kesport.hu

Yannick testvére Kecskeméten – nagyobb tehetségnek tartják a kis kamerunit

Nem maradt a KTE-Ereco Yannick nélkül. A kameruni csatár ugyan eligazolt Debrecenbe, az öccse személyében egy új játékost fedezhetünk fel Kecskeméten. A 17 éves Ondoa Ondoa JeanDavy kiváló fizikai adottságokkal rendelkezik, és edzői szerint többet tud, mint testvére.

Már másfél éve vette tervbe a KTE-Ereco labdarúgó csapata, hogy Magyarországra hozza Mbengono Andoa Yannick testvérét. Az elképzelésből januárra vált valóság. A 17 éves Ondoa Ondoa JeanDavy ugyanis ezt az évet már Kecskeméten kezdte, és csatlakozott az U17-es együtteshez.

Csima Gyula – aki jelenleg edzi a “kis Yannickot” – azt mondta, többet tud, mint testvére. “Sok lehetőség van benne. Kitűnő fizikai adottságokkal rendelkezik, a testalkata is nagyon erős. Átlagon felüli a technikai tudása, és testvéréhez hasonlóan ő is nagyon dinamikus. Középcsatár a posztja, jobblábas, de mindkét lábbal nagyon erős” – formált véleményt Csima Gyula.

Az 1993. április 29-én született Ondoa Ondoa JeanDavy az utóbbi időben két felkészülési tornán vett részt a KTE csapatával. Cegléden gólkirállyá koronázták, míg Szolnokon a legjobb játékos címet nyerte el.

A “kis Yannick” leigazolása folyamatban van, napokon belül ő is a kecskemétiek játékosa lehet.

54 hozzászólás

 1. nbcee

  2010. március 3. szerda at 11:27

  Ha őt is el tudnánk majd adni annyiért, mint a bátyját, az nem lenne rossz. Pláne ha előtte még pár tucat góllal is megterheli az ellenfeleink hálóját.

 2. dsanyi

  2010. március 3. szerda at 12:00

  Hát, ez nagy jó!!! Az ilyen hírek tényleg jó kedvre derítik az embert. hajrá!

 3. ambramat

  2010. március 3. szerda at 12:52

  Ja csak egy baj van,az öregebbik 30éves az öccse meg 25.Kerekegyházán ezt mindenki tudja mivel ott laktak és sürün látogattak egy szórakozóhelyet ahol járt a szájuk.

 4. orákulum

  2010. március 3. szerda at 14:28

  Ambramat!
  Egyrészt nem hiszem, hogy így van, mert ha igazad lenne, akkor sem a kerekegyházi Csöpi presszó színvonalú helyeken híresztelnék a valódi korukat a magadfajta mindenttudóknak…
  De tőlem lehet egy játékos ötven éves is, ha jól teljesít!

 5. buckalakó

  2010. március 3. szerda at 14:29

  Mbengono 87-es születésű. Miről beszélsz?

 6. csákáláki

  2010. március 3. szerda at 14:31

  Ő a kerekegyházi Lőpici Gáspár, az utca hírmondója. Ő irányítja a közvéleményt.

 7. sznot

  2010. március 3. szerda at 14:31

  Papíron :)
  Botrány van amúgy az afrikai játékosoknál, mert sokat visszafiatalítottak, hogy nagyobb eséllyel induljanak a tornákon.
  Yannick is utánpótlás válogatott volt, szal esély nála is meg van a csalásra..

 8. balint

  2010. március 3. szerda at 14:39

  Sajnos abban, amit sznot mond, lehet igazság…

 9. ferujoe

  2010. március 3. szerda at 15:07

  Mbengono nem 87-es születésű, csak akkor lett anyakönyvezve.Nem mindegy.Akkor már 5 éves volt.Afrikában ez így működik.

 10. ambramat

  2010. március 3. szerda at 15:13

  Aki kételkedik nézzen meg egy afrikai anyakönyvi kivonatot,én láttam eggyet.Kb 5perc alatt tudok kiállítani eggyet ki kér?

 11. nbcee

  2010. március 3. szerda at 15:41

  Orákulumnak adnék igazat, ha jól játszik, akkor felőlem is lehet akár 50 éves is. Ez nem egy korosztályos válogatott, ez a KTE.

 12. feco

  2010. március 3. szerda at 16:05

  Öreganyám is beszállhat csak rúgja a gólokat.

 13. Janee

  2010. március 3. szerda at 16:11

  ambramat!

  Headshot!

 14. papa

  2010. március 3. szerda at 17:12

  Korától függetlenül,ha jó játékos ,le kell igazolni !

 15. uhu

  2010. március 3. szerda at 18:11

  Honosítsuk! :-)

  Ki kell találni neki valami böcsületös magyar nevet, mert ez a “kis Ondoa” vicces asszociációkra ragadtathat egyeseket! :-)))

  Egyébként Janika régóta hangoztatta maga is, hogy az öccse jobb spíler, mint ő…

 16. ambramat

  2010. március 3. szerda at 18:51

  Jelzem,hogy Yannick max még 1évig fog aránylag jól játszani,mivel 30 éves.Utánna elkezd szépen eltünni,majd 3-4év múlva már nem is emlékszünk rá.

 17. putto

  2010. március 3. szerda at 18:55

  Engem spec. nem érdekel a játékos kora, szeme színe, cipőmérete, stb.
  Engem az érdekel mit mutat a pályán, mit ad hozzá a csapat játékához!

 18. johnny

  2010. március 3. szerda at 19:02

  aki látta sokat edzeni tudja hogy gyenge játékos..fel van csak kapva

 19. jollly

  2010. március 3. szerda at 19:08

  Csak nektek!

  NIGÉRIA

  A volt csapatorvos szerint most fizetik meg a gyakorlattá vált tömeges okmányhamisítás árát
  Kanu 33 helyett 42, Martins 25 helyett 32 éves?!

  Mint minden csalódást keltő nemzetközi szereplés után, a januári Afrikai Nemzetek Kupáját követően is forrongnak a nigériai futballbarátok. A vita részben az ország világbajnokságra készülő válogatott labdarúgóinak életkora körül zajlik; egyesek azzal magyarázzák a friss kudarcokat, hogy az Európában is jól ismert játékosaik sokkal öregebbek, mint amit a papírjaik mutatnak, és egyszerűen nem bírják a tempót külföldi vetélytársaikkal. Az egyik legelképesztőbb „leleplezés”: a 2008-ban visszavonult, okmányai szerint 35 esztendős Taribo West ma közelebb jár a hatvanhoz, mint az ötvenhez…

  Noha a túlkorosság témaköre egy-egy korosztályos világbajnokság idején rendre izgalomban tartja az afrikai ellenféllel szembekerülő európai csapatok edzőit-játékosait, és a napokban a tekintélyes brit The Guardian foglalkozott e problémával, tanácsos fenntartással kezelni a hivatkozott nigériai források egynémely, a közelgő világbajnokság miatt amúgy rendkívül érdekes állítását.
  Hirdetés

  Nehéz például komolyan venni a 41-szeres nigériai válogatott Taribo West életkorával kapcsolatos fenti információt. Még úgy is, hogy születésidátum-hamisítási ügyekben Nigériát korábban (az 1988-as olimpia után) már eltiltották a nemzetközi szerepléstől, és hogy tudható az is: a tavaly őszi U17-es világbajnokság előtt az – egyébként a tornát vendégül látó – ország keretében 15 játékost „lecseréltek”, amikor a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) jelezte, a játékosokat mágneses rezonanciavizsgálatnak vetik alá, megelőzendő túlkorosok nevezését. (A probléma általánosságát jelzi, hogy nagy hirtelenében Gambia is „kiszuperált” tizenegyet ama játékosai közül, akik néhány hónappal korábban megnyerték az U17-es Afrika-bajnokságot.)

  A mostani életkorvita azt követően izzott fel, hogy az egyik nigériai élklub korábbi edzője a következőképp magyarázta a januári Afrikai Nemzetek Kupáján látott csalódást keltő játékot, a harmadik helyezést a lagosi Guardiannek:

  „Az Angolában történtek bizonyítékot szolgáltatnak arra, hogy az elmúlt években a legtöbb játékosunk meghamisította a születési dátumát. A többségük idősebb annál, amit a hivatalos papírjai tartalmaznak, nem csoda, hogy képtelenek voltak lépést tartani benini és zambiai ellenfeleikkel.”

  Szavait alátámasztani látszott Ken Anugwejének, a válogatott volt csapatorvosának, a szövetség elnökségi tagjának nyilatkozata: „A fiaink öregek, most fizetjük meg az életkorral kapcsolatos hazudozások árát.”

  Nwankwo Kanu (Ajax, Inter, majd Arsenal – manapság Portsmouth) nagyszerű pályafutása nem véletlenül bicsaklott meg a kétezres évek közepén; a csatár ugyanis – állítják a születési adatok meghamisítását tényként kezelő nigériai források – akkor már jóval 30 felett járt, így ma nem 33, hanem 42 esztendős. Hasonló a helyzet Obafemi Martinsszel (Wolfsburg) is, aki 25 helyett 32 évet élt már le – és hogy egy korábbi nigériai ikont is említsünk, a varázslatos Jay-Jay Okocha éveinek száma is tízzel több a papírjaiban feltüntetettnél.

  A Guardian által idézett egyik helyi blogger, George Omonya (nigeriavillagesquare.com) keserűen emlékeztet Pelé 1989-es nyilatkozatára, amelyben a „Fekete Gyöngyszem” az U20-as vb-második Nigériát látván elragadtatva jövendölte: hamarosan lesz afrikai világbajnoka a sportágnak. „Vajon Pelé tudja – írja Omonya –, hogy az akkori úgynevezett utánpótlás-válogatottunk legtöbb tagja manapság az unokáival játszadozva múlatja az időt?”

  Omonya – barátja esetére hivatkozva, aki állítólag 34 esztendősen hitelesen adta ki magát 21 éves futballistának – azt állítja: megfelelő anyagiakkal felvértezve Nigériában (is) csupán néhány órába telik, hogy valaki hamis adatokkal új útlevelet, azaz új személyazonosságot, tetszőleges életkort „szerezzen” magának.

  Hogy e problémával mit kezdene például Sven-Göran Eriksson, egyelőre nem tudjuk, egyvalami azonban biztos: a Shaibu Amodu szövetségi kapitány utódát kereső Nigériai Labdarúgó-szövetség felvette a kapcsolatot a bizonyítottan 62 éves svéd szakemberrel, Anglia és Mexikó korábbi szövetségi kapitányával, aki szívesen vezetné a válogatottat a nyári világbajnokságon. A jelöltek listáján szerepel az angol válogatottat korábban szintén irányító Glenn Hoddle neve is.

 20. putto

  2010. március 3. szerda at 19:17

  Amígh olyan 35 év fölött embek játszanak az NB1-ben, mint Szűcs Lajos, Schindler Szabolcs addig engem totál nem érdekel a játékos kora, csak, és kizárólag a teljesítménye !!!

 21. ambramat

  2010. március 3. szerda at 19:24

  B… meg nem az a probléma,hogy 35évesen játszik,hanem az hogy a k….g feka 30évesen elvesz 1helyet pl a kezdőben.Szerinted a Bertus 30évesen nem tudna annyit produkálni mint az ondóyannick?

 22. kte4ever

  2010. március 3. szerda at 19:35

  bocs…Yannick Makota a neve ezt a nevet nem tom ki találta ki?:)ennyi

 23. footbola

  2010. március 3. szerda at 19:44

  ti egy utánpótlás játékosról beszéltek, aki épp töltötte a 17-et. nem összekeverendő a felnőtt játékosokkal, mert érettsége foka nem az. tehát jó a hír, de csak azért csámcsogtok rajta, mert Yannich. ebben a csapatban van még egy csomó kölök, velük azonban nem foglalkoztok… szégyeljétek magatokat…

 24. káosz

  2010. március 3. szerda at 19:48

  Remélem van még egy- két öccse ennek a Yannick gyereknek!
  Ide az egész familiát!

 25. putto

  2010. március 3. szerda at 19:54

  “B… meg nem az a probléma,hogy 35évesen játszik,hanem az hogy a k….g feka 30évesen elvesz 1helyet pl a kezdőben.Szerinted a Bertus 30évesen nem tudna annyit produkálni mint az ondóyannick?”

  No most akkor azt kellene eldöntened, hogy mi a fontosabb : helyí tökös fiatal legyem a játékos, vagy nemtől kortól fajtól független, de tegyen hozzá a csapat játékához érdemleges teljesítményt!

  OK, nem Te döntesz, de melyiket választanád ?

 26. pink

  2010. március 3. szerda at 20:00

  na fiuk.elmondok valamit.meg egy ilyen jatekos nem lesz.a kora pedig 23eves.csak a buta emberek mondanak ilyeneket.szerintetek a hazasaghoz nem kell papir.

 27. pink

  2010. március 3. szerda at 20:09

  soha nem laktak Kerekegyhazan,Kecskemeten laktak.csak ti ezt nem tudjatok.ha valamit szeretnetek tudni tolem kerdezetek.amugy van meg ket fiu testvere.kerdes van meg

 28. cataluna

  2010. március 3. szerda at 20:18

  ambramat(vagy mi a faszom):

  Te annyi hibával írsz, hogy inkább ne állíts ki semmilyen születési okmányt!

  Bevett dolog Afrikában az ilyesmi, de Yannick-ügyben, TE IS CSAK KITALÁLSZ ÉS ELHISZED! Fogalmad sincs, csak fontoskodsz!

  Ne pazarold az áramot, ilyen felesleges hozzászólásokkal, ülj le 1-es!.

 29. ambramat

  2010. március 3. szerda at 21:03

  Bazd meg catihónajja meg picsa a tények azok akkor is tények, ha feküdtetek már olyan feka alatt akiről azt hittétek,hogy 20 közben 40 és aids-es.Egyébként a yannick 3év és sehol sem lessz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 30. papa

  2010. március 3. szerda at 21:07

  cataluna !
  Wazzzzzzzzzzzz! ezt a hozzászólást már nem bírtam ki röhögés nélkül !!

  Üdv: papa

 31. jollly

  2010. március 3. szerda at 21:17

  3 év múlva már a Kecskemét sem lesz sehol ne aggódj…

 32. KTE-ERECO

  2010. március 3. szerda at 21:30

  Jött Jani testvére a Józsi

 33. zizou

  2010. március 3. szerda at 23:06

  Faszt se érdekli a kameruni okmányirodák működése, meg a kukáliaiak jólértesültsége!

  Most már olyasvalaki írjon, aki látta játszani ezt a kölyköt!

 34. Scythex

  2010. március 3. szerda at 23:46

  Amúgy abramat, ha rendesen utánaolvastál volna, tudnád, hogy főleg a Nigériai és Ghánai játékosokat érinti a dolog, a kameruniakat, elefántcsontpartiakat kevésbé. Tudod Afrika nagyon nagyon nagyon nagy (hogy értsd hogy mennyire), és ott sem mindenhol ugyanúgy működnek a dolgok. Ettől függetlenül még lehet halvány esélye, hogy igazat mondasz, de kiemelték, hogy Kamerunról nem tudnak, mint érintett.
  Üdv.

 35. feco

  2010. március 4. csütörtök at 06:32

  többet tud, mint testvére. “Sok lehetőség van benne. Kitűnő fizikai adottságokkal rendelkezik, a testalkata is nagyon erős. Átlagon felüli a technikai tudása, és testvéréhez hasonlóan ő is nagyon dinamikus. Középcsatár a posztja, jobblábas, de mindkét lábbal nagyon erős” – formált véleményt Csima Gyula.

 36. nbcee

  2010. március 4. csütörtök at 09:04

  Először is a szokásos, jolly te b*zi vagy.

  Másodszor meg ambramat!

  “B… meg nem az a probléma,hogy 35évesen játszik,hanem az hogy a k….g feka 30évesen elvesz 1helyet pl a kezdőben.Szerinted a Bertus 30évesen nem tudna annyit produkálni mint az ondóyannick?”

  Már megint miről beszélsz? Ha jól játszik még 30 évesen is, akkor ott a helye a kezdőben akár kameruni, akár kínai, akár magyar, akár marslakó. Ha Bertus 30 évesen jól fog játszani, akkor ott lesz a csapatban. Menj vissza inkább abba a kerekegyházi csodakocsmába, magyarázd ott az okosságaidat!

 37. nbcee

  2010. március 4. csütörtök at 11:22

  Emberek!
  Most jövök a ménteleki kocsmából, ott azt hallottam, hogy Némedi Norbinak két feje van…

 38. nbcee

  2010. március 4. csütörtök at 11:47

  Sőt, Borbáson meg azt hallottam egy sörözőben, hogy Montvai Tibi igazából egy robot, akit két aranyhörcsög irányít. Szerintem ezért őt is ki kell rakni a csapatból.

 39. nbcee

  2010. március 4. csütörtök at 11:48

  De ez mind semmi, egész Ballószögön azt beszélik, hogy Csordás Csabi krisnás lett, és borotvahabot gyűjt.

 40. Scythex

  2010. március 4. csütörtök at 12:22

  Mindig is gyanús volt ez a Némedi :). Mondjuk abramatnak lehet nem lenne gond a két fejével sem, amíg nem néger xD.

 41. ambramat

  2010. március 4. csütörtök at 12:44

  nbcee!!!!

  B..d meg te kis köcsög!
  Kecskeméti vagyok de kerekegyházi csicskák dolgoznak nekem, és szépen hozzák az infókat,nemsokára már te is nekem kubikolsz!!!!!!!!!!!

 42. 124

  2010. március 4. csütörtök at 12:51

  Hiába vitáztok! De, ha mégis idősebb mint a kiállított papírja, az se nagy baj, csak ne az ifiben nyomja túlkorosként, hanem álljon be Montvai mellé!!!

 43. hgasdf

  2010. március 4. csütörtök at 12:57

  ambramat a nagymenő! :)))))) ezen röhögnöm kell :)))

 44. ferujoe

  2010. március 4. csütörtök at 13:13

  A cikk lényege- könnyű 17 éves anyakönyvi kivonattal 23 évesen egy u-17-es tornán gólkirálynak és legjobb játékosnak lenni.Álruhába leigazolnánk a Ronáldót, csak ne ismerjék fel.

 45. pink

  2010. március 4. csütörtök at 13:37

  Na b….ok meg! Ne legyetek már ilyen okosak… :)

 46. magilla

  2010. március 4. csütörtök at 13:51

  Nagyon rossz főnök lehet ambramat!, mert nála az fontos, hogy valaki hány éves és nem az , hogy hogyan dolgozik..
  Egyébként Nekem is vannak a kerekegyházihoz hasonló értesüléseim a Yannik családról.
  “Biztos” forrásból tudom, hogy Janikáék családja született Svéd. 5 éves korában vándoroltak ki Kamerunba. Jó pár évbe került még a nap és a szolárium áldásos tevékenysége folytán, megszerezték az afrikai színt. És innen származik az a néhány év eltérés, mivel csak utána anyakönyvezték őket. De az már tényleg csak 5 percig tartott.

 47. KARCE

  2010. március 4. csütörtök at 13:56

  Egyszerű ez, meg kell nézni hogy szőrös-e a kukija azt, ha az akkor idősebb mint 17. Ennyi!!! :) :)

 48. pink

  2010. március 4. csütörtök at 13:56

  Miket hallotok még Kerekegyházán? Mert nem hiszem, hogy sokan ismernék ott!

 49. pink

  2010. március 4. csütörtök at 13:58

  Karce, te nagyon h….e vagy!

 50. csákáláki

  2010. március 4. csütörtök at 14:21

  ambramat a munkáltató. Hatalmas IQ-val az építőiparban. Csak most nincs munkája,(thx gordon) és helyette ide írogat
  Alkalmazottban pedig a minél fiatalabb fiúkat szereti. A 30 már neki öreg.

 51. microlas

  2010. március 4. csütörtök at 14:36

  juj ambrabat, nagyon kemény vagy! lehetnél játékosügynök a megye kettőben!

 52. kacsa

  2010. március 4. csütörtök at 15:43

  Ha minden fekete hoz nekünk 80 millát hát ide egész Afrikát.

 53. Dávicc

  2010. március 4. csütörtök at 17:32

  ez az eddigi legjobb kesport topic :D

 54. ambramat

  2010. március 4. csütörtök at 18:04

  Ehhez is Ambramat a király kellett,és ahhoz is,hogy kiderüljön végre ondóyannick 30éves és csak zülleszti a magyar nb1-et.Hajrá MAGYARORSZÁG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..