rss

Életműdíjat kapott a 97 éves kecskeméti tornász, a berlini olimpia bronzérmese

2011. márc. 21.
5 hozzászólás

Én is hozzászólok!

Trackback

A hétvégén tartotta közgyűlését a Magyar Olimpiai Bizottság. Az ülésen elismeréseket is kiosztottak: a Nők a sportban bizottság Életműdíját a 97 éves Szemerey Andorné Törös Olga kapta, aki az 1936-os berlini olimpián bronzérmes tornászcsapat tagja volt. Olga néni 1939-ben költözött Kecskemétre, és azóta is itt lakik.

21 éves korában a Debrecenben megrendezett országos bemutató dísztornán hívta fel magára a figyelmet. Ennek nyomán válogatták be az olimpiára kiutazó csapatba. Hatalmas sikert aratott a harmadik helyezett csapat. A világháború után Tőrös Olga Kecskemétre került, ahol testnevelőként, tornászok és atléták egész generációját nevelte ki a tanítóképzőben.

A Kecskeméti Olimpiai Barátok Bóbis Gyula Körének felterjesztésére kapta meg a díjat Szemerey Andorné Törös Olga, akit az óvodai testnevelés magyar szószólójaként is emlegetnek, több tudományos cikk és tankönyv szerzője.

Olga néni még most is jó egészségnek örvend, 2009-ben otthonában köszöntötték fel 95. születésnapja alkalmából.Címkesor: , , , ,


 • Sportnaptár

  1. aug
   21
   csü

   1. 19:30
    KTE-KISOKOS - FTC
 • Linkek

 • 5 hozzászólás

  1. Tibi bá'

   Tisztelt OLGA NÉNI ! / így nagybetűkkel /

   AZ 1950-es évek végi,l960-as évek elejei sikeres KTE férfi szertornász csapatának tagjai nevében gratulálok az Életműdíjhoz és jó egészséget kívánva , tisztelettel kezeit csókolva .
   Berki Tibor

  2. Szasza206

   Öszinte gratulációm. További jó egészséget. Kár hogy igen ritkán hallunk Olga néniről.

  Mondd!

  Loading Facebook Comments ...


  UGRAS LAP TETEJERE