kesport.hu

A 2009-es év fontosabb eseményei – év végi összefoglaló 4/1

A kesport.hu így év vége tájékán egy kis összegzésre, visszatekintésre vállalkozott. Alábbi összeállításunkban a 2009-es esztendő első három hónapjának fontosabb, érdekesebb eseményeit gyűjtöttük össze.

Január

Januárban a KTE sorban játszotta felkészülési mérkőzéseit, az akkor még Univer névre hallgató kosárcsapat pedig szenvedett. A szponzor kiválását már ekkor néhányan sejtették, Zsoldos András távozását követően mondta azt, hogy ez a döntés már januárban megszületett. Ekkor határoztak egyébként a fizetés-visszatartásról is.

A Hírös Futsal Club SE kispadjáról távozott Koncz Zsolt, aki egyszerre volt a KTE-Ereco igazolt labdarúgója és a futsal csapat vezetőedzője. A nagypályás futballt nem hagyta abba, helyét pedig Virágh Ferenc vette át a teremfocistáknál.

A kézilabdázók kétszer is játszottak a Pick-Szeged csapatával edzőmérkőzést, idegenben tisztes helytállás lett a vége, hazai pályán viszont nagy megdöbbenésre legyőzték a világsztárokkal tűzdelt szalámis együttest.

Szintén januári esemény volt még a Sportnap, amelyen az újságírók taroltak, este pedig átadták az Év Sporttolója díjakat.

Február

Az év második hónapjában a nagy kérdés az volt, megrendezik-e a Paks-Kecskemét bajnoki labdarúgó mérkőzést. Sokáig úgy tűnt, elmarad az összecsapás a heves havazások miatt, de végül alkalmassá tették a pályát a játékra, és 2-2-s döntetlen született. Tomiszlav Szivics a találkozó után sajnálta a két elhullajtott pontot. A Paks elleni meccs fél éve is lógott a levegőben, akkor értelemszerűen nem a havazás, hanem szinte az egész lila-fehér együttesen végigsöprő hasmenés miatt került veszélybe. Ám ekkor sem maradt el a találkozó, a KTE futballistái meggyengülten is vállalták a meccset, 2-1-re kaptak ki.

832.793.000 forint – ennyi pénzt fordított a kecskeméti önkormányzat sportra 2009-ben. Erről a város 37 és félmilliárd forintos költségvetésének elfogadásakor döntöttek a képviselők. A sportra szánt összeg egyéb iránt a teljes büdzsé több mint 2,2 százalékát jelentette.

Szomorú és mélyen megrázó esemény is történt a hó első felében: meggyilkolták Marian Cozmát. A kecskeméti kézilabdázók a Messzi István Sportcsarnok előtt főhajtással és virágok elhelyezésével rótták le kegyeletüket, sőt a Budapest Bank Kecskeméti KC vezetői gyűjtést is indítottak, és a befolyt összeget eljuttatták az elhunyt sportoló családjához.

Kecskeméten járt Sinka László, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára. Kézilabda Akadémia beindításáról tárgyaltak, de ez egyelőre még nem valósult meg.

85 napos veretlenség sorozata szakadt meg a Kalo-Méh Kecskeméti KC röplabda csapatának február 17-én. Gyurkó Sándor tanítványai a Kaposvár otthonában szenvedtek vereséget. A KKC női kosarasai pedig nem mindennapi mérkőzésekkel tették emlékezetessé ezt a hónapot: két találkozón összesen 238 pontot dobtak, ami a gyengébbik nem mezőnyében igencsak figyelemre méltó.

Jutott még egy érdekesség is erre a naptári időszakra: a Ladánybene futballcsapatához igazolt a korábbi válogatott védő, Sebők Vilmos, akivel mint utóbb kiderült meglehetősen ráfáztak.

Március

Levették a Fibernet kínálatáról Sport 1 műsorát. A kábelszolgáltató döntése az előfizetők többségének kedélyeit igencsak borzolta, és egész évben a neten voltak kénytelenek követni a sporteseményeket. A kesport.hu össze is gyűjtötte azokat a linkeket, amelyek a világhálón elérhető közvetítésekre mutatnak, erre a cikkünkre egyébként a mai napig sokan kattintanak.

Bejutottak a junior országos döntőbe az Univer kosarasai a Nyíregyháza legyőzésével. Forray Gábor csapata aztán a fináléban a pécsiekkel találkozott, és sajnos meggyőző baranyai megyei siker született, ám így utólag az ezüst is szépen csillog.

Kétmillió forintból felújították a Bóbis Gyula Edzőcsarnokot. A terem parkettáját teljesen kicserélték, sokkal több bokszzsák kapott helyet a csarnokban, a szorítókba pedig az innovatív fejlesztésnek köszönhetően a mobilzsákkal a támadó és a védekező mozgás is hatékonyabban gyakorolható.

28 forduló után a Young Boys nyerte a városi teremlabdarúgó bajnokságot. A gólkirály Lantos Henrik lett, aki 37 találattal érdemelte ki a megtisztelő címet.

Véget ért a városban zajló amatőr kosárlabda bajnokság alapszakasza. A viaskodást a Városi Kulturális Mozgalom (VÁKUM Egyesület) csapata nyerte. A sikerről a csapatkapitány, Pál Máté nyilatkozott.

Csordás Csabát, Némedi Norbertet és Erdei Sándort, a KTE kapusedzőjét választották a gyermekfoci megyei nagyköveteinek. Az ünnepélyes aláírással egyidőben együttműködési megállapodást is kötött a megyei- és a gyermeklabdarúgó szövetség.

És két érdekesség az első negyedév végéről: elindult a kesport.hu kispályás csapata, továbbá behívtak egy kecskeméti lányt az utánpótlás válogatott keretébe. Csík Eliza az U17-esek között kapott lehetőséget.

4 hozzászólás

  1. Silver Bálint

    2009. december 27. vasárnap at 02:04

    Sportokban és póker játékokban gazdag új esztendőt kívánok minden kedves olvasónak!

    UI:Gyertek a Blingbe!

  2. Pingback: A 2009-es év fontosabb eseményei – év végi összefoglaló 4/2

  3. Pingback: A 2009-es év legfontosabb eseményei – év végi összefoglaló 4/3

  4. Pingback: A 2009-es év fontosabb eseményei – év végi összefoglaló 4/4

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..