kesport.hu

Sportfórumot tartanak március 11-én a Művelődési Központban

Március 11-én, csütörtökön 15 órai kezdettel Sportfórumot tartanak az Erdei Ferenc Kulturális és Konferencia Központban. A rendezvény házigazdája Király József, vendége Dr. Simóka Beáta sport szakállamtitkár asszony lesz.

A fórum témáiból:

 • A sport, mint az egészséges életmód alapeleme. Jelenleg a sportolás Magyarországon nem életforma. Mit kíván tenni a Kormány a sport népszerűsítésére, feltételei javítására?
 • Egyre csökken a műhelyekben folyó szakmai munka, elsősorban anyagi okok miatt. Ugyanakkor csökken a kiemelkedő szakmai műhelyek száma is. Milyen elképzelések vannak az egyesületek további lecsúszásának megállítására?
 • Országosan is rendkívül kevés, és lehasznált a sport célú ingatlan. Van-e ezen létesítményekre vonatkozó fejlesztési koncepció? Milyen lehetőség van az Önkormányzatok és a Kormány összefogására?
 • Milyen erős a sport lobbi adózási kérdésekben? Pl. sportszer ÁFA csökkentése, illetve visszaforgatása a sporttámogatásba. Személyi jövedelemadó helyett EKHO bevezetése.
 • Kecskemét város sportja sokszínűségének visszaállítása. Kiszámítható, szakmailag indokolt sportfinanszírozás.
 • A város sportolásra hasznosítható létesítményeinek bővítése (Szabadidőközpont, Széktó Sportkomplexum, iskolai sportlétesítmények, stb.).
 • Adottságok, lehetőségek Kecskemét sportrégió központtá válásához, stb.

9 hozzászólás

 1. Janás

  2010. március 5. péntek at 13:11

  Valóban sportfórumról van szó? De, akkor hová tűnt a város jelenlegi vezetése, élükön a polgármesterrel a meghívóról? Milyen orvosságot kínálhatnak, a számomra szimpatikus, a beharangozóban szereplő sportemberek, égető napi gondjaink megoldására? A politika nagyon távol áll tőlem, de arra azért kíváncsi lennék, hogy mennyit tett a kormány a sport népszerűsítésére, feltételei javítására? Bár, ha jobban belegondolok a válaszokat a második kérdéscsoportban megtalálom. Polémiámat nem folytatom, inkább majd a helyszínen tájékozódom.

 2. footbola

  2010. március 5. péntek at 14:46

  Biztosan lenne feladata az államnak ezen a területen. Nem politizálva, csak megjegyezve, hogy Janás olyan területre tévedt, amit nagyon-nagyon kevesen ismernek pontosan. Egy biztos. A sportra is több jutna, ha nem mindenki azt lesné, hogy vajon az állam mennyivel fogja támogatni, mekkora összeget fog reá fordítani. Azért nem szabad elfelejteni, hogy vannak a sportnak olyan területei, ahol kell állami lépés, de van olyan, ahol nem. És ez utóbbi megjegyzés miatt fontos, hogy nem általánosságokban beszéljünk. A gyerekekre, sérültekre, az iskolákra stb., ahol a sport nagyon fontos nevelő eszköz, igen, kell támogatás. Viszont ahol versenysporttal foglalkoznak (tudjuk igen jól fizető helyek léteznek és feketén) oda nem kell, nem szabad állami pénzt pumpálni, ott keressék meg a szponzort a fennmaradáshoz. A zárójelben látható megjegyzés azért fontos, mert fű alatt fizetett sportolókról van szó, akiket fizetnek valakik, de az államtól várják a támogatást. Nagyon sok sportág létezik így. Ez már magyaros valóság, olyan mint az állami pénzen végzett magánorvoslás…

 3. Janás

  2010. március 5. péntek at 15:05

  A velejébe hatoltál “footbola”. Úgy látom lesz megbeszélni való bőven, csak, mint írtam kicsit tágítani kellene a kört, mert így egyoldalúnak tűnik a dolog.

 4. Ujhidy Tibor

  2010. március 5. péntek at 23:52

  Van egy álmom. Egyszer olyan értelmes sportemberek, mint Janás, Footbola és még vannak jó néhányan, beszélgethetnének a döntés hozókkal, és elmagyarázhatnák nekik merre van az előre, szerintük. Az általunk megválasztott döntés hozók pedig megköszönnék a javaslatokat, a szakmai segítséget, és az ismeretek birtokában döntenek úgy, ahogyan jónak látják. És nem sértődnének meg állandóan, nem a hiúság, hanem a megismerés vágya hajtaná őket, ja, meg alázat, mert nem felejti el honnan jött, és mindez ne csak a választások előtt legyen fontos számára. “Merjünk nagyot álmodni!” Jól emlékszem rá, vagy már olyan régen volt?

 5. Janás

  2010. március 6. szombat at 08:06

  Az álmok egyszer valóra válnak. Ma már azzal is tisztában vagyunk, hogy a gondolat egy fordított harci helyzetre is igaz. Olyan jól fizető állásra, mint tanácsadó, pedig nem vágyom. Nagyon megfelel nekem a “kesportos” társaságom. Egyet viszont kijelenthetek: én a sportembereket soha nem tiltanám el a díjátadótól.

 6. charlie

  2010. március 8. hétfő at 13:41

  Ez a plénum meg március 6-án volt, Bács-Kiskun Megyei Kézilabda Szövetség beszámoló és tisztújító küldött közgyűlésén:

  A tagszervezetek a változás mellett döntöttek

 7. Pingback: Csütörtökön sportfórumot tartottak az Erdei Ferenc Művelődési Központban

 8. dudi

  2010. március 15. hétfő at 12:12

  Tibi! Váljék valóra az álmod! De ez olyan álom, ami a valóságban soha nem fog megvalósulni. Az a baj, hogy hiába javasolnak “alulról” a hozzáértők, a művelők, a megválasztott döntéshozók mindig a saját belátásuk szerint döntenek. A belátásaikat pedig (sajnos) sokszor az egyéni érdekeik vezérlik. A hatalom elferdíti az előtte meglévő IQ-t.

 9. dézi

  2010. március 16. kedd at 23:52

  Dudi!
  A hatalomnak nincs IQ-ja. Hatalma van! Az sokszor elég. Neki.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..