kesport.hu

A felnőttek és az ifik is kemény meccsen győztek az Újkígyós ellen

Vasárnap az Újkígyós együttesét fogadta a kecskeméti női kézilabda csapat, a felnőttek találkozóján egy kemény meccsen magabiztos hazai győzelem született, míg az ifik ugyancsak felülkerekedtek a durván játszó újkígyósiakon.

Kemény védekezéssel kezdett mindkét csapat, így az első percek gól nélkül teltek el, igaz, a kecskemétiek két kapufával előrébb voltak, mint a vendégek. Ezek után a hazai lányok türelmes játékkal sorra harcolták ki a hétmétereseket, amit Horváth rendre értékesített. Ezek után a kecskemétiek erőfölénye kezdett kirajzolódni, ami a félidő hajrájában egy 11-5-ös vezetéssel párosult. Ám ekkor egy rövidzárlat is elég volt ahhoz, hogy a két NBI/B-s játékost is igazolt Újkígyós a szünetre háromgólosra csökkentse hátrányát.

A második játékrészben azonban tovább növelték előnyüket a kecskeméti lányok. Zsoldosné továbbra is remekül védett, ami a védők hibájából adódó ziccerek hárításában is megnyilvánult. Nagyobb arányú különbség azonban nem alakult ki, mert ebben az időszakban sok technikai hibát vétett a hazai csapat. A végjátékra eldurvult a mérkőzés, mivel az Újkígyós nehezen viselte a már egyértelműnek látszó vereséget, nyolccal győzött a Kecskemét.

Kecskeméti NKSE – Újkígyós 24-16 (11-8)
Kecskemét, 2009. 10. 18.
nézőszám: 100 fő
vezette: Balicz, Barna

Kecskeméti NKSE: Zsoldosné(k) – Csatlós(1), Korsós(5), Balázs(3), Szőke(2), Tanú(1), Cseh
cserék: Fekete(k), Horváth(7), Orell(2), Kisjuhász(4), Gombos, Sárkány
vezetőedző: Kalmár Jenő

kiállítások: 14, ill. 14 perc
büntetők: 11/8 ill. 6/3
kitűnt: Zsoldosné, Tanú, Balázs, Korsós, Kisjuhász

Kalmár Jenő: „Olyan mérkőzést játszottunk, amilyenre számítottam. Az Újkígyós agresszív, helyenként durva védekezése nem nagyon ízlett nekünk. Önmagunkhoz képest sok hibával játszottunk. E mellett jól küzdöttek a lányok és a győzelem, egy pillanatig sem volt veszélyben.”

A felnőttek mérkőzésén kívül ifjúsági korosztályban is összecsapott a két együttes. Az Újkígyós durva játékában megedzett fiatalokkal lépett pályára a kecskeméti ifi csapat ellen. Az óvatosság érződött is a kezdeti játékon, ugyanis tíz percig, azaz 4-4-ig az ellenfél tudta magát tartani. Ezután beindultak a hazai lányok és gyorsan elhúztak öt góllal. A védőfalat nem sikerült áttörni az ellenfélnek, a kecskemétiek pedig rendre kihasználták adódó lehetőségeiket. Az előny egyre nőt, amiben természetesen Hetényi kapusnak is nagy szerepe volt.

A második félidőt túl nyugodtan kezdték a hírös városiak, ami szemmel láthatólag feldobta Hetényit, a hálóőr sorra fogta a vendég lövéseket, és ebben az időszakban négy hétméteres hárított, így nem tudtak felzárkózni az újkígyósiak. 41. perctől újra belelendültek lányaink és 16 gól ellenében csak hatot kapva megérdemelten nyertek 14 góllal.

Kecskeméti NKSE – Újkígyós 34-20 (14-9)

Kecskeméti NKSE: Hetényi (k) – Bálint 2, Korsós 7/1, Orell 10/5, Lévai, Cseh 5, Csatlós 4,
cserék: Lakatos (k), Dunai 5/1, Varga 1, Molnár, Herceg, Kálmán
edző: Korsós Miklós

kitűnt: Hetényi kapus, Orell, Dunai, Cseh, Korsós és Csatlós.

Korsós Miklós: „A felnőtt mérkőzés után óvtam játékosaimat, hogy ne menjenek bele abba a durva stílusú játékba, amit a vendégek játszanak. Védjék magukat. Lányok ezt megfogadták és a pofonok előtt, inkább tovább játszották a labdát. A tiszta helyzeteiket váltották csak gólra. Győzelem mellett annak is örülök, hogy egyre többen mutatnak jó teljesítményt.”

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..