kesport.hu

Szivics győzelemre készül, és győzelemre számít az éllovas Videoton ellen

Tomiszlav Szivics, a kecskeméti edzőlegenda 2-1-es kispesti győzelemmel tért vissza a KTE-Ereco kispadjára. A szerb szakember szerint nem történt csoda, a megfelelő pszichológiai felkészítés volt a Honvéd elleni siker kulcsa, Szivics a Petőfi Népének beszélt múltról, jelenről és jövőről.

Gyorsan jött a felkérés, még nem sikerült ésszerűen csoportosítania a telefonokat és az indítókulcsokat…
Jelenleg három telefon, három autó, viszont csak egy nő, a feleségem az életem része. Kétségtelen, hogy nem sokat gondolkodtam a felkérésen, életem legszebb emlékei Kecskeméthez, a KTE-hez kötnek.

Visszajött, vagy hazajött Kecskemétre?
Erre a kérdésre egyértelmű a válaszom: hazajöttem a városba és a lila-fehér csapathoz. Sok barátom él itt, s ha a barátok segítséget kérnek, akkor én megpróbálok segíteni.

A Honvéd ellen győzelemre vezette a lilákat, s már ez segítség a nehéz helyzetben lévő csapatnak. Hogy sikerült pár nap alatt csodát tennie?
Nem történt csoda. Mivel figyelemmel kísértem a csapat körüli eseményeket, sejtettem, hogy hol a legnagyobb hiba. A keret erős, nagyon erős, sokkal többre képes a jelenlegi helyezésénél. A Honvéd elleni mérkőzés előtt, napi tizenöt órát töltöttem a játékosokkal. A mérkőzés előtt bezárkóztunk egy szállodába, s egyenként mindenkivel hosszasan beszélgettem.

Azt mondja ezek a beszélgetések vezettek eredményre?
Ez pusztán pszichológia. Megpróbáltam elfogadtatni, megértetni mindenkivel, hogy mit várok el tőle, milyen játék vezethet eredményre a jövőben. Filozófiám lényege a támadófutballban, a kevés érintéssel felépített támadófutballban rejlik. A KTE-ben olyan játékosok vannak, akik meg tudják valósítani.

Legutóbb megvalósították az elképzeléseit, ráadásul az a Tököli Attila, aki fordulók óta képtelen a kapuba találni, most két gólt lőtt. Hogy sikerült felráznia a támadót?
Péntek este Attilával is elbeszélgettem. Próbáltam levenni a válláról a terhet, mert az utóbbi időben mindenki csak tőle várta a gólokat. Felajánlottam, pihenhet egy kicsit, ha úgy érzi, hogy ez segít. Tudatosítottam vele, hogy bízom benne, az egyik legjobb, ha nem a legjobb magyar csatárnak tartom. Két éve szerettem volna, ha leigazoljuk Paksról, akkor ez nem sikerült.

Mi a helyzet a többi játékossal? Kik maradnak, kiket szeretne leigazolni?
Nem beszélünk mostanság semmilyen jelentős változásról. Nálam mindenki tiszta lappal indul, múlt csütörtökön úgy léptem be a kecskeméti öltözőbe, mint, aki először jár itt. Nem akarok foglalkozni a múlttal. Egységes csapatra van szükség!

Nem maradt önben tüske egy éve, a távozáskor?
Maradt, de a rosszat elfelejtem, a szép megmarad örökre.

A szurkolók nagyon várták, időnként követelték a visszatérését, ám a hírek szerint a játékosok közül nem mindenki örült annak, hogy ismét ön lesz az edző…
Ezzel nem foglalkozom. Az edző feladata az, hogy a legjobban teljesítő játékosokból a lehető legjobb csapatot küldje pályára és győzelemre játsszon. Aki valamilyen okból nem áll be a sorba, az nem kerül be a csapatba sem. Mindent elkövetek azért, hogy a legtöbbet hozzam ki a játékosokból. Például, akik szerintem tudásukhoz képest lemaradásban vannak, azoknak külön edzést tartok. Megadom az esélyt, hogy utolérjék önmagukat és a többieket is.

Szombaton az éllovas Videotont fogadják. A papírforma vendégsikert prognosztizál?
Szerintem a Videoton a legerősebb magyar együttes, de nem foglalkozom a papírformával. Győzelemre készülünk, és győzelemre számítok. Nagyon készülök a visszavágásra, bennem még élénken él a 3-6 emléke…

(Tomiszlav Szivics a KTV kedden 19 óra 30 perctől kezdődő Sportmagazinjában is vendég lesz.)

38 hozzászólás

 1. jollly

  2010. október 19. kedd at 11:05

  Szivics!!!!Jeeeeeeeeeeeeeeee..imádunk mester..az nb2-ben a legdrágább edző lesz jövőre….megmentőnk…….haza tért…..végre…..hadd szopkodjuk le a lábujjait….a legeslegjobb …jeee..DIVATSZURKOLÓK VAGYUNK….

 2. rm

  2010. október 19. kedd at 11:10

  Töröld le a monitort, ha már elélveztél!

 3. sopánka

  2010. október 19. kedd at 11:19

  December 3-án ti is megkapjátok, ami nektek jár jolika!

  Sicc innen!

 4. Janás

  2010. október 19. kedd at 11:21

  Nem kellene Urbányi hibájába esni. Mármint, hogy a csapból is ő folyjon. Az előző stábbal megnyert “hatpontos” mérkőzés után nem volt ekkora felhajtás.

 5. Janás

  2010. október 19. kedd at 11:26

  A tiszta lap ugye nem Erdei Sándorra és Visinkaira vonatkozik? Megkérdezhetné már valaki, hogy Sanyi bácsinak miért kellett a felnőtt csapattól távoznia?

 6. ambramat

  2010. október 19. kedd at 11:32

  Ambramat!

  Felettéb jó feladatot adtál nekünk jolika, én és a baráti köröm Mostantól kezdve csak az IP címed után fogunk kutatni bármikor is hozászólást látunk tőled.Nem lennék meglepve ha kiderülne ,hogy kecskeméti vagy.

  Kellemes Jolika vadászatot!!!!!!!!

 7. IP

  2010. október 19. kedd at 12:02

  Jujj ambramat!

  “Mostantól kezdve csak az IP címed után fogunk kutatni bármikor is hozászólást látunk tőled.”

  Fejezzétek már be ezt az IP címedet lenyomozzuk dolgot. Nevetségesek vagytok, egyáltalán tudod mi az és mit azonosít? Ja és felhívnám a figyelmedet, hogy kis hazánkba az IP címek leosztása során egyáltalán nem biztos, hogy tényleg be tudod azonosítani a terület. Sajnos ez is egy Hungaricum.
  Úgyhogy máshogy próbáld meg lenyomozni ki lehet ez a jolly gyerek! ;)

  IP

 8. Miskabá

  2010. október 19. kedd at 12:11

  Minek lenyomozni?
  Hisz egy csodabogár. Ül a gép előtt, izgul, hogy mikor lesz a kesporton friss hír, és már nyomja is a billentyűzetet.
  Jollly egy unicum. Képbe van a kurucz körúti csatornaberuházás ügyében is például.
  DE, szerintem még soha nem volt az Üllői úton…
  Hagyjuk őt békén, van neki elég baja, szerintem.

 9. ferujoe

  2010. október 19. kedd at 12:42

  Jolly!
  Nem is tudtam, hogy a Szivics a Fradi edzője lesz jövőre,”a legdrágább edző lesz jövőre az NB-II-ben”

 10. csákáláki

  2010. október 19. kedd at 13:01

  Beszéljétek rá, hogy szombaton jöjjön ki a meccsre, és a Devils mögé állva vegye fel a kis zöld-fehér, anyu zsebpénzéből vett sálját.
  Vagy szünetben mondassuk be, hogy jolikát várja anyukája a főbejáratnál.
  De szerintem nem érdemel ennyi figyelmet a kiskancsó.

 11. sisza

  2010. október 19. kedd at 13:06

  bárki,bármit mond,én tisztelem,becsülöm Sivicset.nem érdekel mi zajlik a színfalak mögött(legyen a tulaj gondja),csak jöjjenek a pontok bármilyen játékkal,tavasszal meg lehet szépen focizni!szép napot!

 12. uhu

  2010. október 19. kedd at 13:12

  Janás
  “A tiszta lap ugye nem Erdei Sándorra és Visinkaira vonatkozik? Megkérdezhetné már valaki, hogy Sanyi bácsinak miért kellett a felnőtt csapattól távoznia?”

  Én tőled kérdezném: miért kellett volna maradnia?

 13. müllerpapa

  2010. október 19. kedd at 14:52

  Gyerekek: Ok nélkül semmi sem történik.Biztos,hogy meg volt az oka a cserére.
  Új edző,új impulzus! Ilyen az edző sors.

 14. palko

  2010. október 19. kedd at 14:58

  Tegye fel a kezét az aki ha teheti nem segítené a barátait.
  “ha a barátok segítséget kérnek, akkor én megpróbálok segíteni.”
  A jollly pedig beteg nagyon beteg ember nem kell vele foglalkozni.

 15. ferud-joe

  2010. október 19. kedd at 15:19

  joli te kocsog..

  elélveztél baromarc?

  szarjál sünt de ikreket görény..

 16. zúzógép

  2010. október 19. kedd at 15:22

  én kihívtam egy box meccsre de a köcsög nem mer ki jönni a meccsre

 17. PÉPÓ

  2010. október 19. kedd at 15:24

  akkor megkérdezem én tisztelt vezetőség ..

  miért kellett erdei kapusedzőnek a csapattól távoznia???

  várom őszinte válaszukat..

  köszönettel…….

 18. Janás

  2010. október 19. kedd at 15:40

  uhu: Erdei Sándornak mondjuk azért kellett volna maradnia mint Szivicsnek és korábbi segítőjének, mert benne volt a sikeres teamben. És nem utolsó sorban ért a kapusok képzéséhez. De nincs ezzel semmi probléma, csak ismerni kellene a vezetői elképzeléseket. Nem pedig azt tapasztalni, hogy ide-oda tologatják az embereket. A káosz tudjuk, hogy hová vezet. Amit előzőekben már megpendítettem továbbra is fenntartom, a folyamatban még óriási belharcok várhatók. Ma már megjósolhatatlan, hogy ki, kivel van és mit akar. Pedig nyugalomra lenne szükség, mert a választék nagyon kicsi. Ebben a hírös városi példaképek sokat tehetnek, és ellenkezőleg. Mesterünk lépései legalább kiszámíthatóak. Ezt a becsületesen dolgozó Visinkai edzőt viszont sajnálom, akit most az U19 korosztályhoz vezényeltek.. Ha mondjuk Szabó Istvánt a télen passzolják, akkor őt egyszerűen dobják? Csak reménykedni tudok, hogy mindez a nagy kavarás nem kerül az ifisták első osztályú tagságába. Mert mint tudjuk, az utánpótlásban és az NBIII-ban – ahol ebben az idényben bajnokságot kellene nyerni – is nagy problémák mutatkoznak. Nem beszélve arról, hogy a KTE-Ladánybene szerződés végrehajtásában is problémák mutatkoznak. A kérdés: Ki fogja ezt a helyzetet kezelni?

 19. Bradford

  2010. október 19. kedd at 16:17

  Gratula Szivicsnek és az egész csapatnak!
  Ez egy nagyon fontos meccs volt és mindenki tette a dolgát,méghozzá nagyon jól!
  Akárki akármit mond,Szivics egy jó edző és jó ember is egyben!
  Sok edző az ő helyében nem jött volna vissza a tavaly történtek után,de ő félre tette a sérelmeket és csak a sikerre koncentrált!Annak pedig örüljünk,hogy úgy nyilatkozik,hogy haza jött Kecskemétre,mert ebből látszik,hogy érzelmes ember is!A futballt pedig szenvedély nélkül nem lehet felsőfokon művelni!
  További szép sikereket a mesternek és a csapatnak!
  Hajrá Kecskemét!

 20. microlas

  2010. október 19. kedd at 17:56

  jolán, 0-6! :DDDDDDD
  ezt magyarázd meg, te 3.000 nézőjű “nemzet csapata” “Szurkoló” :DDDDDD

 21. uhu

  2010. október 19. kedd at 18:01

  Janás

  Erdei Sanyi érdemeit te meg én, a magunkfajta öreg rókák (bocs, így látatlanban is :)), ismerjük jól.

  Ezzel együtt ha számba vesszük az elmúlt időszakot, akkor kapusposzton inkább csak kudarcokat látunk. Mitrovic utolsó időszaka, Velimirovic és Holczer stabil beépítésének elmaradása, Lazareanu “elsüllyesztése”, Fischer fejlődésének – remélem csak időleges – megrekedése még jóindulattal sem mondható sikertörténetnek.

  Lehet, hogy Erdei jó “tanár”, de ezzel együtt az is lehet, hogy lenyomták a víz alá egy-két kérdésben. Nem kizárt, hogy más típusú emberre van szükség. Én ezt a döntést nem tudom megítélni, de emiatt nem is kritizálom.

 22. uhu

  2010. október 19. kedd at 18:08

  Bocs az OFFért (nem vagyok itt ezzel egyedül, ugyebár), de muszáj megírni, hogy a magyar válogatott idei utolsó mérkőzésének helyszíneként szóbakerült a Széktó is!

  De szép is lenne! :)))

  http://www.pepsifoci.hu/node/76726

 23. Janás

  2010. október 19. kedd at 18:41

  uhu: Magyar kapuban Grosics Gyula óta nincs sikertörténet.

 24. Janás

  2010. október 19. kedd at 19:25

  uhu: Erdei ügyben pedig kicsit sántít a dolog. Nem az kritizálom, hogy kirúgták, hanem más fórumozó társaimhoz hasonlóan szeretnék választ kapni, hogy ez szakmai vagy más okok miatt következett be. Szivicsnél sem volt titok, hogy azért nem hagyta itt Kecskemétet mert nem vihette magával embereit az Újpestre. Amikor pedig itt hagyott bennünket, akkor azért döntött úgy mert nem vásároltak megfelelő játékosokat az egyesületbe. Vissza is azért jött mert adósnak érezte magát velünk szemben. Nos, ilyen világos beszédet szeretnénk néhányan hallani Erdei Sándor esetében is. Vagy teljesíthetetlen az óhajunk? Szerintem nem kellene megbélyegezni egy életre.

 25. barcaa

  2010. október 19. kedd at 19:56

  vidi ellen megyek röhögni ktjeeen..várom az alves lambulic csatát..nézzétek a tabellát…

 26. Meksz

  2010. október 19. kedd at 20:09

  barcaa: gyere már oda D szektorhoz, köszönni és bemutatkozni!

 27. spanyol viasz

  2010. október 19. kedd at 20:33

  Erdei Sanyibának a kapus igazolásokba annyi beleszólása volt, mint a húsvéti nyuszinak. Abból pedig faragjon sztárkapust, aki azt mondta ,KIS PÉNZ KIS FOCI. Azt a maszlagot hogy Csukicsnak mért kellet Mezőkövesdre menni, tisztába kellene tenni.

 28. microlas

  2010. október 19. kedd at 21:24

  barcaa, édesanyád üdvözöl, éppen cigizik, szeret dohányozni aktus után.

 29. Tibi bá'

  2010. október 20. szerda at 00:24

  Sport barátaim arra nem gondoltatok,hogy Erdeivel és Visinkaival az utánpótlás nevelést akarják erősíteni? Egy erős NB-I-es csapat kialakításához a legolcsóbb megoldás a saját nevelés,ehhez viszont kiváló ,nagy gyakorlattal rendelkező edzők kellenek és rengeteg idő. Sajnos a hazai labdarugó utánpótlás nevelés jobbára kezdő fiatal és tapasztalatlan edzők kezében van,kiknek ráadásúl korukból adódóan tekintélyük sincs.
  Kivétel és tisztelet annak a kevés megszállotnak /szent őrültnek/ akik jól végzik a munkájukat.A neves és nagyobb tudású edzők akiknek nincs munkájuk nem vállalnak gyerekeket.Példaként említeném a vizilabdát,ahol a mai napig is neves nagy tudású

  európa-világ és olimpiai bajnok edzők nevelik az utánpótlást.Meg is van az eredménye.

 30. Tibi bá'

  2010. október 20. szerda at 01:28

  Az ilyen mentalitású edző aki ” győzelemre készül és győzelemre számít “ezért sikeresebb azoknál az edzőknél akik bonyolúlt okfejtésekkel tűzdelik meg a nyilatkozataikat a mérkőzések előtt és talán ezzel már előre magyarázkodnak is.A jó edző azonkivül,hogy fizikálisan jól felkészíti a játékosait , lélektanilag is ugyanúgy fel kellene készíteni őket a GYŐZELEMRE!!! A Szivics mester ezt teszi.Van egy mondás: ” amit sokat mondanak azt az ember el is hiszi “Ezt minden sportolóba már kezdő korában bele kellene nevelni !Verseny szerűen csak annak érdemes sportolni,aki minden cselekedetével és idegszálával a győzelemre tör.Ha a mérkőzés végén ennek ellenére veszít ,vagy jobb volt az ellenfél,vagy én hibáztam és holnaptól újra úgy dolgozok,hogy győzzek.Én ezt olvasom ki a MESTER nyilatkozatából tömören.Mi SZURKOLÓK álljunk mellé,még a vereségek idején is,mert csapat csak úgy lesz ha EGYÜTT SÍRUNK ÉS EGYÜTT NEVETÜNK!!!!!!! E nélkül csak anarchia lesz.

  A régi KTE SZURKOLÓK körében a csapatot vagy a játékosokat ordenáré módon szidni B Ű N volt,és a szurkolók zavarták ki a pályáról az ilyen antiszurkolót!!! Ó régi VÁROSI PÁLYA , minden igaz KTE drukker második otthona,de sokat tudna m,esélni.

  A C S A P A T és mi S Z U R K O L Ó K TEGYÜNK MEG MINDENT, HOGY A K T E 1 0 0 – IK SZÜLI NAPJA SZÉP ÉS ÖRÖMTELI EMLÉKEZETES LEGYEN
  !!!

 31. nemtom

  2010. október 20. szerda at 06:55

  “bennem még élénken él a 3-6 emléke…”
  bennünk is, tehát Győzelemre fel!!!
  Hajrá Kecskemét!!!
  Hajrá Lilák!!!

 32. Vándor61

  2010. október 20. szerda at 08:58

  Nem értem miért baj, hogy a kapusedzőt átirányították az utánpótláshoz. Az kiderült, hogy a felnőtt csapatban a “készen” vásárolt kapusokkal nem tudott sikereket elérni. Erről azt hiszem nem érdemes vitatkozni, az utóbbi évek bizonyítják, hogy ezekből nem tudott megfelelő kapusokat faragni. Ennek ellenére, ha azt mondjátok, hogy egy fantasztikusan felkészült edző, akkor pont most került a megfelelő helyre, mert a csapatnak nagy szüksége lesz azokra a kapuscsodákra, akiket Ő fog képezni az utánpótlásból.
  Ja! A Jolit, meg a babáját a Bárcát, nem lehet eltakarítani innen? Felháborító, hogy ez a két senkiházi itt él nemi életet.

 33. Janás

  2010. október 20. szerda at 11:45

  Vándor61: Ismét mondom, nem az a probléma, hogy Erdei Sándort átirányították az utánpótláshoz. Csupán arra lennénk kíváncsiak miért került sor ebben a szokatlan időszakban erre a lépésre. Mondják meg kerek-perec, nem csinált nemzetközi szintű kapust Holczerből, aki még a Fradinak sem kellett, ezért “büntetésül” tedd át székhelyedet a hármas, négyes, ötös pályára és a Műkertvárosba. Az viszont egy jó dolog, hogy Jolly és barcaa személyét minden hozzászólásotokban említitek, mert lassan megfizethetetlen védjegyet fabrikáltok belőlük. Gondolom, köszönik szépen jól vannak…

 34. barcaa

  2010. október 20. szerda at 12:40

  édesanyám nem dohányzik…de köszöni jól van…melyik a d szektor..

 35. Vándor61

  2010. október 20. szerda at 14:59

  Janás: Én csak az utóbbi tíz évben követem a Kecskeméti csapatnál történteket, de amennyire emlékszem, nem csak a Holczerből, hanem senkiből nem csinált, nem hogy nemzetközi, de még NB-I szintú kapust sem. Lehet, hogy régebben sokat tett a Kecskeméti labdarúgásért, amiért köszönet jár, de a múltért egyre kevesebb helyen fizetnek. Bizonyítsa be, hogy méltatlanul mellőzik az első csapatnál, és készítsen fel három első osztályú kapust az utánpótlásból. Úgy gondolom, így is nagyon sokat tudna segíteni a csapaton.

 36. Janás

  2010. október 20. szerda at 15:24

  Vándor61: Igaz, hogy most nem ez a téma de az utánpótlás képzésről is beszélhetünk. A profiknál már kész játékosokat igazolnak ezért a kapusedzőnem nem a nevelés a feladata. Lehet, hogy nem túl jó az utánpótlás képzésünk de annyira nem rossz, hogy ne került volna ki belőlük utánpótlás válogatott és NBI-es játékos. Ez a helyi kapusedzők, közöttük Erdei Sándor érdeme is. De térjünk vissza az alapgondolathoz: Miért került át Sanyi bácsi az utánpótláshoz?

 37. Vándor61

  2010. október 20. szerda at 15:30

  És hová tűnt Demon Hill? A válasz: Egyszerűen nem érdemli meg az első csapat ezt a rendkívül jó embert. Ez tulajdonképpen nem a Sanyi bácsinak szóló büntetés, hanem az első csapatnak. :)

 38. Janás

  2010. október 20. szerda at 15:40

  Na ezért kell Kecskemétre igazolni “gyütt-menteket” mert azok legalább egyenesen fogalmaznak.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..