kesport.hu

Öt érmet hódítottak el a kecskeméti úszók a debreceni országos bajnokságon

A héten Debrecenben rendezték a hazai úszóelit részére a CXIII. Allianz Felnőtt Országos Bajnokságot. A szerda reggeltől szombat estig tartó erőpróbán a teljes magyar élmezőny, így a BÁCSVÍZ-KVSC úszói (Balog Gábor, Keresztes Mátyás, Tejes Péter, Pongó Anna) is rajtkőre álltak.

Balog Gábor jóvoltából egyből éremnek is örülhettek, hiszen a szerda délutáni döntők során az 50 m-es férfi hátúszásban csupán 11 századmásodpercel lemaradva Cseh László mögött a második helyen ért célba. Gábor ideje jobb, mint az úszóruhás korszakban elért eredménye, így hatalmas egyéni csúcsot ért el.

Keresztes Mátyásnak szintén sikerült a délutáni döntőbe úszni magát a 200 m-es gyorsúszásban, ahol 8. helyezést ért el, ugyancsak egyéni csúcsot úszva.

Tejes Péter a 100 m mellúszás délelőtti előfutamaiból továbbjutott a középdöntőbe, ahol nagyszerű versenyzéssel az 5. helyen biztosította részvételét a döntőbe. Péter eredménye azért is fontos, mert a majd egy évvel ezelőtti, azaz még a balesete előtti időeredményéhez közel teljesített.

A második napon is sikeresen szerepeltek a hírös városiak. A délelőtti előfutamoknál Balog Gábor 200 m háton, míg Keresztes Mátyás 50 m gyorson került a délutáni döntőbe, illetve középdöntőbe. Mindketten a legjobb időeredménnyel jutottak tovább. A délutáni versenyen három döntős volt, 100 m mellen Tejes Péter, 200 m háton Balog Gábor és 50 m gyorson Keresztes Mátyás, miután a középdöntőt is sikeresen teljesítette.

Ami a döntőket illeti mindhárman kitettek magukért, és fantasztikus eredményeket értek el, ami két esetben bizonyult elégségesnek a dobogóhoz. Balog két percen belüli eredménnyel végzett a második helyen 200 m háton, így második ezüstérmét gyűjtötte be. Keresztes a 50 m-es gyors sprintszámban a harmadik helyen csapott célba, míg Péter az 5. helyet szerezte meg a 100 m mellúszásban.

A harmadik nap érmet ugyan nem hozott, de döntős helyezéseket, jó időeredményeket viszont igen. A délelőtti időfutamokban Gábor 100 m háton, Keresztes Máytás 100 m gyorson, míg Tejes Péter 50 m mellen biztosította be a középdöntős helyezést.

A délutáni középdöntőkben Gábor a második, Matyi pedig az ötödik helyen került a holnapi döntőbe. Péternek ma volt a középdöntő és a döntő is az 50 m mellúszásban, ahol végül is a 8. helyen ért célba.

A negyedik napon is kitartott a fiúk fantasztikus szereplése. A délelőtti előfutamokból a 200 m mellúszásban Tejes Péter biztosan jutott tovább, így három döntös szerepléssel és egyben érmes reményekkel indult a délutáni etap. A fiúk a végére mindent egy lapra téve fel küzdöttek a fényesebb érmekért, amiket ha részben is, de sikerült elérniük.

Balog Gábor a 100 m hátuszásban ismét csak egy hajszállal (3 tizeddel) maradt le az aranyéremről, fantisztikus időt úszva (0:55,90) a második helyen csapott célba.

Keresztes Mátyásnak sajnos nem sikerült 100 m gyorson a dobogóra állnia, 14 századdal szorult a negyedik helyre (0:51,95).

Végül és nem utolsó sorban Tejes Péter is begyűjtötte a maga 2011-es felnőtt OB érmét, hiszen a 200 m mellúszás döntőjében 2:20,15-ös remek idővel a harmadik helyen ért célba.

A fiúk éremtermése és pontszerző helyezéseik összesítve: 3 ezüst, 2 bronz, 1 negyedik és 1 ötödik hely.

Hozzászólások

  1. szakértő

    2011. június 27. hétfő at 09:41

    Nagyon erős a magyar úszó válogatott! Cseh, Gyurta, Biczó, Hosszú, Verrasztó Evelyn stb! Olimpián érmeket várunk!

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..