kesport.hu

Sport munkacsoport alakult a Városházán

Kecskemét Megyei Jogú Város Költségvetési és Vagyongazdálkodási Bizottsága határozatban döntött arról, hogy a hétfői napon megalakította a “Sport Munkacsoportot”.

A döntést az indokolta, hogy az önkormányzati SZMSZ alapján a bizottság feladat- és hatáskörébe tartoznak a sportügyek is. A munkacsoport tagjai Bogasov István, Falusi Norbert és Vörösmarty Attila. A munkacsoportot Vörösmarty Attila vezeti. A munkacsoport tagjai a hét folyamán megbeszélést tartanak az előttük álló feladatokról és munkarendjük kialakításáról.

24 hozzászólás

 1. Feri apu

  2010. október 25. hétfő at 20:37

  Norbi, csak Benned bízunk!

 2. kese

  2010. október 25. hétfő at 21:15

  Mi meg Istenben! ja meg persze abban, hogy vége lesz a külföldi edző által vezetett sport kft- ámokfutásának…..

 3. Janás

  2010. október 25. hétfő at 21:27

  Feri apu: A kisebbségi szavazatával. Teljesen mindegy, a lapok korábban le lettek osztva, csak folytatni kell azokat.. Gondolom a hivatalos verziót, Kecskemét új sportkoncepcióját is mihamarabb megismerhetjük. Norbi labdarúgással kapcsolatos észrevételeire viszont kíváncsi leszek. Elképzeléseit reméljük nyilvánosságra hozza. Egyébként pedig az a véleményem: Kecskeméten jól eldugták az új kormány stratégiai ágazatát. Így a nagy kérdések valószínűleg háttéralkukban dőlnek el, a sport munkacsoport csak szentesíti azokat. Na mintegy, abban bízom, hogy a tehetséges gyerekek a megfelelő támogatást így is megkapják. Mert ez Kecskemét érdeke.

 4. lapip

  2010. október 25. hétfő at 21:30

  KESE
  kifejtenéd bővebben?

 5. Ujhidy Tibor

  2010. október 26. kedd at 01:08

  Akár lehet értelme is egy sportmunkacsoportnak, ha abban érdemi munka folyik. Feltételei többek között, hogy nem lesz-e túl nagy, kezelhetetlen a meghívotti létszám, kik lesznek a kiválasztott sportvezetők, rendszeresen össze fog-e ülni, elsősorban nem csak egy-egy klubról, hanem Kecskemét sportjáról fognak-e szólni az ülések stb. Mert bár minden tiszteletem a KTE és a KESE sportegyesületé, de rajtuk kívül van még, sőt kellene jobb sportélet a városban. No meg, vajon lesz-e valami foganatja a munkabizottságban elhangzottaknak. Bízzunk, higgyünk benne, hogy nem gittegyletté fog degradálódni a munkacsoport!

 6. agoston

  2010. október 26. kedd at 07:37

  Bogasov és Vörösmarty úr személye számomra garancia arra, hogy városunkban továbbra is jó kezekben van a sport! Az elmúlt 4 év siker története remélem folytatódik!
  Falusi Norbert úgy tudom eddig mint futball szurkoló bizonyított! Remélem ért más sportághoz is! Biztos vagyok benne, hogy a szurkolókkal aktív, konzultatív kapcsolatot fognak tartani a fent nevezett urak!

 7. echo

  2010. október 26. kedd at 08:11

  agoston :D:D:D

 8. bibo

  2010. október 26. kedd at 08:19

  Kese csak nem a teljhatalmú, a Feyért háttérbe taszító, a legnagyobb pr-ost kecsegtető “legnagyobb” edzőre gondolsz?

 9. drazsen petrovic

  2010. október 26. kedd at 14:02

  Sziasztok !

  kese kicsit részletesebben megtudnád nevezni a személyt és konkrétan az ámokfutás lényegét ?

 10. Tomislav

  2010. október 26. kedd at 16:19

  Falusi Norbinak gratulálok…

 11. drazsen petrovic

  2010. október 26. kedd at 19:15

  Sziasztok !

  Na kese nem mered vállalni amit írtál ? Nevezed nevén a gyereket ne pedig csak pufogtass ! Lehetőség van rá várjuk vezesd csak elő kire gondoltál !?

 12. joeee

  2010. október 26. kedd at 19:41

  Akkor Vörösmarty hozzáláthat ahhoz a néhány százmilliós hiány ( ….lás, ….ás) kitöméséhez. Erről érdekes senki sem szól semmit!

 13. kutya

  2010. október 26. kedd at 20:50

  Kedves agoston, remélem irónikusan gondolod amit írtál.
  A felnőtt focinak sok köze nincs a sporthoz, az csupán üzlet!

 14. Mészi

  2010. október 27. szerda at 07:30

  joeee!

  Szerintem Vörösmarty Attilának, a sport munkacsoport vezetőjeként nem a “tömés” a feladata, hanem, hogy a következő négy évre mihamarabb elkészüljön Kecskemét sportkoncepciója. Ahogy Ujhidy Tibor is mondaná, lássunk tiszta viszonyokat, hosszú távú elképzeléseket. Mindenki tudja, a következő ciklusban mire számíthat, mihez kalkulálhat. És, hogy legyen sokszínű és eredményes városunk sportja. Ebben a tekintetben /is/ a példaképnek számító Debrecenben már léptek, amit a nyilvánossággal is megosztottak. Mi ezidáig csupán annyit tudunk, hogy néhány sportág kiemelten van, lesz kezelve.Vajon nekik megteremtik a profi hátteret? És mi vár a többi sportágra?Hogyan lesznek támogatva? Szakemberek véleményét egyáltalán kikérik a témában? Konszenzusra törekednek? Vagy más eszközökhöz folyamodnak. Mindezen kérdésekből talán érzékelni lehet, hogy a MUNKACSOPORTNAK és vezetőjének a napokban akad elég dolga. Ha vannak százmilliós hiányok, azok nem a vállalt önkormányzati támogatások elmaradásából adódhatnak. Az egy másik tészta.

 15. agoston

  2010. október 27. szerda at 10:01

  Mivel személyesen is ismerem Bogasov és Vörösmarty urakat, ezért írtam azt hogy jó kezekben van a sportunk! mindkét személy szereti a sportot és elkötelezett ember!
  Bogasov úrral együtt dolgoztam a széchenyvárosi részönkormányzatban, nagy munkabírású korrekt ember!
  Falusi Norbertet 2000 óta ismerem a Kalina féle KFC-nek volt a Kécskefalvy drukker banda egyik hangbajnoka! De akkor még gimis kölök volt, aki besörözve énekelve korrekt módon szurkolt a csapatnak!

 16. Janás

  2010. október 27. szerda at 11:42

  agoston: Alapjában véve én optimista beállítottságú embernek vallom magam ezért, bizakodom. Tényekkel viszont abszolút meggyőzhető vagyok. Ebben a tekintetben viszont, az előző ciklusban egy parányi szőrszálat találtam a levesben. De most egy új élet kezdődik ahol nagy szükség lesz a korrekt emberekre. Ezért reménykedem, hogy az említett urak egy világos, visszakérdezhető programmal lepik meg a nagyérdeműt. Vágjunk bele.

 17. szurkoló

  2010. október 28. csütörtök at 10:55

  nekem csak az a kérdésem, hogy hogy lehetnek tiszta viszonyok, ha az önkormányzat által átutalt pénzt egy szegedi cégen keresztül mossák ki, és utána onnan érkezik vissza, mint fekete pénz. És erről mindenki tud az önkormányzatnál, és a munkacsoport tagjai között is van olyan, aki asszisztál ehhez. Hol van ilyenkor a nagytiszteletű alpolgármester asszony?

 18. Janás

  2010. október 28. csütörtök at 11:15

  Szerintem nem kell sumákolniuk, mert törvényesen megoldható minden. El nem tudom képzelni, hogy a mai világban az önkormányzatnál vagy a képviselő testületben akadna olyan ember aki felvállalna a “szurkoló” által ecsetelt fekete ügyletet. Gondolom ezt a “nagytiszteletű” is megerősítené. Na, de én inkább maradok a szakmai kérdéseknél.

 19. szurkoló

  2010. október 28. csütörtök at 11:49

  Biztosan nagyon fontos a szakma, de azért félve kérdezem, hogy Vörösmarti úrnak miért olyan fontos a sport, a rengeteg feladata és címe mellet?
  Janás te írod egy előző hozzászólásodban, hogy előre le vannak osztva a lapok! Azt a szakma osztotta le, vagy azok, akiknél a pénz van? A sportbizottság szerette volna nagyon keményen elszámoltatni az egyesületeket annak idején. Nagyon gyorsan le lettek állítva! Vajon miért? Milyen szakmáról beszélsz? Azért mert valaki kézilabda kapus volt megye III-ban az biztosan átlát egy város sportját? Ugyan már! Egész más van sajnos a háttérben. Van még más bizottságnak is munkacsoportja?

 20. szurkoló

  2010. október 28. csütörtök at 11:53

  Bocs, Vörösmarty.

 21. Janás

  2010. október 28. csütörtök at 12:51

  szurkoló!

  Ha már kérdeztél illik őszintén válaszolni. Vörösmarty úr sportban betöltött szerepe egyenlőre számomra is homályos. Korábban a neve időnként különböző szituációkban tűnt fel az önkormányzatnál, szakosztályoknál, egyesületeknél. A választások után legalább egyértelműnek tűnik, hogy ő lett Kecskemét sportjának feje. Vagy második embere? A fontosságát nem tudom megítélni. Remélem hamarosan választ kapunk arra is. Egy biztos, én nagyon hiányolok egy igazi sport vénájú szakembert a munkacsoportba aki ért a szakmához és a sport szervezéséhet. Egyébként ebben a tekintetben a kecskeméti Fidesz már a rendszerváltás hajnalán példát mutatott, amikor a város sportért élő szakembereit egy fedél alá hozta. Akik, pártállástól függetlenül, máig utánozhatatlan módon minden lényeges kérdésben meg tudtak egyezni. Az egy más kérdés, hogy egy buta hiba miatt egyik pillanatról a másikra befuccsolt a “gittegylet”. De legalább volt ilyen. A leosztott lapokat arra értettem, hogy az előző ciklusban megtörtént a sportágak kiválasztása, osztályba sorolása a támogatások rendje és, mivel a képviselő testület összetétele lényegesen nem változott, gondolom ezt a vonalat favorizálják továbbra is. A háttéralkukról csak annyi tudomásom van amennyit a különböző pályákon, lelátókon a sport szereplői számomra elmondanak., de mint mondtam inkább a tények érdekelnek. Eddig is úgy szerveztem az életem, hogy ne kelljen odamenni senkihez puncsolni. Ha kíváncsi valaki a véleményemre, mint esetünkben, szívesen kifejtem véleményemet. Kérdezted, hogy van-e másik bizottságnak munkacsoportja. Itt arra kell gondolni, mivel a sportbizottságot megszüntették helyette kellett valamivel előrukkolni. Ez jelenti a kapcsot az önkormányzat, képviselő testület és a város sportemberei között. Idáig jutottunk a stratégiai ágazatban. De azt is jelentheti, hogy a korábbi jó munka miatt a sportban nem lesznek gondok. Némi reményt viszont Ujhidi Tibor nyújtott azzal a kijelentésével, hogy “Akár lehet értelme is egy sportmunkacsoportnak”… Az elszámoltatás pedig egy természetes dolog, csak vonatkozni kell mindenkire. Remélem nem hagytam ki semmit.

 22. Pingback: Vörösmarty sportkoncepciót és a kiemelt támogatások újragondolását tervezi

 23. Pingback: Nyilvánosak lesznek a sport munkacsoport ülései – november 4-én kezdenek

 24. Pingback: Focicsapatnyi szakértővel alakult meg a Sport Munkacsoport

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..