kesport.hu

„Kecskemét kiemelt figyelmet szentel a sportnak a jövőben is”

Ezt Dr. Sárközy István alpolgármester mondta szombaton délután a városháza dísztermében, ahol a 2009-ben sikeresen szerepelt kecskeméti sportolókat és edzőiket köszöntötte Kecskemét Megyei Jogú Város Vezetése és Kecskemét Megyei Jogú Város Közgyűlésének Ifjúsági és Sportbizottsága.

Az alpolgármester kifejtette, hogy ebben a nehéz gazdasági helyzetben 833 millió forintot különített el az önkormányzat a város jeles sportolói számára. Ugyancsak nyitóbeszédében Dr. Sárközy kitért arra is, hogy sajnálatos módon az élvonalbeli férfi kosárlabda mögül kilépett a korábbi főszponzor, de ennek ellenére a város vezetése nem hagyja, hogy ez a jeles sportág megszűnjön Kecskeméten.
Az elismeréseket Dr. Zombor Gábor polgármester, és Dr. Sárközy István alpolgármester nyújtotta át az arra érdemeseknek.

(kecskemetitv.hu)

9 hozzászólás

 1. KTE-ERECO

  2010. január 31. vasárnap at 19:50

  ennek semmi köze a KTE-hez

 2. Janás

  2010. január 31. vasárnap at 21:19

  És kik voltak az arra érdemesek?

 3. charlie

  2010. február 1. hétfő at 11:15

  A KTE-hez nincs, de ezt senki nem is mondta:-) Ami utalást Te annak gondolsz, az a kecskeméti TV:-), ahonnan a hír származik…. Valóban: kik voltak a díjazottak?

 4. Ujhidy Tibor

  2010. február 1. hétfő at 23:56

  “Az alpolgármester kifejtette, hogy ebben a nehéz gazdasági helyzetben 833 millió forintot különített el az önkormányzat a város jeles sportolói számára.” Klasszikusokat csak szó szerint, mert ezt szerintem nem így mondta az alpolgármester Úr. Hogy miért? Pl. nem csak a jeles sportolói, hanem a város kevésbé jeles sportolói számára is történik támogatás. Ezen összegből – a költségvetési tervezet szerint – mindössze 261 millió Ft megy az élősport közvetlen támogatására, úgymint 108 millió Ft a Kecskeméti SE-nek, 50 millió Ft a KTE-nek, 75 millió Ft a Sportiskolának, és 28 millió Ft a szerencsétlen többinek. A “maradék” 572 millió Ft pedig városi sportlétesítményi támogatások, és egyéb programok viszik el. Dicséretes az önkormányzat sport támogatása, amelyben természetesen vastagon benne van a sportlétesítményeken keresztül, a város lakossága sportolásának segítése is. A lényeg mindig a részletekben, jelen esetben még az arányokban is megbújik.
  A sporttámogatási rendszer szisztematikus átalakítása oda vezetett, hogy az előző évekhez képest 20-25 %-kal csökkent a kimagasló teljesítményt, válogatottságot elérő sportolók, valamint a sikeres edzők száma. Akkor meg ki megy ki a londoni olimpiára Kecskemétről? De ez mind már egy másik történet.

 5. Mészi

  2010. február 2. kedd at 14:35

  Tibor!

  A londoni kirándulásnál nagyobb probléma is adódik Kecskeméten. Vajon mi lesz a koncepció következtében csőd szélére jutott egyesületek sportolóival?

 6. adamikzoli

  2010. február 3. szerda at 00:31

  majd vesznek helyettük egy szerb négert :(

 7. Ujhidy Tibor

  2010. február 3. szerda at 08:26

  Kedves Mészi!
  Én az ehhez a témához tartozó kérdéseket már 3 éve folyamatosan, minden sporttal kapcsolatos fórumon, médiában felvettem. Legutóbb a keddi Sportmagazinban. A klubok egy szóval nem támogattak a nagy nyilvánosság előtt, csak a suttogás szintjén, meg hogy mondjam már én inkább. Féltették jövőjüket. Most már mit féltenek? Ide vezetett a nagy hallgatás. A legnagyobb baj a a koncepciótlanságból fakadó kiszámíthatatlan támogatás mértéke, és a város sportjának szűk keresztmetszetei. Azaz, nem épülnek egymásra sok esetben a sport különböző területei.
  Egyébként a “szakmai” válaszért lehet fordulni bizalommal Kecskemét Önkormányzatához, Ifjúsági és Sportbizottságához. Borítékolom, részükről hallgatás lesz megint a vége.

 8. Mészi

  2010. február 3. szerda at 10:49

  És a helyzet még csak mérgesedni fog, mert itt a városhoz hűséges kecskeméti sportemberek sorsáról döntenek, amit most nem részleteznék.

 9. Pingback: Őket díjazták szombaton – névlista

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..