kesport.hu

Haladás – KTE-Ereco számokban

A jelenlegi NB I-es mezőnyt tekintve a Haladás csak egy csapattal játszott kevesebb első osztályú találkozót, mint a Kecskeméttel. Tavaly mindkét alkalommal három gólt rúgott a hazai pályán szereplő együttes, és ezzel mindkétszer nyert is.

Az NB I/B-ben

Először a Lombard-éra idején játszott egymással a Haladás és a KTE. 2002. szeptember 14-én 1.500 néző előtt futballoztak a Rohonci úton a csapatok. A zöld-fehérek a Balogh – Szűcs (Schafranek), Farkas A., Lőrincz, Farkas V. – Nagy L. (Japa), Balassa (Tóth P.), Nagy N., Németh – Nagy S., Tüske összetételben szerepeltek és Nagy Sándor 66. percben szerzett góljával 1–1 lett a végeredmény. A bács-kiskuni találkozón 2–1-re nyertek a hazaiak: ez akkor Glázer Róbert állásába került.

Az első Koman-gól

2004. szeptember 25-én a Kurucsai – Balogh, Balassa, Seper, Baráth – Czeglédi (Borsi), Nagy, Koman, Fábián (Legáth) – Vinkovics (Imre), Mihalecz összeállítású csapattal állt ki a Haladás. A vendégek sokáig 1–0-ra vezettek, ám Mihalecz egyenlített, majd a 81. percben érkezett az akkor 15 éves Koman Vladimir és egy lecsorgó Baráth-lövés után elvetődve, jobbal a hálóba lőtt. Így nyerte meg 2–1-re a meccset a Haladás.

Végre az NB I-ben

Tavaly mindkét csapat újonc volt a legfelső osztályban, és mindkét csapat kellemes meglepetése volt a bajnokságnak. Természetesen a harmadik Rohonci úti találkozó is szeptemberben volt (ahogy a negyedik is akkor lesz). 2008. szeptember 20-án a Rózsa – Csontos, Guzmics, Kuttor, Tóth P. – Molnár, Rajos, Vörös – Oross, Kenesei, Sipos (csereként Maikel, Andorka és Simon A. jutott szerephez) összetételben játszó Csertői-csapat Rajos, Tóth P. és Kenesei góljaival már a 61. percre eldöntötte a találkozót, ám Koncz bombaszabadrúgásból megszerezte a vendégek becsületgólját. A tavaszi találkozón hiába vezetett kétszer is a Haladás, 3–2-re Csordásék nyertek.

(haladasfc.nyugat.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..