kesport.hu

Megnyerte utolsó kupameccsét a KKC

Megnyerte utolsó mérkőzését a Kecskeméti KC női kosárcsapata a Hepp Kupa keretein belül, de ettől függetlenül nem jutott be a legjobb négybe, így a Magyar Kupában sem indulhat. Ez a rendszer egyébként idén debütált a női kosárlabdázóknál.

Kedden Budapesten a Testnevelési Főiskola csapatának otthonában vendégszerepelt a KKC. A Hepp Kupa mérkőzés első negyedében már tízpontos volt a kecskeméti előny, amely a nagyszünetre csak tovább nőtt, 33-48.

A megnyugtató előny birtokában Tóth Viktor, a kecskemétiek edzője cserélgethetett bátran, és mindenki játéklehetőséghez jutott. A győzelem ettől függetlenül nem forgott veszélyben, a KKC lányai csak a negyedik játékrészben dobtak kevesebb pontot, mint vendéglátójuk, ezért a siker teljesen megérdemelt volt.

A továbbjutás azonban nem jött össze, mivel csak az első négy együttes került be a Magyar Kupa rendszerébe. Tóth Viktor üdvözölte a Hepp Kupa kezdeményezését, csak szerinte a profi csapatokat nem szabadott volna összeengedni az amatőrökkel.

A Kecskeméti KC első idei bajnokiját hazai pályán játssza a Debrecen ellen vasárnap 17 órakor a Bolyai János Gimnázium tornatermében.


TFSE – Kecskeméti KC 66-79 (16-26, 17-22, 13-19, 20-12)

KKC: Kuli 13, Radics 12/3, Nagy Z. 6, Békefi 4, Beregszászi 6
cserék: Tóth A. 11/3, Kiss A. 5/3, Gönczy P. 10/6
edző: Tóth Viktor

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..