kesport.hu

Életműdíjat kapott a 97 éves kecskeméti tornász, a berlini olimpia bronzérmese

A hétvégén tartotta közgyűlését a Magyar Olimpiai Bizottság. Az ülésen elismeréseket is kiosztottak: a Nők a sportban bizottság Életműdíját a 97 éves Szemerey Andorné Törös Olga kapta, aki az 1936-os berlini olimpián bronzérmes tornászcsapat tagja volt. Olga néni 1939-ben költözött Kecskemétre, és azóta is itt lakik.

21 éves korában a Debrecenben megrendezett országos bemutató dísztornán hívta fel magára a figyelmet. Ennek nyomán válogatták be az olimpiára kiutazó csapatba. Hatalmas sikert aratott a harmadik helyezett csapat. A világháború után Tőrös Olga Kecskemétre került, ahol testnevelőként, tornászok és atléták egész generációját nevelte ki a tanítóképzőben.

A Kecskeméti Olimpiai Barátok Bóbis Gyula Körének felterjesztésére kapta meg a díjat Szemerey Andorné Törös Olga, akit az óvodai testnevelés magyar szószólójaként is emlegetnek, több tudományos cikk és tankönyv szerzője.

Olga néni még most is jó egészségnek örvend, 2009-ben otthonában köszöntötték fel 95. születésnapja alkalmából.

5 hozzászólás

 1. Tibi bá'

  2011. március 22. kedd at 01:42

  Tisztelt OLGA NÉNI ! / így nagybetűkkel /

  AZ 1950-es évek végi,l960-as évek elejei sikeres KTE férfi szertornász csapatának tagjai nevében gratulálok az Életműdíjhoz és jó egészséget kívánva , tisztelettel kezeit csókolva .
  Berki Tibor

 2. Szasza206

  2011. március 22. kedd at 17:43

  Öszinte gratulációm. További jó egészséget. Kár hogy igen ritkán hallunk Olga néniről.

 3. Pingback: Életműdíjas olimpikonról nevezik el a GAMF tornacsarnokát

 4. Pingback: Közgyűlést tart a Kecskeméti Olimpiai Barátok Bóbis Gyula Köre

 5. Pingback: Újabb sportlétesítmény veszi fel a kecskeméti olimpiai bronzérmes nevét

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..