kesport.hu

Szalóki Róbert második helyezett lett az ultrafutó világkupa futamon

Harminc kilométernél volt egy kis probléma, de az utolsó húszon még kitartott a lendület. Szalóki Róbert kecskeméti ultrafutó világkupa futamon második lett.

A vasárnapi kecskeméti Hírös Futásra készül a Nike Futóklub. Az egyesület kecskeméti atlétái az elmúlt szombaton 3 versenyen is képviseltették magukat. Szalóki Róbert, a klub szakmai vezetője, Nagykanizsán vett részt egy 50 kilométeres világkupa futamon, ahol 3 óra 22 perc 40 mp-es idővel a 2. helyet szerezte meg.

Kissé hullámos pályán, egy 12,5 kilométeres útszakaszon futottak 2-szer oda-vissza. Eleinte kellemes futóidőben, de később már melegre fordult az idő. Szalóki viszonylag egyenletes tempóban futott végig, az utolsó kilométereken ért föl az elsőre, de nem bírta utolérni, 1 perccel lemaradva ért célba.

A versenyt Pleiveisz István nyerte a tavalyi 50 kilométeres országos bajnokság 4. helyezettje egyéni csúccsal. Szalóki mintegy 4 perccel maradt el legjobbjától.
– A futás alatt jól éreztem magam, a harmincadik kilométer körül jöttek ez első komolyabb nehézségek – no meg a meleg – de az akarat tovább segített – mondja Szalóki, aki kicsit belassulva ugyan, de jó tempóban gyűrte le az utolsó húsz kilométert.

Bánki Zoltán a Bakonyban egy 70 km-es terepfutáson vett részt, ahol 9 óra 5 perces idejével a 7. helyet szerezte meg!
A kecskeméti futók közül legtöbben, tizenegyen, a Szentes – Csongrád gát-futáson vettek részt, ahol 13 kilométer volt a táv. Vörös Róbert az abszolút 3. helyet szerezte meg.

(baon.hu)

Hozzászólások

  1. redmiller

    2009. szeptember 23. szerda at 10:09

    Bravó Roberto! :)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..