kesport.hu

Kecskeméti aranyérem a junior Eb-n!

Minden idők legsikeresebb junior (15-16 évesek) Európa-bajnokságán van túl a magyar ökölvívó-válogatott, ugyanis a kecskeméti Herczeg Norbert (54 kg) és a kőszegi Hámori Ádám (75 kg) is a dobogó tetejére állhatott Keszthelyen.

A hazai szövetség tájékoztatása szerint a szombati döntőkre megérkezett a viadalra Erdei Zsolt, két súlycsoport korábbi profi világbajnoka.

A szorítóban a kecskeméti Herczeg folytatta remeklését, az első menetet 6-3-ra nyerte meg török riválisa ellen, a másodikban tartotta a különbséget, majd a harmadikban rátett még egy lapáttal, és a közönség üdvrivalgása közepette 16-11-es győzelmet aratott.

A kőszegi Hámori az első menet után még vesztésre állt grúz ellenfelével szemben, a másodikat követően azonban már ő vezetett, a vége pedig – megérdemelten – 12-10-es siker lett.

A házigazda magyarok két arannyal és három bronzzal fejezték be a viadalt, ez minden idők legjobb teljesítménye ebben a korosztályban.

A magyar érdekeltségű döntők:
54 kg: Herczeg Norbert-Nurettin Ovat (török) p. gy. 16-11
75 kg: Hámori Ádám-Vaszil Cicilasvili (grúz) p. gy. 12-10

(MTI)

2 hozzászólás

  1. adamikzoli

    2011. július 3. vasárnap at 08:57

    Nagyon nagy gratula!!!!!!!!

  2. Pingback: A 2011-es év fontosabb eseményei – év végi összefoglaló 6/4

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..