kesport.hu

Ezüstérmest vert a KNKSE

A tavaly ezüstérmet szerzett Szeghalmi NKC látogatott a Kalmár Jenő tanítványaihoz az első hazai bajnokin. Kicsit megilletődve kezdtek a kecskeméti lányok, ám a végére Kisjuhász, Fekete, Korsós és Zsoldosné remek játékának köszönhetően győzelmet ünnepelhettek.

Elfogódottan kezdett az alaposan megfiatalított hazai csapat, így negyedóra elteltével 6-4-re vezettek a tavalyi ezüstérmes vendégek. Következett is menetrendszerűen a kecskeméti időkérés, ami után sikerült rendezni a sorokat és a 20. percben már 10- 6-os hazai vezetést mutatott a tábla. Ebben az időszakban főleg az újonc Korsós és Sánta volt eredményes. A 26. percben 10-10-re felzárkózott a szeghalmi csapat, de a végjáték a kecskeméti lányoké volt, és kétgólos előnnyel zárták az első félidőt.

A második játékrész 10. percében még fel tudtak zárkózni a vendégek 16-16-ra, de ezt követően egy 4-0-ás szakaszt produkáltak Balázsék. Ebben oroszlánrészt vállalt a frissen visszaigazolt Kisjuhász, aki sorozatban lőtte góljait és harcolt ki 7 méteres büntetőt, valamint a fiatal Orell. Zsoldosné sorozatos ziccer védései következtében teljesen elbizonytalanodtak a vendégek, így a végjátékra már eldőlt a mérkőzés, és sima kecskeméti győzelem született.

Kalmár Jenő nyilatkozata: -Tartottam a mérkőzéstől, de bíztam benne, hogy győzelemmel kezdünk. Fiatal csapatunk három rutinos játékossal kiegészülve jó alap lehet az eredményes szerepléshez. Támadásban sok hibával játszottunk, és gond volt a visszarendeződéssel, de lelkesedéssel és jó védő munkával átlendültünk a holtpontokon.

Kecskeméti NKSE – Szeghalmi NKC 27-22 (14-12)
Kecskemét, 80 néző, vezette: Kóródi, Major
Kiállítások: 0 ill. 16 perc, hétméteres büntetők: 4/3 ill. 3/2

Összeállítás: Fekete(k) Sánta(3) Korsós(7) Balázs(2) Szőke(3) Tanú(2) Csatlós

Cserék: Zsoldosné(2) Kisjuhász(4) Orell(3) Horváth(2) Cseh, Gombos, Sárkány

Edző: Kalmár Jenő

Bogdándy

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..