kesport.hu

Hajdú Kitti sporttörténelmet írt – az elmúlt 33 év legjobb eredményét érte el – képek

Június 20-án rendezték meg a Bükfürdő Kupa Serdülő párbajtőr magyar bajnokságot, melyen egyedül Hajdú Kitti, a Kecskeméti Repülő és Vívó SE párbajtőrözője képviselte Kecskemét városát. Hajdú Kitti megszerzett bronzérmével az elmúlt 33 év legjobb kecskeméti vívóeredményét érte el.

A hosszú utazás és a csepregi turistaszálló kényelmetlen ágyán töltött álmatlan éjszaka után Kitti egy nyögvenyelős 5-4-es vereséggel kezdte a csoportmérkőzéseket. Ez azonban elég volt ahhoz, hogy felrázza és a húsvétkor az Érd Kupa döntőjében elszenvedett vereségért 5-2-es revansot vegyen a békéscsabai Kucsera Kingán. Ezek után a maradék három asszóját szigorú és határozott vívással könnyedén nyerte. Ezzel 7. kiemelt helyen rögtön a 32 közt találta magát.

A legjobb 16 közé kerülésért a Törekvés SE Kucsera Kingát búcsúztató kellemetlen stílusú vívóját összeszedett, etalonnak tekinthető akciókkal győzte le 15-10-re. A 8 közé kerülésért a Balaton Vívó Klub kiválóságával Schiffer Klaudiával került szembe, akit eddig nem tudott még versenyen legyőzni, de gyönyörűen kidolgozott átvett támadásokkal és cselszúrásokkal 15-9-es eredménnyel búcsúztatta ellenfelét. Ezzel az OB-ra tervezett célt teljesítette is, a folytatás már csak jutalomjáték volt.

A 4 közé kerülésben régi mumusa a DVE-s Arday Gréta próbálta megakadályozni. Kitti eddig őt soha sem tudta legyőzni, mindig egy-két tussal kapott ki tőle. A kecskeméti leány teljesen felszabadult, játékos vívással szinte végig vezetett 2-3 tussal, támadásai szépen ültek a diósgyőri lány vállán és sisakján. Persze Grétát sem olyan fából faragták, hogy hagyja magát, és 13-13-ra egyenlített. Kitti következő támadása célt tévesztett, de ellenfele közbeszúrása is mellé ment. A szabadításból a kecskeméti vívó került ki tussal. Ezt követően Kitti kissé tétován lépett előre, amit a miskolci lány egy egyenes tempószúrással “jutalmazott”. Így mindkét versenyző egy-egy tusra volt a biztos dobogótól. Az utolsó rajta vezényszó után a kecskeméti leányzó tökéletes előkészítéssel kiugrasztotta ellenfelét, és egy cseles átvett támadással beadta a győztes tust.

A döntőbe jutásért a későbbi győztes BVSC-s Zsargó Evelinnel már nem bírt. Ezen OB bronzérmével Hajdú Kitti az elmúlt 33 év legjobb kecskeméti vívóeredményét érte el. Utoljára Novomeszky István tanítványa Busa István tőröző volt 6. az ifjúsági magyar bajnokságon 1978-ban!

“Egy élmény volt látni, ahogy asszóról asszóra egyre jobban vív, nyoma sem volt az elmúlt vívóidény tétova, határozatlan és önbizalomszegény vívásának, beérett a rengeteg elvégzett munka, igazi profihoz méltó szinten teljesített, és ezzel kecskeméti sporttörténelmet írt! A nyár sem lesz a pihenésé, hiszen meghívást kaptunk Pécsre és Debrecenbe is edzőtáborba” – nyilatkozta Almási Balázs edző.

3 hozzászólás

 1. Nagy Zsolt

  2011. június 23. csütörtök at 01:00

  Szép volt Kittike! :)

 2. Andor

  2011. június 23. csütörtök at 15:08

  Nagy BRAVÓ Kittinek és mellékesen, (vagy nem is olyan mellékesen ?) Balázsnak is!

 3. Pingback: A 2011-es év fontosabb eseményei – év végi összefoglaló 6/3

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..