kesport.hu

Újabb rekordot állított fel a Kecskeméti Főiskola szuperkocsija

Összesen 2277 kilométer egyetlen liter üzemanyaggal: a Kecskeméti Főiskola GAMF csapata új rekordot állított fel a Shell Eco-marathon Europe első versenynapján, amivel az ötödik helyen állnak jelenleg a Prototípus benzines kategóriában. A Kandó-Electric, az első magyar középiskolás résztvevő csapat szintén büszke lehet eredményeire, hiszen a Plug-in mezőnyben jelenleg ők hatodikak.
[smartads]
Az első versenynapon a teszteléseket követően az egyik legnagyobb kihívás a gépátvétel. Az egyetemi új csapat, a Team Orca Pécsről, az SAP Racing Team Budapestről, valamint a SZEnergy Team Győrből a második, esősebb napon is kitartóan próbálkozik a megfelelő műszaki körülmények megteremtésére.

„A magyar csapatok közül elsőként fogadták el a gépátvételen az autónkat, valamint már az első futamunk is érvényes volt. Szeretnénk tovább javítani eredményeinken, célunk a 400 km túlszárnyalása. A hatodik helyhez 317 km-t tettünk meg” – mondta Dankó Zoltán, a Kandó-Electric középiskolás csapat menedzsere.

„Továbbra is a motor javításán dolgozunk, már nagyon kevés hiányzik a versenyzéshez az SAP Racing Teamnek” – mondta Sági Viktor csapatmenedzser.

„A mai hideg miatt állítanunk kell a motoron, a szél sajnos zavaró volt a mai első futamunkon, de teljesíteni fogjuk mind az ötöt. Reméljük, hogy sikerül megdönteni a tegnapi rekordunkat is” – osztotta meg Bagány Mihály, a kecskeméti GAMF csapat felkészítő tanára.

A napelemes csapat csütörtök este végül átment a gépátvételen: „Nagyon várjuk, hogy erősebben süssön a nap a megfelelő sebesség eléréséhez. Az eredményes teljesítéshez módosítottunk az autó intelligens rendszerén” – mondta Szauter Ferenc a SZEnergy csapatból.
„Ma kétszer is próbálkoztunk a rajttal, de sajnos úgy tűnik, motorhiba miatt nem fogjuk tudni befejezni a versenyt. Mindenesetre nagyon jó a hangulat, tapasztalatszerzésnek remek” – mondta Makida László, a Team Orca csapatmenedzsere.

Május 26. és 28. között a németországi EuroSpeedway Lausitz pályán tesztelik a fiatal szakemberek járműveik üzemanyag-hatékonyságát a 27. Shell Eco-marathon Europe versenyen. A szigorú ellenőrzéseket és a tesztelést követően indulhat a megmérettetés, a diákok energiát nem kímélve javítanak járműveik teljesítményén, sokan éjjel-nappal dolgoznak rögtönzött műhelyeikben. Végleges eredmények május 28-án várhatóak.

(orientpress.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..