkal később, a 25. percben kipontozódott. A negyed végén Békefi Beatrix még kétszer volt eredményes, ám ez sem volt elég a hátrány ledolgozásához, maradt a félidőben beállt 20 pontos különbség (50-30).

Az utolsó felvonásban a 32. percig kellett várni, hogy pont szülessen: Cristina Ciocan talált a kecskeméti gyűrűbe. A negyedik negyed első kecskeméti pontjait Békefi szerezte a 35. percben(59-32), ziccerből volt eredményes. Egy perccel a vége előtt még Nagy Zita pontjaival szépítettek az alföldi lányok, ám ez a végeredményen nem változtatott. A KKC nagyarányú, 73-39-es vereséget szenvedett a Testvérvárosok Kupájában.

A torna másik mérkőzésén a házigazda Ferencvárosi TC csúnya vereségbe szaladt bele, a Ceglédi EKK ellen 92-59-re kaptak ki.

sepsi_kkc_stat

Sepsiszentgyörgy BC – Kecskméti KC 73-39 (25-10, 12-7, 13-13, 23-9)
Testvérvárosok Kupája– felkészülési mérkőzés
2009. 09.11., 18:00, Budapest – Népligeti Sporttelep

Hozzászólások

  1. Pingback: Javított a KKC és győzött a Fradi ellen

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..