kesport.hu

Kikapott a Kecskeméti KC hazai pályán, így az alsóházi rájátszás vár rájuk

Vasárnap 17 órától játszotta sorsdöntő mérkőzését a Kecskeméti KC női kosárlabda csapata. Az ellenfél a Nyíregyháza volt, mely ellen végül nem sikerült nyerni hazai környezetben (49-56), így már biztossá vált, hogy az alsóházi rájátszásban szerepelnek idén a hírös városi lányok.

A rájátszás sorsáról is döntő találkozó után a kecskemétiek edzőjét, Tóth Viktort kerestük meg telefonon: – Kiegyensúlyozottan kezdtük a találkozót, emberfogás ellen szépen játszottunk, így a vezetés is nálunk volt. A második negyedben átállt zónázni az ellenfél, ami ellen elég ritmustalanul játszottunk, így félidőre egál körüli eredmény alakult ki. Nem tudtunk a második félidőben vezetésre szert tenni, sőt átvette azt a Nyíregyháza. Centerposzton elég agresszív játékot mutattak, ami be is jött nekik, míg a mi támadásaink továbbra sem voltak sikeresek, nem találtunk be kintről. Kosárszegény mérkőzésen kaptunk ki 7 ponttal, ami azért fájó, mert idegenben meg hattal nyertünk, tehát ha azonos pontszám alakul ki, akkor a nyírségiek lesznek előrébb sorolva. Ez a meccs volt a kulcsa a négy közé jutásnak, innentől kezdve gyakorlatilag az 5-8. helyért fogunk küzdeni.

Kecskeméti KC – Nyíregyháza 49-56 (22-16,9-16,9-12,9-12)
2010.02.07., Kecskemét, 17:00
Vezette: Farkas J., Fodor A.

Kecskeméti KC: Nagy 14/3, Radics 9, Kuli 4, Békefi 5, Pasek 14/3, Tóth A. 1, László 2, Beregszászi

edző: Tóth Viktor

3 hozzászólás

 1. Janás

  2010. február 8. hétfő at 17:02

  Egy tömegsport szakosztállyá minősített közösségnek nincs sorsdöntő mérkőzése. Örülünk, hogy minél többen játszanak, mosolyogva nézzük családias hangulatú mérkőzéseiket. Ha pedig egy tündér jóvoltából eljön a bizonyítás ideje bizonyára megmutatják oroszlánkörmeiket.

 2. Ancsi

  2010. február 9. kedd at 13:45

  Kedves Janás!

  A csapat nevében szólok hozzád, mert mindig annyira kedves hozzászólásaid vannak.Sajnos nem tudod mi van itt a háttérben az úgynevezett tömegsport csapatunkban (ahogy te szoktad írni).Csak úgy leírom, hogy edzünk minden nap másfél -két órákat, nincs kihagyás, a tömegsport ha jól tudom heti 2 alkalommal van az iskolákban(mivel ilyet én is tartok, mert testnevelő tanár vagyok), tehát ez már egy különbség a két dolog között. Ezt amatőr bajnokságnak hívják amiben mi benne vagyunk.És hogy miért? Azért mert itt olyan emberek játszanak, akik munkából jövet vagy éppen az egyetemről hazautazva (Budapestről , Szegedről) jönnek edzeni és szívvel-lélekkel csinálják dolgukat.Nem tudom te mivel foglalkozol, de képes lennél-e ingázni egy edzésért vagy minden napodat átszervezni azért, hogy majdnem profi szinten sportolhass.Szeretnénk feljebb jutni és akarunk is.Dolgozunk keményen .Ha profi szinten csinálnánk valószínűleg mással nem is foglalkoznánk csak a napi két edzéssel.Akkor biztosan másképp teljesítenénk.De így kicsit más a helyzet csak ezt sokan nem látják át. Itt sajnos néha elfárad így az ember, de akkor is csinálja. Vannak rossz meccsek és lesznek is. Ez a sport!Kiszámíthatatlan!De mi ezért szeretjük!És hidd lesz lesz itt néhány éven belül NBI/A-s női csapat is, ha nem is ütőképes az elején , de fel fogunk jutni.

 3. Janás

  2010. február 9. kedd at 16:11

  Kedves Ancsi!

  Rögtön az elején szeretném leszögezni, hogy egyről beszélünk. Ezt az “oroszlánkörmök” hasonlatom is bizonyítja. Hidd el nálam senki jobban nem kívánja, hogy Túri Évának, Koroknai Katinak, Farkas Ancsának és a számtalan klasszisnak méltó utódai legyenek. Egyetlen bökkenő csupán, hogy a jelenlegi városi sportkoncepció ha tettszik vagy nem, a női kosárlabdát több más sportággal egyetemben tömegsporttá nyilvánította. Ettől függetlenül karácsonykor a temetőben a KÖTYE tagok feje, Kerpesitsné hamvainál, tiszteletem jeléül a gyertyát meggyújtottam. Tiszteletem Tóth Viktornak és a nehézségek között is kitartó nagyon sok és csinos hölgyeménynek.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..