kesport.hu

833 millió jut idén a kecskeméti sportra

833 millió forintot különített el az önkormányzat a 2010-es költségvetés tervezésekor sportra, ebben benne vannak a csapatok támogatásai és a létesítményekre szánt üzemeltetési költségek is.

Az Ifjúsági és Sportbizottság szerdai ülésén elfogadta az előterjesztést, amely tartalmazza az ifjúsági feladatokra fordítható keretösszeget is. Erre a célra összesen 23,7 millió forint jut, 10 millió az ifjúsági cselekvési programok megvalósítására, 8,6 millió pedig a családi életre nevelés elősegítésére – tudtuk meg Lévai Jánosné társelnöktől, aki hozzátette, az összegeket még a közgyűlésnek februárban jóvá kell hagynia.

Döntöttek továbbá arról is, hogy 2010-ben nem csak a Kecskemét Ifjúságáért díjat adják át, hanem egy új kitüntetést is alapítanak, az Ifjúság a Közösségért díjat két személy vagy szervezet érdemelheti ki.

A grémium tárgyalta a 2011-ben rendezendő XIII. Junior Uszonyosúszó Európa-bajnokság rendezését is, a tervek szerint ugyanis ez lesz az új kecskeméti uszoda első nemzetközi megmérettetése. Dr. Zombor Gábor polgármester elvi állásfoglalást nyújtott a Magyar Búvár Szövetségnek, hogy megrendezhetik az Eb-t az új versenyuszodában. Erre azért volt szükség, mert a szövetségnek márciusig kell elkészítenie pályázati anyagát. A tervek szerint 20-25 ország mintegy 250-300 sportolója érkezhet Kecskemétre 2011-ben.

(kecskemetitv.hu)

10 hozzászólás

 1. KTE-ERECO

  2010. január 28. csütörtök at 12:06

  Ebből vajn mennyit kap a KTE?

 2. Ujhidy Tibor

  2010. január 28. csütörtök at 12:38

  Ahogyan az ez évben lejáró 3 éves szerződésében benne van, azaz 50 millió Ft-ot, illetve további 39 millió Ft-ot a Széktói Stadion működtetésére. Egyelőre tervezet, hiszen a február 4-én fogadják el a költségvetést.

 3. mindegy

  2010. január 28. csütörtök at 18:16

  Ez nem túl sok, ahhoz képest, hogy 10 csapatot kell működtetniük :((

 4. skalafan

  2010. január 28. csütörtök at 20:34

  A Puskás Akadémia alapítója ezúttal mint a kormányzati szerepre készülő legnagyobb ellenzéki párt, a Fidesz elnöke vett részt a megbeszélésen.

  Mint Orbán Viktor elmondta, most vendégként érkezett a Puskás Akadémia szállodájába, élvonalbeli klubvezetők, tulajdonosok meghívására, akik kíváncsiak voltak arra, hogy a következő kormányzattól mit várhatnak a profi klubok. Kifejtette, hogy először is fontos, hogy azok az emberek, akik százmilliókat költenek a sportra a saját pénzükből, kapjanak legalább egy jó szót az államtól. Az államnak együtt kell működnie a klubtulajdonosokkal. Emlékeztetett arra, hogy a Fidesz-kormány 1998 és 2002 között sok támogatást adott a labdarúgásnak. A tapasztalatok alapján van, ami nem volt sikeres, van, ami folytatható.

  “Az biztos, hogy a profi labdarúgásra nem szabad költségvetési pénzt költeni. Amire viszont kell, az az iskolai sport, az utánpótlás-nevelés, és nem csak a labdarúgásban. Kellenek kézilabda-akadémiák, vívóközpontok, és így tovább” – hangsúlyozta. Hozzátette, hogy “a következő kormány az új generációk, a fiatalok egészségét, oktatását elsőrangú, ha úgy tetszik, klebelsbergi fontosságú kérdésnek tekinti majd. Ezért oktatásra, kultúrára, sportra mindig lesz pénz! Mert a pénz olyan, mint az idő, arra jut, amire akarjuk, hogy jusson”.

 5. Mészi

  2010. január 28. csütörtök at 21:01

  Nagyon sok még a megválaszolatlan kérdés. Mi lesz a Mükertvárosi Stadionnal a Hetényegyházi Stadionnal, azok működtetésére is szánnak némi összeget? Hogyan alakul a sorsuk a városi koncepció következtében bekrepált egyesületeknek, mennek a Kecskeméti Sportiskolába? Lesz KeSI felnőtt és szenior női kosárlabda, KeSI felnőtt és szenior női kézilabda, KeSI felnőtt és szenior női röplabda. Mi lesz az eddig elhanyagolt sportágakkal? Vajon az egyre népszerűbb, tömegeket mozgató futszalosok hol jelentkezhetnek egy kis támogatásért?

 6. balint

  2010. január 28. csütörtök at 22:22

  Februárban, amikor elfogadják a költségvetést, akkor majd lesz egy összesített táblázat, amelyben részletesen leírjuk, hogy ki, mennyit kap. Ezt tavalyi is megtettük: http://kesport.hu/2009/04/17/sportpenzek-osszesitve-tablazattal/

 7. skalafan

  2010. január 28. csütörtök at 22:26

  Mit keresnének felnótt és senior csapatok a KESI-be???

 8. ferujoe

  2010. január 29. péntek at 08:29

  és te mit keresel a KESI-be?

 9. Imi

  2010. január 29. péntek at 15:40

  Avar Gyuri is Kecskeméten folytatja

  Portálunk Pick Szeged fórumában tegnap felröppent a hír, miszerint Avar György, a Pick Szeged egykori játékosa és másodedzője, Vladan Matics korábbi segítője a Kecskemét csapatában folytatja pályafutását.

  Portálunk Pick Szeged fórumában tegnap felröppent a hír, miszerint Avar György, a Pick Szeged egykori játékosa és másodedzője, Vladan Matics korábbi segítője a Kecskemét csapatában folytatja pályafutását.

  A hírt sajnos maga az érintett, Avar György is megerősítette nekünk, aki elmondta, hogy a Kecskemét szakosztály menedzsere lesz február 1-től. A miértre Avar György azt mondta, úgy érezte, hogy már nincs szükség a munkájára sem a felnőtt, sem az utánpótlás csapatoknál. A szakember hozzátette, hogy a felnőtt csapatnál istenigazából nem is érezte jól magát.

  A döntésben természetesen elsődleges szerepet játszottak az anyagiak is, hiszen a nagycsapat mellett az utánpótlásnál is vannak pénzügyi gondok. Avar Gyuri kiemelte, hogy nem jókedvében megy el Szegedről, hanem azért mert gondoskodnia kell a családjáról, ezt pedig itt nem látta biztosítottnak. A problémákat tovább tetézte, hogy az iskolát, ahol dolgozott összevonták, így a tanári állása is megszűnt.

  Kecskemétre február 1-jén érkezik, ahol többek között az lesz a feladata, hogy a kézilabda szakosztályt összefogja és a felnőtt csapat dolgait intézze, tartsa a kapcsolatot a szövetséggel. A megbízatás egylőre 5 hónapra szól, Avar Gyuri és természetesen mi is reméljük, hogy addigra javul annyit a helyzet, hogy visszatérhet kedvenc városába, imádott csapatához.

  http://www.webradio.hu/index.php?option=content&task=view&id=188901

 10. Fishbed

  2010. január 30. szombat at 19:45

  … és ebből mennyi megy Veszprémbe, ha már onnan jön a hazai mérkőzésekre a “hangosanbeszélő ember”?

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..