kesport.hu

Futottak az eredmény után, aztán tízgólos siker lett a vége

A Kecskeméti NKSE női kézilabda csapata szombaton délután tízgólos győzelmet aratott hazai pályán a Martfű ellen. A csapat mérlege így kiváló: három meccsből hármat nyertek, ráadásul az ifik is parádéztak, 16 góllal bizonyultak jobbnak.

Nagyon rosszul kezdett a hazai csapat, pontatlan befejezések és figyelmetlen védekezés következtében negyedórán keresztül csak futottak az eredmény után. Kecskeméti időkérést követően kezdték meg a felzárkózást Szőkéék, és a 17. percben vették át először a vezetést. Főként Korsós és Szőke góljai révén a félidőben a már ötgólos előnnyel fordultak.

A második játékrészre megtalálták a hazaiak a martfűi védekezésére a megfelelő taktikát, és 10 perc alatt, 10 gólra növelték az előnyt. Ekkorra nagy különbség alakult ki a két csapat között. A félidő hajrájára 14 gól volt az előny. A végjátékban a kecskeméti fiatalok is játéklehetőséget kaptak, de így is magabiztos hazai győzelem született.

„Kötelező győzelem volt. Nagyon rossz első 15 perc után fokozatosan lendültünk a játékba. A második félidőre már csak a győzelem aránya volt kérdéses” – nyilatkozta a találkozó végén Kalmár Jenő edző.

NB II. női felnőtt kézilabda mérkőzés

KNKSE – Martfűi NKE 33-23 (16-11)

kiállítások: 6, illetve 4 perc
hétméteres: 7/7, illetve 11/7
kitűnt: Zsoldosné, Szőke, Korsós, Tanú, Orell

KNKSE: Fekete (k), Kisjuhász 3, Korsós 7, Balázs 3, Szőke 9, Tanú 4, Orell 4
cserék: Zsoldosné (k), Sárkány 1, Lévai, Gombos, Cseh, Csatlós
edző: Kalmár Jenő

Az ifik is hozták a mérkőzést

Az első félidő kiegyenlített küzdelmet hozott. Fej-fej mellett haladt a két csapat. Az elején bátortalanul, félénken játszottak a hírös városiak, hiszen nem a megszokott kezdő sorukkal vágtak neki az összecsapásnak. Több újonc is bemutatkozott a csapatban és a kezdeti gátlásukat a második játékrészre sikerült feloldani. A hajrában beindult a kecskeméti henger, és a 16 gólos győzelem hűen tükrözte a két csapat közti különbséget.

„Két serdülő játékosunk a felnőtt csapatban is meghatározó szerepet játszott, ezért változtattam a kezdő soron. Ezzel magyarázható az első félidőben mutatott bizonytalanság. Mindenképp az önbizalmunkat kell erősíteni, hogy ők is képesek megoldani a rájuk bízott feladatot. A félidő után magabiztosságunk és a teljesítményünk is sokat javult és megérdemelten szereztük meg a két pontot” – vélekedett Korsós Miklós edző.

NB II. női ifjúsági kézilabda mérkőzés

Kecskeméti NKSE- Martfűi NKE 38-22 (15-1)

KNKSE: Lakatos kapus, Orell 6 , Bálint 4, Sebesi 3, Varga 1, Cseh, Csatlós 2,
cserék: Korsós 10/3, Kasza 8, Lévai 1, Kálmán 2, Szőke 1, Palincsár (k)
edző: Korsós Miklós
kitűnt : Korsós, Kasza, Sebesi és Kálmán

11 hozzászólás

 1. éppőő

  2009. október 5. hétfő at 00:11

  Szép volt csajok:) Gratula az Ifine és a Felnőttnek is megy ez így tovább és meglesz enek az eredménye:)

 2. ....

  2009. október 5. hétfő at 00:17

  Csatlakozom az előttem szólóhoz, szép volt csajok, csak így tovább!!;) külön grat a kitűnt játékosoknak, hajrá!! :)

 3. web

  2009. október 5. hétfő at 11:56

  Szép volt lányok. Jó látni, hogy Kecskeméten is van női kézilabda. Jövő héten lesz a válogatott mérkőzés. A lányoknak ott a helyük!

 4. home

  2009. október 5. hétfő at 12:46

  Szerintem is.

 5. web

  2009. október 5. hétfő at 20:04

  Mi az a szerintem is Home? Az, hogy ott a kecskeméti lányoknak a helye a válogatott mérkőzésen?

 6. ...

  2009. október 6. kedd at 22:48

  Igen,sztem is ott lenne a helyük!Igaz, hogy az az 1800 Ft nem egy nagy összeg,és ha kell maguknak is meg tudják venni a jegyet,mégis úgy gondolom, annyit megérdemelne a “csak” NBII-es női csapat, hogy kapjanak belépőt a meccsre, ha már egy várost képviselünk és egy sportágat űzünk.De persze ez elképzelhetetlen olyan vezetőséggel, amivel a fiú csapat rendelkezik…szánalmas!!!

 7. csuporka

  2009. október 7. szerda at 14:35

  Igazad van.Szerintem egyszerűen szánalmas,hogy mennyire lenézik a női kézilabdát kecskeméten.Az,hogy a női kézilabdázóktól ilyen alkalmakkor és a férfi bajnoki meccseken is belépőt kell fizetni számomra érthetetlen és felháborító.Itt nem feltétlen a pénzről van szó,hanem arról hogy ennyit igazán megérdemelne a női csapat is,de nem számít.

 8. ....?!

  2009. október 7. szerda at 21:44

  Ez a KNKSE vezetőségének szégyen, nem másnak…Ennyire nem képesek, hogy ilyen eseményeken részt vegyenek a lányok, akkor nincs miről beszélni. Ennyit érnek…..De szerintem a csajok ennek ellenére is kint lesznek és szurkolnak a válogatottnak!;)

 9. home

  2009. október 9. péntek at 22:01

  Megnéztem a KNKSE önkormányzati támogatását. A lányoknak egy vacsorára nem lenne elég.
  “…?!”-nek mondva a KNKSE vezetősége a semmiből gazdálkodik. Ebből nehéz kigazdálkodni mondjuk a csapatnak a belépőt, amikor másra sincs!

 10. ....?!

  2009. október 9. péntek at 23:42

  Az tény, hogy nem állnak a legfényesebben, de maradjunk annyiban, hogy nem kell őket félteni. Úgy tudom van egy-két új támogató, akik segítik a lányokat sport cuccokkal, szerintem a belépő a legkevesebb. Ne nevettess már home, az egy kicsit durva, hogy a kézilabdás lányoknak fizetni kell azért, hogy bemenjenek a fiú meccsre??!!! Azért, mert nb/II, attól független még ők is kézilabdások és ugyanúgy Kecskemétet képviselik.Erről ennyit…

 11. éppő

  2009. október 9. péntek at 23:47

  Itt nem arrol van szo hogy most pénz ide pénz oda ! hogy egy vacsorára sincs aki nem lát bele ezekbe a dolgokba hogy a szponzorok meg stb… az addig hiába szol igen is a lányok megérdemlik a belépő jegyeket mert mega fiuk meccsére az ingyen bemenetelt mert igenis ennyi jár nekik Kecskemétet képviselik nem ? nem az a lényeg hogy most nb1 vagy nb2 !! és? Kecskemét az Kecskemét…

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..