kesport.hu

Hírek a kecskeméti vívósport világából

A felpörgő őszi versenyidény bővelkedik a kecskeméti vívók eredményeiben. A Kecskeméti Repülő és Vívó Sport Egyesület versenyzői az idei első megmérettetésen, a Százhalombattán rendezett felnőtt férfi párbajtőrversenyen léptek pástra.

A két kecskeméti induló közül Nagy Zsolt érte el a jobb helyezést, hiszen régi ellenfelétől, Székely Bálinttól vereséget szenvedve a 10. helyen végzett, míg Erdős Csaba a későbbi győztes Deák Istvántól kapott ki, így 18. lett.

Pár hete Pécsett zajlott a Masters Öt és Négytusa Nyílt Magyar Bajnokság, ahol szenzációs szerepléssel Erdős Csaba ezüstérmet szerzett, ám sajnos anyagi okok miatt Csaba nem tud részt venni a dániai Masters Európa Bajnokságon.

A nemrégiben elhunyt mesteredző, Gaál Csaba emlékére rendezett serdülő párbajtőr versenyen egyetlen vereséget elszenvedve, a csoportmérkőzések után kiemeltként jutott az egyenes kieséses táblára Hajdú Kitti. A legjobb négy közé jutásért rendkívül technikásan és magabiztosan, fölényes 15-3-as győzelmet aratott, de a döntőbe jutásért 12:15-re alulmaradt. A kecskeméti lánynak végül járt az érem, hiszen a bronzéremért folyó fárasztó mérkőzést 15:14-re sikerült megnyernie.

A decemberi felnőtt magyar bajnokságra készül az egykori válogatott Szabó István,  és ’91 Európa-bajnoka, valamint a ’88-as Szöuli Olimpia bronzérmese, Busa István. A két rutinos versenyző nyáron igazolt a KRVSE-hez, és Szalay Bencével csapatban valószínűleg a szombathelyi tőr vidékbajnokságon fognak debütálni.

A szorosan a víváshoz nem kapcsolódó versenyen, a Bösztörpusztán rendezett Baranta találkozón Fodor Netti összetettben második helyezést ért el. Vívásban nem akadt legyőzője, övbírkózásban csak két vereség csúszott be, míg íjász-párbajban csak két győzelmet szerzett. Ezzel holtverseny alakult ki a dobogó második fokán amit 200 méteres versenyfutással döntöttek el.

Rossz hír, hogy Oláh Zsófi betegség miatt hosszú hónapokra kénytelen kihagyni az edzéseket és a versenyeket, ami nagyban nehezíti a jövő  évi felnőtt Európa-bajnokságra való felkészülését. Jó  hír viszont, hogy az egyetemisták – Boronkay Bence, Schwaiger Csaba, Endrődi Gábor és Magyar Dávid – az ügyes órarend összeállításnak köszönhetően haza tudnak járni edzésekre.

Az egyesülethez kapcsolódó további hír, hogy a klub idén november 14-15-én a GAMF új sportcsarnokában rendezi a hagyományos párbajtőr vidékbajnokságot.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..