kesport.hu

Szép sikerek előtt a megfiatalodott női kézicsapat – interjú Kalmár Jenő edzővel

Az NB II-es bajnokság Dél-keleti csoportjában szerepelő Kecskeméti NKSE női kézilabdacsapatának játéka gyorsabb és lendületesebb lett a tavalyi idényhez képest, köszönhető ez annak, hogy a keret 50 százalékát ifjúsági korú játékosok alkotják – interjú az edzővel, Kalmár Jenővel.

Igaz, csak két bajnoki fordulón van túl a Kecskeméti NKSE és ekkor még nehéz következtetéseket levonni, de mégis hogyan értékeled az eddigi játékot?

A nyáron alaposan átalakult a csapatunk. A keret több mint ötven százaléka ifjúsági korú játékos. Most ennek a pozitív hatásait tapasztaltam, mivel lényegesen gyorsabb, lendületesebb lett a játékunk. Sejtésem szerint az eddig legyőzött két csapat a középmezőnyhöz fog tartozni. Mindenképpen megnyugtató, hogy mindkettőt magabiztosan vertük. Nagyon fontos volt, hogy gólerősebbé vált a csapat, úgy hogy meg tudtuk őrizni közben a hatékony védekezésünket.

A megfiatalított játékosállománynak nem lehet, hogy ez a két győztes mérkőzése csak felvillanás volt?

A felnőtt keretben szereplő fiatalok 2-3 mérkőzést (!) játszanak hetente, ezáltal látványosan fejlődnek. Természetes, hogy ebben az életkorban még nagyobb a formaingadozás, mint a felnőtteknél. Van azonban 3-4 rutinos játékosunk is, akiktől azt várom, hogy segítsék át a fiatalokat illetve a csapatot az ilyen holtpontokon.

A felnőtt csapatban nagyon fiatal játékosok is pályára léptek az elmúlt két mérkőzésen. Erőnlétileg képesek lesznek ilyen iramban végig játszani a bajnokságot? Azért kérdezem, mert a felnőtt mellett az ifi és serdülő csapatban is játszanak, ami igen megterhelő lehet számukra.

Erőnléti problémáink biztosan nem lesznek. Ebben az életkorban rendkívül gyorsan regenerálódik a szervezet. Nagyobb veszély inkább abban van, hogy hogyan tudják összeegyeztetni az iskolai kötelezettségeikkel, hiszen többen érettségire és felvételi vizsgákra is készülnek közben.

Kiket emelnél ki a csapatból?

Két kiváló kapusunk van: Zsoldosné és Fekete, ők mindketten nagyon jól teljesítettek. A korábbi keretünkből Balázs és Tanú illetve Szőke játéka továbbra is meghatározó és Medgyesegyháza ellen is jól játszottak. A fiatalok közül Kisjuhász, Sánta és Orell teljesítményét tudom kiemelni a két mérkőzés alapján. Külön kiemelném a 14 éves Korsóst, aki a két felnőtt mérkőzésen lőtt 14 góljával a legeredményesebb volt és nagyon bátran és hasznosan kézilabdázott.

A most következő hétvégén nem játszik a csapat, de után jön egy hazai mérkőzés. Milyen eséllyel léptek pályára?

Két hét múlva a Martfű csapatát fogadjuk. Rutinos csapat, velük mindig nagy meccset játszunk. Bízom benne, hogy lendületben marad a csapat, és itthon tartjuk a két pontot.

12 hozzászólás

 1. Janás

  2009. szeptember 23. szerda at 15:09

  Sok sikert az edzőnek és csapatának is.

 2. web

  2009. szeptember 23. szerda at 18:23

  Adjunk mi is bizalmat a lányoknak és menjünk ki minél többen a meccsekre.
  Hajrá lányok.

 3. home

  2009. szeptember 23. szerda at 18:27

  Igazad van web. Eddig minden csak a fiúkról szólt.
  Na jó ez NB II. De innen szép a győzelem. Valamiért megküzdeni, vagy megvenni, két különböző dolog!

 4. B3457

  2009. szeptember 23. szerda at 19:06

  Miért kell irigykedni a fiúkra???????

 5. éppő

  2009. szeptember 23. szerda at 20:53

  Kedves B3457!
  Senki nem irigykedik a fiukra szóba se jött az interjú alapján az hogy a kecskeméti kézis lányok vagy esetleg az eddzői féltékenyek lennének rájuk nem tudom, hogy honnan jött ez a hülyeség.! Vagy neked nehéz azt elfogadni hogy most jol szerepelnek a lányok a bajnokságba? és hogy lehet vannak olyanok akik biznak bennük hogy sikerül az nb1/b ? Én is bizok benne hogy meglesz ! Hajrá Csajok

 6. ....

  2009. szeptember 23. szerda at 21:01

  Irigységről szó sincs.Sőt, a csajok ha tudnak mennek a fiúk meccsére úgyhogy ezt benézted kedves B3457! Reméljük, hogy kitart a lányok jó szereplése a bajnokság végéig és sikerül az nb1/b. Az ifistákról sem szabad megfeledkezni, nekik is kell a biztatás!!!! Hajrá KNKSE!!!

 7. B3457

  2009. szeptember 23. szerda at 22:17

  Én home hozzászólása miatt írtam amit nem az interjú miatt!!!!!

 8. ....

  2009. szeptember 23. szerda at 22:27

  Igaza van, mert eddig szinte minden a fiúkról szólt, ez tény….de home se úgy írta hogy féltékenyek lennénk.Na mindegy, hátha mostmár szól majd valami a csajokról is!

 9. home

  2009. szeptember 24. csütörtök at 08:09

  Aki félre akarja érteni, tegye! Én a fiúknak is szurkolok, mert sok munka fekszik abban, hogy bekerültek az NBI-be.
  De lányok is vannak a világon.

 10. BUNCSI

  2009. szeptember 24. csütörtök at 13:43

  TISZTELT HOME!

  ABBAN TÉNYLEG SOK MUNKA VOLT MERT A KUN PISTA MIKOR ÁT VETTE ŐKET AKKOR AZ UTOLSÓK VOLTAK AZ NB-II BEN ÉS SENKIT NEM ÉRDEKELT A KÉZI A VÁROSBAN,VISZONT 4 ÉV MULVA 1200 AN VOLTUNK A PICK MECCSEN.KÍVÁNOM AZ EDZŐTÖKNEK HOGY NEKI IS SIKERÜLJÖN,VALAMI HASONLÓ..

 11. csuporka

  2009. szeptember 24. csütörtök at 15:55

  Szerintem egyetlen lány sem irígy a fiúkra,sőt ha tehetik tényleg minden mérkőzésükre kimennek csak azért mert szeretik a kézilabdát.Tény hogy eddig minden a fiúk körül forgott,és büszkék is vagyunk rájuk.Most a lányok jól szerepelnek,megérdemlik a figyelmet,ahogy annak idején a fiúk is megkapták.Iagz eddig két mérkőzésen vannak túl,de mind a kettőt megnyerték magabiztosan,és ha a többi meccsen is ilyen fegyelemmel állnak oda akkor szép eredményeket érhetnek el a bajnokságba.

 12. home

  2009. szeptember 24. csütörtök at 18:47

  Csuporka jól látja, a lányok ott vcannak a fiúk mérkőzésein. Ez így van jól.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..