kesport.hu

Távozhat Kecskemétről Ivkovics – a szakember nem tagadja, többen is keresik

Elképzelhető, hogy új edző után kell néznie a kecskeméti kosárlabdázóknak, ugyanis információink alapján távozhat Sztojan Ivkovics. A KSE kosárlabda szakosztályának szakmai igazgatója nem tagadja, hogy vannak megkeresései, de azt is kijelentette, a kecskeméti klub kötelékei között szeretne maradni, ha már ennyit dolgozott érte. Saját jövőjéről és KSE-ügyről pedig egy decemberi sajtótájékoztatón vagy egy szurkolói ankéton beszél majd.

A kesport.hu értesülései szerint elképzelhető, hogy hamarosan távozik a Kecskeméti KSE kosárlabda szakosztályának szakmai igazgatója, Sztojan Ivkovics. Portálunk úgy tudja, hívja őt két magyar együttes is. A horvát származású szakember megkeresésünkre nem tért ki a kérdések elől.

– Annak valóban van valóságalapja, hogy vannak megkereséseim, de azt, hogy alakul a jövő, senki sem tudja. Egyébként nálam állandó téma, hogy keresnek, főleg akkor, amikor jól szerepel a csapat. Ilyenkor mindig valaki feldobja, hogy elmegyek – kezdte Sztojan Ivkovics a kesport.hu-nak adott nyilatkozatát.

– Szövetségi kapitány nem leszek, se a nőknél, se a férfiaknál, ez biztos. Mindenképpen a férfi klubkosárlabdánál szeretnék maradni. Három évig harcoltam a kecskeméti kosárlabdáért, hogy legyen utánpótlás, hogy szeressék a felnőtt csapatot, hogy legyen arculatunk. Akármi is történik, nem szeretném, hogy ez az irányvonal megtörjön, és hosszú távon szeretnék a Kecskeméti SE klub köteleiké között maradni. Nagyon kemény munka árán tudtuk csak ezt elérni, és most büszkén mondhatjuk, hogy egy működőképes szakosztály vagyunk, példaértékű az utánpótlás nevelésünk, komoly társasági adó-pénzt nyertünk, meghatározó szponzori kör veszi körbe a kecskeméti kosárlabdát. Ezekről az eredményekről nem szívesen mondok le – fogalmazott a szakmai igazgató.

Ivkovics a KSE ügyről és saját jövőjéről

“A KSE-ügy kapcsán sok tüske van bennem, de amíg a vizsgálóbizottság nem fejezte be a munkáját, úgy gondolom, etikátlan lenne, ha ezeket most elmondanám. Amint végeztek, elkészült a jelentés, egy sajtótájékoztatót fogok szervezni, és elmondom a véleményem, és meg fogom név szerint nevezni azokat, akik személyes problémát okoztak nekem, és azt a személyt is, aki a cirkuszt okozta a KSE körül. Minden más, a jövőmet érintő kérdésekről is beszélek majd ezen a bizonyos sajtótájékoztatón, vagy a következő szurkolói ankéton.”

69 hozzászólás

 1. müllerpapa

  2011. november 29. kedd at 14:39

  Lehet,hogy a Sallói miatt menne??? Vagy ingoványossá vált a talaj??

 2. stinger

  2011. november 29. kedd at 14:41

  Szolnok.

 3. exszolnoki

  2011. november 29. kedd at 15:10

  Ez nyílt beismerés!!! Sztóle, mennyit loptál, hogy menekülőre fogtad??? Szolnokra ne gyere!!!

 4. balkan fanatik

  2011. november 29. kedd at 15:26

  Stojan! Ne menj el. mert ha elmész meghal végleg Kecsón a sportélet! A kosár csapat 2002 óta NB1-es! A kézi és a foci csapatunk éppen a napokban omlik végleg össze, nekünk kecskeméti sportbarátoknak már csak a minőségi férfi kosárcsapat maradt! Ivkovic please stay here in Kecskemét!

 5. Kriszti

  2011. november 29. kedd at 15:32

  Annyira jó,hogy Ti már biztosra tudjátok,hogy el megy Kecskemétről…Sőt,már azt is (ellentétben vele),hogy Szolnokra megy…
  Bizakodom,hogy a csapat győzelmei mellett Ivkovics maradását is ünnepelhetjük!
  Sajnálom,hogy egyesek csak a pénzt látják a kosárlabdába, nem pedig a játékot, a fiúk győzelmét,rosszabb esetbe a vereségét…
  Egy biztos! Ha Ivkovics el megy, akkor a Kecskeméti kosárlabdának lőttek…

  Exszolnoki:
  Neked csak gratulálni tudok!
  IQ harcos…

 6. Bukti bácsi

  2011. november 29. kedd at 15:41

  Gatya vaaan!

 7. Sunyshine

  2011. november 29. kedd at 15:52

  Sztem nem megy el, és ez is csak egy “ivkovicsos” nyilatkozat :) Viszont ha tényleg elmegy év közben, akkor nagyon nagy kaki van — mondjuk ez látszik a bedőlt kézin és focin is…

 8. rm

  2011. november 29. kedd at 15:56

  Sztole csak azokat fogja megnevezni, akiket már többeknek megnevezett. Van, aki nem újdonság, hisz a kézi évek óta szarban van…

 9. rm

  2011. november 29. kedd at 15:59

  Azért nem tudom Zombor úr hogy viselné, ha a két kedvenc sportága (foci és kosár) bedőlne….
  Már így is szép fényt vett a Fideszre, hogy ilyen szarba keveredett a kecskeméti élsport…. Pedig egy-két ember eltávolításával – nem elnézve, amit csináltak – megoldható lett volna…

 10. Defleppard0413

  2011. november 29. kedd at 16:24

  …a “jólértesültek” a bb1 fórumán már hónapok óta az Olajjal kötik össze Stolét, Főleg ha kikap a Szolnok… Minden esetre én nem örülnék ha menne!

 11. mindentudó

  2011. november 29. kedd at 16:44

  két csapat: olaj, pécs
  de az Olajjal már le van zsírozva minden, odamegy, viszi csorit, krisztiánt…

 12. Kis Pisti (Pistike)

  2011. november 29. kedd at 16:57

  Forró lett a talpa alatt a talaj! Ha a vizsgálatok megállapítják a bűnösségét (milliók lenyúlása), még nagyon megütheti a bokáját!
  Tehát “fogd a pénzt és fuss!” Vagyis, hagyd és menj!

 13. dorba

  2011. november 29. kedd at 17:04

  Mennyi rosszindulatú ellenség tud úgy hírtelen lenni álnéven?
  Örömötök van benne?

 14. kata

  2011. november 29. kedd at 17:24

  Imádott elhagyja a süllyedő KSE-t!!!!!!!!!!!!!!

 15. kékfrankos

  2011. november 29. kedd at 17:38

  Már réges régen megegyezett az Olajjal. Ott volt az utolsó 6 mérkőzésen! Sőt Szombathelyen is ott volt az Olajjal! Ez véletlen? Nem. Megy és viszi magával Csorvásit és Wittmannt.

 16. drazsen petrovic

  2011. november 29. kedd at 18:17

  Van elég gondunk így is Stole nem megy sehova, készülünk keményen a hétvégi Falco elleni derbire !

  kékfrankos !

  Azért volt Szombathelyen mert megnézte a soros ellenfelét és készül fel ellenük. Lehet hogy részedre ez újdonság de így van !

 17. zsumama

  2011. november 29. kedd at 18:27

  Negmondta: az idény végéig nem megy sehova. Most sem azt mondta, h kapja-b….a magát és elmegy. Olvassátok el a cikket. És értelmezzétek.

  “Három évig harcoltam a kecskeméti kosárlabdáért, hogy legyen utánpótlás, hogy szeressék a felnőtt csapatot, hogy legyen arculatunk. Akármi is történik, nem szeretném, hogy ez az irányvonal megtörjön, és hosszú távon szeretnék a Kecskeméti SE klub köteleiké között maradni. Nagyon kemény munka árán tudtuk csak ezt elérni, és most büszkén mondhatjuk, hogy egy működőképes szakosztály vagyunk, példaértékű az utánpótlás nevelésünk, komoly társasági adó-pénzt nyertünk, meghatározó szponzori kör veszi körbe a kecskeméti kosárlabdát. Ezekről az eredményekről nem szívesen mondok le.”

  Mindenkinek gratulálok aki alpári módon szidja. Kriszti, ott a hangom. IQ-bajnokok.

 18. Szakmai Igazgató

  2011. november 29. kedd at 18:30

  Aki tud olvasni a sorok között az egyértelműen látja hogy Ivkovic nem akar elmenni Kecskemétről!Ahogy én látom a játékosok és az edzők is teszik a dolgukat keményen ahogy eddig is és gőzerővel készülnek a soron következő 3 fontos rangadóra.Kérem a szurkolók is tegyék ezt azaz biztassák jelenlétükkel minél többen a csapatot! Ezekkel a mesteresésegesen gerjesztett külső dolgokkal meg nem érdemes foglalkozni, mert már megszokhattuk volna ha valaki jól dolgozik akkor hírbe hozzák más csapatokkal,sőt egyenesen tényként állítják hogy hová megy.

 19. Agoston

  2011. november 29. kedd at 18:31

  De ha elmenne a mester akkor ki lenne az edző és kik alkotnák a keretet? Redmiller Te mit hallottál?

 20. Rózsa

  2011. november 29. kedd at 19:07

  Szarkavarás felső fokon! Ehhez itt nagyon sokan értenek! Mi lenne ha minden rosszindulatú károgó ráülne a szájára és befejezné a hülyeségek írását! Mi a pics***t kell a feszkót gerjeszteni??? Van épp elég baj, sajnos! Mindenre fény derül, amikor eljön az ideje! Mindenesetre én bízom Stoléban, a csapatban és abban, hogy ez az egész ügy, csak egy féltékeny, degenerált, genetikai hulladék agyszüleménye!

 21. Valaki

  2011. november 29. kedd at 19:09

  Ivko menjen, nem rossz edző, de nincs is a top 5 ben….szivesen látnék kosárban is totál új “stáb”-ot.

 22. zsumama

  2011. november 29. kedd at 19:11

  Ki van a top5-ben?

 23. ismétKimi

  2011. november 29. kedd at 20:08

  Obradovic, Blake, Jackson, Dusan Ivkovic, Scariolo

 24. kruc

  2011. november 29. kedd at 20:25

  Már várom a következő Délmagyaros cikket, “A foci után a kosárlabdában is összeomlóban a Kecskemét” címmel.

 25. gizike

  2011. november 29. kedd at 20:55

  Írtam 2011. 11. 26-án!

  “gizike

  Kedvelt hozzászólás. Te mit szólsz? Thumb up 21 Thumb down 4

  Figyeljétek erősen a történéseke –……………………………………. – ami eddig lezajlott szeretett csapatunknál, az babazsúr volt, ahhoz képest ami ezután jön! ”

  S, most még mindennek a kezdetén vagyunk: Qvazimodó bosszúra éhes, a herceg a markát dörzsöli, a király tehetetlen, a futó már mindent elrendezett! Ő a legokosabb, de hiányzik belőle az erkölcs, ezért Ő nagyon mélyre fog kerülni! A bábok meg rettegnek, ki karolja tovább őket?

  Sztojan megtartja ankétját, sajtótájékoztatóját: nem fog semmi lényegeset mondani…..

 26. Turul

  2011. november 29. kedd at 21:06

  Végre egy igaz, nyilt, őszinte, egyenes beszédű ember is megnyilvánult ebben a “valakik” által kreált, majd felfújt “kse-ügyben”. Most majd kezdhetnek félni az igazi bűnösök, a sz.rkavarók. Minden kosárlabdabarát előtt meg lesznek bélyegezve örökre ebben a városban, és elég sokan vagyunk. Nem hagyták élni és dolgozni a kosarasokat. Egyszerűen nyilvánvaló irigység van a háttérben, valaki(k) nem tudták elviselni, h a kosárlabda ilyen népszerű és sikeres lett a városban. Csak azt nem értem az ilyen trágya emberekben, h miért rossz az neki, ha a másiknak jó? És miért jó, ha a másiknak ártani tud. Magának kellene boldogulnia mindenkitől függetlenül. Nem mások helyzetéhez hasonlítani magát. Én például tudok örülni a kézisek sikereinek, annak ellenére, hogy a kosárlabdát szeretem. És hagynám élni az LMP-seket, noha nem rájuk szavaztam.

 27. Kovács István Doki

  2011. november 29. kedd at 21:15

  Én majdhogy nem itt vagyok mióta Kecskeméten van első osztályú kosárlabda…És sajnos minden évben felröppennek ehhez hasonló kreált témák!amiknek semmi valóságalapjuk nincsen!mindenkit megnyugtathatok, hogy a fiúk dolgoznak keményen, és becsülettel a SZAKMAI STÁB együtt!!!!!!!!!!!!!!És ha rajtuk múlik akkor még sokáig nézheti őket a Kecskeméti publikum!
  Akinek ez nem tetszik az idegeskedjen tovább…Akinek meg tetszik az álljon ki továbbra is a csapat!!!! :)
  Szerdán 17 órától ott vagyok a kosarazzunk együtt programon a csarnokban, és ha valakinek fejfájást okozott a kommentem annak ingyenes fejmasszázst vállalok!!!
  Hajrá KSE!!!!

 28. Kriszti

  2011. november 29. kedd at 23:17

  Gizike,látom szeretsz sakkozni…gyere játszunk,úgyis hiányzik egy sötét paraszt:)
  Örömmel konstatálom,hogy ennyi jövőbelátó garázdálkodik itt…
  Ezek szerint csak én nem látom a sok gyökértől az erdőt:)
  Hajrá KSE!

 29. Gyorsa Zoltán

  2011. november 29. kedd at 23:59

  @Kruc,
  apropó Délmagyar: a pepszifocin vezető hír, hogy “Valami megmozdult az NB I-ben? – több néző volt a stadionokban”, a cikkben aztán saját maguk megadják a választ, hogy csupán annyi történt, hogy az átlag 1040 nézőszámú MTK helyett a 7544 átlagú Diósgyőr NBI-es idén… fontos a jó cím és a szenzáció a nézettség, a kattintás miatt! Nem minden az, aminek látszik.

  Én sok pozitív dolgot tapasztaltam-tapasztalok Sztojan munkássága eredményeként, mivel napi szinten átélem a nagyfiamon keresztül, és elismerem/nem vitatom a teljesítményét. Tetszik a szerdai kezdeményezésük, a 2 pici már várja a kosáredzést. Azonban egy dolog miatt keserű a szám íze: “példaértékű az utánpótlás nevelésünk”. Ízlelgetem ezt a tagmondatot, forgatom a számban, mint a jó szekszárdi rozét, amit Sztojan is szeret, de valahogy nem csúszik le, megakad, karcos. Vajon mit ért a mester példaérték alatt? A következő szülőin ezt feltétlenül megkérdezem tőle…
  Csak mert ma a Bolyaiban Diákolimpián a Bányai és a Baja egy elképesztően izgalmas, magas színvonalút meccselt egymással, és a Bányaiban csupa olyanok vitték a prímet nem is akárhogyan (Nagy, Tóth, Vrana, stb), akik már abbahagyták az aktív játékot. 15-16 évesen történik valami a srácokkal, hogy évfolyamonként 8-12 fiatal hagyja abba a kosarazást. Ezt lehet természetes lemorzsolódásra fogni, de hogy korosztályos válogatottak és más tehetségek egyik napról a másikra fejezzék be azt, amit előtte 6-8 évig napi szinten műveltek, az életükbe égett, azért az több mint elgondolkodtató, első látásra mindenképp illogikus. Én úgy érzem, hogy ha ezek a srácok, a természetes lemorzsolódással kalkulált létszám ma is játszana és egészséges versenyhelyzetet teremtene csapaton belül, akkor lenne igazán erős utánpótlás itt, s akkor nem kéne “bevándorlók” után nézni Egertől Bajáig. Hangsúlyozom, mielőtt még félreértik a szavaimat, semmi bajom az ideérkezőkkel, hiszen nem velük van a baj, ők jó srácok és kiváló munkát végeznek. Rendszerhiba van, társadalmi szintű és eredetű. Nem becsüljük meg az értékeinket, nem ismerjük el a teljesítményt, megalapozatlan elvárásokat támasztunk másokkal szemben, felelősségelhárítók vagyunk, és kibaszott túlélők. Ha ezt az alaphelyzetet veszem, és persze az utánpótlás eredményeit, akkor igaza lehet a mesternek, hogy az példaértékű – egy bizonyos szinten. A baj csak az, hogy vakok közt a félszemű a király, és hát ez talmi dicsőség, alamizsna a túlélőknek…

 30. gizike

  2011. november 30. szerda at 05:27

  Kriszti!

  Lejátszhatjuk a partit, de látom, hogy gondos nő létedre előtte leltároztál és észrevetted:

  “hiányzik egy sötét paraszt “!

  A világos figurák nálam mind meg egy szálig hiánytalanul megvannak……………………

  Ha megtaláltad írj, de ha nem: lehetsz Te is a figura, mint a beugró vendégművész!
  Ragasztasz álszakállt és bajuszt és rögtön férfi utánzat leszel!

  Egy finom lelkű, érzékeny, törékeny nő nem lehet sötét paraszt, (ezért kell álcáznod Magad), aki ráadásul még hiányzik is valakinek!

  Üzenj, ha meglelted és felállítottad a sötét parasztot, a nyitó lépést itt olvashatod……………!

 31. zsumama

  2011. november 30. szerda at 05:57

  Doki! Szombathelyen találkozunk! :)

 32. Janás

  2011. november 30. szerda at 06:46

  Gyorsa Zoltán: !!!!!!!!!!!!! Minimum egy zöldet megér a szösszeneted!

 33. observer

  2011. november 30. szerda at 07:38

  Tegnap este a KTV sporthiradójában Ivkovics nyilatkozott a Sopron meccs után és azt mondta bizonyos “király” nevű ember jelentette fel a csapatot és ezzel keltett feszültséget, de ő ezzel nem foglalkozik, ő csak a csapatával sorra nyeri a meccseket! A hangsúly a “király” nevű tagon van!

 34. Janás

  2011. november 30. szerda at 07:40

  Elnézést, de egy kis vírusirtást kellett végeznem, ezért néhány korábbi válasszal adós maradtam.

  Kriszti: Bár általában a magam útját járom ígérem igyekszem az általad előírt jogalapra rászolgálni. Csak azt nem értem mit állítottam sziklaszilárdan, mit kellene borítanom? Ha sikerül megfelelő ellenérveket állítani a meakulpát a dzsembori nélkül is megejtem.

  Defleppard0413: Érdekes amit említesz. Ha jól értem nem mondasz mást mint, hogy a gyökerek nem fontosak. Pedig én eddig abban a hiszemben éltem, meg azt is tanultam, azokat állandóan táplálni kell, hogy a növényzet viruljon. Nem lehet, hogy a kecskeméti kosárlabdában egy kis öntözéssel minden probléma megoldódhatna? Talán te ebből értesz. A ráolvasásokról csak annyit: Már tényleg kezdtem azt hinni, hogy a legrosszabb fiú én vagyok, de ahogy itt a hozzászólásokat olvasom megnyugodtam, mert rájöttem egy egészen kis porszem vagyok a gépezetben. Ugyanis, tudomásom szerint én a KSE és Ivkovics ellen soha nem hajtottam csupán a mester stílusában próbáltam reagálni a történésekre. Igazad van, szurkoljunk együtt a jelenlegieknek.

 35. Janás

  2011. november 30. szerda at 07:53

  obszerver: Kis túlzás, hogy nem foglalkozik. Ugyanis nekem az jobban tettszett, hogy az alpolgármester asszony a pénzügyi helyzetről tartott “eligazítást”. Ezt a trükköt a Tata és a Kaposvár ellen is be kellene vetni.

 36. dad

  2011. november 30. szerda at 08:36

  Az fiú utánpótlással kapcsolatban ismételten fel lehet tenni a kérdést, hogy miért kezdenek pl. Nagykőrösön játszani tehetséges kecskeméti nevelésű játékosok ? Nem hiszem, hogy mondjuk kadet vagy junior korosztályig töretlenül fejlődnek, tehetséges húzóemberekké válnak, majd hirtelen elromlanak. Egy-két srác esetében nyilván előfordulhat ilyesmi, de nem gyakran.
  Különösen azt figyelembe véve, hogy ezek a legények az új csapatukban tovább edzenek, játszanak és nem is rosszul.
  Valószínűleg naivitás részemről, de az utánpótlás terén kiemelt célnak kellene lennie, hogy minél több tehetséges kecskeméti játékos nevelődjön és játsszon itthon.

 37. Janás

  2011. november 30. szerda at 08:46

  dad írásával kapcsolatosan nekem az a véleményem, nem baj ha az anyaegyesületnek több farmcsapata van. Szerencsére a kosárlabda alapja olyan nagy a hírös városban, hogy ezekre, a több játéklehetőség érdekében nagy szükség van. Csak arra kellene figyelni, hogy az együttműködés problémamentes legyen és a kör zárjon. Vagyis a visszaáramlás is megtörténjen.

 38. rm

  2011. november 30. szerda at 10:04

  Agoston!
  A csapat Szakmai Igazgatója Sztojan Ivkovics! Szerintem marad is! Akár milyen árkokat is ásnak a kosárcsapat és ellene, nem hiszem, hogy elsüllyedne! Akit Szolnokon, Kaposváron, Pécset is megvádoltak pénzügyi “lenyúlásokkal” és nem bizonyítottak rá semmit – különben hogy lehetne szabadlábon??? -, akkor majd pont itt cseszi el??? Szerintem ezen csapatok körül forgó pletykák miatt akarják itt besározni olyanok, akiknek egyértelműen vaj van a fején! El akarják magukról terelni a figyelmet. Ezeket az embereket már RÉG el kellett volna takarítani! Akkor NEM lenne bajban a KSE, se a kézilabda, amelyik Delfinként is rengeteg adósságot halmozott fel….

  Szóval a Szakmai Igazgató SZTOJAN IVKOVICS! Nincs miről beszélni.
  Csorvásinak és Wittmannak, ha jól emlékszem az egyesülettel van 3 éves szerződése, tehát ők sem mennek sehova. Kikötéseket nem ismerem, de szerintem – ha volt egy kis esze – Zombor nem engedett.

 39. rm

  2011. november 30. szerda at 10:09

  Kösz Doki, hogy kifejtetted, te mit látsz! :)

 40. kézis

  2011. november 30. szerda at 10:14

  Redmiller, csak nehogy tévedj.

 41. asd

  2011. november 30. szerda at 10:30

  rm: te ugyanezt csinálod a KTE-vel: kavarod , kavarod

 42. rm

  2011. november 30. szerda at 10:40

  observer!
  Az MSZP-s Király József a KSE ügyei miatt tett feljelentést. Erről cikkeztek is. Semmi olyat nem mondott Ivko, amiről nem írtak volna.
  http://kesport.hu/2011/11/24/feljelentest-tettek-a-kecskemeti-sportklub-szerzodesei-miatt/

 43. rm

  2011. november 30. szerda at 10:46

  asd!
  Mit is keverek??? Hogy fizetési problémái vannak Rózsának??? Hogy a cége veszteséges? Hogy ragaszkodik a KTE-hez, mint tulajdonához?
  Ha nem tudja finanszírozni, akkor adja annak, aki tudja.
  Sallói meg beleszólt Szivics munkájába.

  Nagyon szeretném, ha tiszta viszonyok lennének a KTE körül, de RÓZSA, aki mindig MAGA ellen beszél… Saját MAGÁT is megcáfolja…
  A KTE KELL A VÁROSNAK, de Rózsával tuti nem fog menni… Miért is távozott Némedi??? Csori??? Miért volt játékos sztrájk, ha minden rendben van????
  Versegit vajon miért nem szidja senki???? Talán mert ő beleteszi a részét!

 44. eleven

  2011. november 30. szerda at 11:03

  Redmillert ne bántsátok! Ő a kosárcsapat szurkoló táborának szíve lelke! Igazi lokálpatrióta! Több cimborám akikkel meccsre járok, azt mondják Redmiller a kesporton mindig hiteles forrás!

 45. Kriszti

  2011. november 30. szerda at 11:13

  Gizike!
  Bizony,hogy leltároztam,hisz sehol nem voltál:)
  Megismertelek volna,hisz Neked álca sem kell…:)

 46. Szasza206

  2011. november 30. szerda at 11:47

  Az utánpótlás nevelés és a nagycsapatba vajó beépítésük nehéz kérdés. Ami az utánpótlás versenyeken megsüvegelő teljesítmény az az NB-ben még édes kevés. Mindent tudhat a gyerek , de ha nincs legalább 195 magas , vagy nem zseniális ügyességgel , gyorsasággal, és lelki adottsággal rendelkezik, akkor csak hobi kosaras lehet. Van olyan utánpótlást nevelő- egyébként jó szakember – akinek a kezébe ilyen adottságú gyerek egész életében nem került.
  Olvasásra ajánlom a Kemény Dénesről megjelent könyvet, ahol a saját fiáról igen tárgyilagosan leírja, hogy a fizikai adottságai miatt nagy játékos nem lehet, és az előbb említett hobi kosaras kategóriába sorolja.
  Egy szülőnek tudom nehéz ezt megérteni, amikor 8-10 évi igen kemény munka után erre rá kell ébrednie.
  Én amikor a fiam csak 183 cm magas lett mondtam neki legyél bíró mert ott nemzetközi minősítést is elérhetsz. Megfogadta és most a német első osztályban vezet.
  Tanácsom : legyünk a realítás talaján a saját gyerekünkkel, még ha az fáj is egy kicsit.

 47. izé

  2011. november 30. szerda at 11:50

  rm! csak gratulálni tudok, mert tökéletesen jól látod mi megy a háttérben! uszítás a polgi és ivko ellen de kizárólag sértődöttség,irígység,karriervágy,pénzéhség áll a támadások mögött ! ráadásul itt is próbál provokálni ,mint minden sportnál..városi tanácsnok létére! ha időd engedi nézz át a focihoz is és majd megérted..nem csodálnám ha stole nyomna 1 nyakast ennek az utcai harcosnak mondott dagadt disznónak!

 48. Janás

  2011. november 30. szerda at 12:13

  redi: Sztojan Ivkovics szerintem se megy Szolnokra, legfeljebb ha a bajnoki címet itt megnyerte. De ezt csak a remény mondatja velem. Amit itt olvasok az már egy ütésálló mesternek is sok. Ha belegondolok Csorival és Wittmannal kiegészülve egészen jó kis nemzetközi szintű csapatot dirigálhatna és a válogatott is a kezében lenne. Neki az ottani közeg az élete.

 49. Turul

  2011. november 30. szerda at 14:59

  Gyorsa Zolinak:

  Igaz dolgokat írsz, hogy a középiskolás korosztály itt Kecskeméten mindig abbahagyja a kosárlabdát túlnyomórészt.
  DE.
  Ez már Ivko előtt is így volt – hiába dolgoznak utánpótlás edzők nagyon sokan már évtizedek óta. A középiskolás korosztályt nem sikerül itt tartani felnőttben, és ennek az egyik fő oka – szerintem, hogy Kecskemét alapvetően középiskolás diákváros. Meganyi gimnázium, szakközép és szakmunkásképző, viszont nincs egyetem, ezért nem tudja megtartani azokat, akik tovább tanulnak. Azok mennek Szegedre, Pestre, stb. A kosarat pedig vagy abbahagyják, vagy alacsonyabb szinten folytatják.
  Igaz, vannak főiskolák, de kevesen akarnak kertésznak, vagy óvónőnek menni a kosarasok közül. Ha már orvos, jogász, mérnök, tanár akar lenni, akkor másik városba megy. Vagy Amerikába – mint erre is van már több példa.

  “Rendszerhiba van, társadalmi szintű és eredetű. Nem becsüljük meg az értékeinket, nem ismerjük el a teljesítményt, megalapozatlan elvárásokat támasztunk másokkal szemben, felelősségelhárítók vagyunk, és kibaszott túlélők.”

  Ez a negatív megállapítás sorozat meg nem visz előre, ha nem teszed oda mellé az általad javasolt megoldást.

 50. A Szállító

  2011. november 30. szerda at 16:37

  Kosárlabda szerető szurkolóként én is Ivkovics maradása mellett voksolok.Szerintem sem fog elmenni.Nem dobja el amit kemény munkával felépített.Most kell össze tartanunk és a csapat + Stole mellé állni.Már aki képes rá és nem ellenük ténykedik..Gizike többé nem bújhatsz el hisz felismertek téged a sakktáblán..Sötét szín első sor..Szerénységem is felismert pár haveroddal együtt akik melletted állnak…Janás! Kár hogy eltorzult egy kicsit a véleményed pár dologban. Nem értem mi vezetett ide.Régen sok mindenben értettünk egyet. Örömmel olvastam hozzászólásaidat.Sokszor adtam neked igazat,álltam melléd tavaly is.Mindegy. SZOMBATHELYRE SZERVEZÜNK UTAT. VÁROM MINDEN SZURKOLÓ JELENTKEZÉSÉT A 06302076837-es SZÁMON.AKI TUD JÖJJÖN KELL A CSAPATNAK A BUZDÍTÁS!!!!CSAK KECSKEMÉT!!!!

 51. gizike

  2011. november 30. szerda at 16:47

  Kriszti!

  Ha megtaláltad és felállítottad a “sötét paraszt”-ot: kezd a játékot!

  Jó szórakozást………………………………….!

  Te engem nem ismersz, így legfeljebb a sötét parasztot tudod ……………..leltározni!

 52. drukker

  2011. november 30. szerda at 18:52

  observer, rm
  Abban a cikkben nem azt írják, hogy Király József jelentette fel a KSE-t, hanem Legény Zsolt az MSZP Demokrácia Központja részéről tett feljelentést. Király ezzel kapcsolatosan tartott itt helyben egy sajtótájékoztatót, ami a botrány kitörése után volt, valamint az ominózus sajtótájékoztatón is szólt pár szót, de ez nem egyenlő a feljelentéssel! Egyébként én azon a véleményen vagyok, ha tényleg valami szabálytalanság történt, akkor azt vizsgálják ki, és a bűnösök kapják meg jutalmukat!

  Ami a “Sztole-ügy”-et illeti, nagyon remélem, hogy ez nem igaz és nem hagyja itt Kecskemétet. Szükség van itt rá, hisz sok sportrajongó van, akik nem maradhatnak profi kosárlabda nélkül!

 53. Janás

  2011. november 30. szerda at 19:11

  A Szállító: Alapvető dolgokban szerintem most is egyetértünk. A csipkelődéseimre, – mely sportolói körökben szerintem nem bántó – egyesek érzékenyebben reagálnak. Betudható ez a kialakult szituációnak. Az meg természetes, hogy a kemény magnak védelmeznie kell kedvenceiket és a sportágat. Ez így helyes. Tudom, nem könnyű tudomásul venni, hogy az éremnek két oldala van. Még az is lehet, hogy egy fórumon megbeszéljük az egészet. Lényeg, hogy Ilyen tartalmas reklámfelület nem sok van. Biztos vagyok benne, ezt Ivkovics is így akarja.

 54. zsumama

  2011. november 30. szerda at 20:39

 55. Janás

  2011. november 30. szerda at 21:07

  Szasza206 irományára is szeretnék reagálni, mert a “többségnek” nem tetszik. Pedig így van ahogy mondja. Nem is olyan régen én is szóba hoztam, amennyiben például egy kosárlabdázó születésétől kezdődően az életkori sajátosságoknak megfelelő képzést kapta, kb. 18 és 21 éves kor között dől el lesz-e belőle profi játékos. Az kevés, hogy az adottságai ideálisak, amellett még piszok sokat kell dolgoznia, nem megsértődni meg abbahagyni. Mert aki kiakar emelkedni, az egy rothadó rendszerben is kiemelkedik. Ez a focira is igaz.

 56. Gyorsa Zoltán

  2011. december 1. csütörtök at 02:04

  @Turul
  Pistám, rosszul fogalmaztál: nem DE, nincsen DE, mert
  1. én nem állítottam, hogy Ivko időszakában vált jellemzővé, hogy “középiskolás korosztályt nem sikerül itt tartani felnőttben”
  2. nem is erről beszéltem! Én nem arról értekeztem, hogy a középiskola végén elhagyják a várost, hanem a középiskola ELEJÉN, vazze! Már akkor abbahagyják a 6-8 éve beégett és imádott sportágukat, és ez rendkívül aggasztó méreteket ölt, vmint rendkívül aggasztó jelenség. Mintha a lányod a kengurutól végigjárná kadetig az összes csapatot a KESI kötelékében, aztán juniorban hirtelen gondol egyet és kész, passz, vége. És akkor még van hátra 3-4 év az érettségiig! Én erről pofázok, hogy itt van egy hatalmas törés, ezen a ponton történik valami, ami rendhagyó, aminek nem így kéne lennie! Nekem könnyű erről nyilatkoznom, mert benne élek. Te a lányaid okán a Tóth Viktor által megteremtett környezetben szocializálódol, s mivel azt is ismerem elég jól, ahogy Bence fia okán TV is ismeri a fiú szakágat, bátran kijelenthetem, hogy két teljesen különböző világ, 2 más szemlélet, 2 merőben eltérő irány.
  3. “negatív megállapítás sorozat meg nem visz előre, ha nem teszed oda mellé az általad javasolt megoldást” – egyrészt hely- és időhiány miatt maradtak el a javaslataim, mert ugye belátod, hogy ez nagyobb lélegzetvételű történet; másrészt nem vagyok populista faszkalap megélhetési politikus, hogy akár egy fórumot is kihasználjak észosztásra; harmadrészt én mindig felkínálom a segítségemet, ötleteimet, javaslataimat az illetékeseknek, de nagyon kevesen éltek eddig vele. Utóbbinak semmiképpen sem oka az, hogy hülye javaslataim vannak, mert el sem jutunk odáig, hogy kikérjék ill, meghallgassanak… Megjegyzem, a megállapítás sorozattal nem előrevinni szándékoztam bármit is, hanem szimplán tényt közölni.

  @Janás
  az alábbi megállapításaid alapvetőn jók, de naivak, mert az élet itt nem így működik:
  “nem baj ha az anyaegyesületnek több farmcsapata van” – NINCS farmcsapata. Elég pikáns volt pár hete a KEFO-Nagykőrös meccs, ahol a kecskeméti csapatban 2 kecskeméti és egy nagykőrösi volt, a nagykőrösit meg zömmel kecskemétiek alkották, és verték meg a KEFO-t. Ezek a hírös legények nem azért pattogtatnak Nagykőrösön, mert az Kmét fiókcsapata, hanem mert nincs helyük. De hát, ugye, kiből lesz próféta saját hazájában,…?
  “Szerencsére a kosárlabda alapja olyan nagy a hírös városban, hogy ezekre, a több játéklehetőség érdekében nagy szükség van” – ezt honnan veszed? A kosárlabda alapja csak VOLT széles, és akkor terebélyesedett, amikor a 2000-es évek elejétől egyre nagyobb sikerek lettek és a régi csarnokot hétről hétre kinőttük. Már Meszlényi végén, de főleg Zsoldos idején megszűnt a vonzerő, onnantól focistának vitték a szülők a gyerekeket. Kérlek ellenőrizd a soron következő 96-97-es korosztályokat! Csak szólok, hogy a természetes lemorzsolódást is bekalkulálva max. 2-4 játékost ad majd ez a 2 év, s akkor majd vakarhatja a fejét az aktuális szakvezetés, hogyan áll ki a junior csapat! De ha jól tudom, Sztojan már most vakarja, sőt, elégedetlenül csóválja. Ha nem lesz játékos, akkor vagy a szabályzatot kell megváltoztatni, hogy idősebbek is játszhassanak, vagy vidékről igazolnak egy komplett csapatot. Vagy…

 57. Janás

  2011. december 1. csütörtök at 09:43

  Gyorsa Zoltán: Lehet, hogy naivakat írtam, olyan beállítottságú viszont nem vagyok, csupán maximalista. Ezért is jó, hogy több szemszögből láttatjuk a dolgokat. Látszólagos naivitásom miből táplálkozik? Olvasom, hogy Kiskunfélegyházán, Nagykőrösön, Kerekegyházán, Kunszentmiklóson felbukkannak kecskemétiekre épülő csapatok. Gondoltam, bizonyára az ezredfordulót megelőző Univer stratégia az Ivkovics érában is tovább működik, hiszen – bizonyára nem fillérekért – neves külföldi szakembert azért igazoltak le, aki vélemények szerint jól is dolgozik. Az alapok szűkülését az én szejmszmográfom is jelezte, de ez nem meglepő mert minden sportágban így van. Azért a néhány talentumért irdatlan harc folyik. Még a fociban is. Az általad említettek ellenére meg kell nézni, hány kecskeméti játékos szerepel a KTE profiainál, és most már az utánpótlás csapatokban is. A vázolt korosztályok problémájáról két éve tudomásom van, ezért ellenőriznem fölösleges. Az évjáratonkénti két klasszissal én meg lennék elégedve.

 58. gizike

  2011. december 1. csütörtök at 19:50

  Gyerekek! Kedves Szurkolók!

  Nem kell túl dimenzionálni a kérdést:

  – ha ég Sztojan lába alatt a fű, lelép; erre láttunk jó néhány példát sport- és politikai vezetők részéről egyaránt az elmúlt időszakban kicsiny városunkban!

  – ha nem, bajnok csapatunk lesz!!

  Én tudom. mi fog történni, de nem írom le, mivel a törvény, szerénységem és erkölcsöm tiltja!

  Qvazimodo viszont elnyeri méltó büntetését, a herceg hiába dörzsöli tenyerét percei meg vannak számlálva, a király némi erkölcsi és presztízs veszteséggel a helyén maradhat, ha…………………………………………………………..becsületesen teszi a dolgát!

  A futó helyzete némileg javult, de sorsa nem az Istenek, hanem saját kezében van!
  Nagy kérdés: miképpen, hogyan él vele? Felemeli-e önmagát, vagy végképp elbukik?

  A választ sajnos én sem látom tisztán, mert túl nagy a futó mozgástere, nagyon okos és nem kiszámítható.

  Néhány napon belül tisztul a kép!

  De csak és kizárólag akkor!

 59. tökös

  2011. december 1. csütörtök at 21:59

  gizi te kikészítesz…..te igyunk már egy sört a következő hazai előtt,a vendégem vagy.
  Tarthatnál továbbképzést a srácoknak???

 60. Lassa Bálint

  2011. december 1. csütörtök at 23:42

  Gyorsa Úr!
  Írod itt a hozzászólásaidat az utánpótlásról és említed hogy a fiad révén érintett vagy .Ha nem titkos,megkérdezhetem hol játszik a fiad,mármint melyik korosztályban?
  Azért jó lehet neki hogy ilyen okos hozzáértő apukája van!Biztos irigyli a többi srác. Mondjuk a testalkatodból egyből látszik hogy valaha kosaraztál magas szinten. és biztosan nagyon jó játékos voltál!!! Ezt csak abból gondolom hogy ennyire értesz a kosárlabdához! Nem is értem miért nem te vagy a Szakmai Igazgató?! Én biztosan büszke lennék ha apukám ennyire sportos alkatú, jóképű, okos és igazi tudós lenne!!! Ha lehetne ilyen fatert kénék a Jézuskától!
  Azért a városvezetés is észbe kaphatna hogy itt van helyben egy ilyen magasan kvalifikált, polihisztor aki még bennfentes is és nem kap szerepet! Ezúton szeretnélek bátorítani hogy ne add fel és ne hagyd magad ,járj a az illetékes nyakára jelen esetbe Ivkovicéra!
  Egyébként a fiad milyen poszton játszik? Ha a te alkatodat örökölte biztosan nagyon atletikus,gyors, szálkás és jó kezű és a nők bálványa mint te voltál.
  Várom fórumozó társaimmal egyetemben az elmés és értő hozzászólásaid!!Mindig nagy élményt jelent a részemre, csak az a baj hogy ritkán írsz,de tudom most nagy bajban van az ország és minden területen a te szakértelmedet várják segítségül.De hát ez így természetes!

  Tisztelettel:

  Nagy rajongód: Lassa Bálint

 61. titi

  2011. december 1. csütörtök at 23:48

  Ki lehet a Gyorsa Zoltán? én egyedülálló nő vagyok és a leírtak alapján pont ilyen a zsánerem!!!!!Hol tudom elérni, tudna valaki segíteni?

 62. gizike

  2011. december 2. péntek at 05:21

  Írtam már: finom neveltetést kaptam, régi módit, idegenekkel sehol, semmikor, semmilyen formában nem ismerkedem.

  Én “egy sört” sohasem iszom, mivel hatása elhanyagolható, viszont “sok utánjárást” generál. Több sör meg nagy melegben, párával fedett pohárban, hidegen jó, arra meg nem hívtál!

  Szeretném Neked elmondani – ami a régiségben axiómaként is működött sok más finom szokással együtt – úri társaságban, (jobb körökben) csak pohárból ízlelgették, kóstolgatták a frissen csapolt, aranyló, habzó sört, korsóból soha. Különösen a barna sört ajánlom Neked, de nem vedelésre, hanem ízlelgetésre, kostolgatásra, remélem érted!

  Egyébként az aranyló nedű más űrmértékű ivóedényből (korsóból) történő, gigán keresztüli, gyors egymás utáni nyeldeklését, na azt: VEDELÉSNEK hívták!

  Egyébként miről kellene továbbképzést tartanom a srácoknak?

  A sörröl, és annak kulturált fogyasztásáról már leírtam azt, amit Nektek feltétlen tudni kell és illik!

 63. Gyorsa Zoltán

  2011. december 2. péntek at 13:55

  Tisztelt Lassa Bálint Úr!
  Ha jól értem, Ön a szakmai hozzáértésemen és emberi, szülői minőségemen élcelődik.
  Emlékeztetem arra, ill. felhívom a szíves figyelmét, hogy hsz-ban nem beszélek szakmáról, nem elemzek támadásvariációkat, nem értekezem pick&roll-okról, sem elzárásokról, sem lepattanókról, sem szerzett labdákról. Azt sem kérem számon, hogyan cserélt az edző, miért nem kért időt, miért dobta szarul a játékos a büntetőt. Nem azt írtam, hogy az edző a hazai vesztes meccs végén kiemelte, hogy nem a győzelem volt a fontos, hanem hogy mindenki játsszon, miközben nem egy játékos nulla időt töltött a pályán… Nem azt írtam, hogy 6 hete egy szülőin a szakmai igazgató megígért valamit, amit nem tartott be… Azt sem írtam, hogy azért hagyják abba a fiatalok, mert nem kívánnak biodíszletként statisztálni egy (rosszul/jól működő?) rendszerhez… nem véletlenül, mert ezeknek nem itt van a helye, hanem meg kell beszélni a szakvezetéssel.
  Én rendszerhibákról szóltam, és társadalmi problémákról. Ha ez Önnek fáj, vagy sértő, azon nem lepődök meg. Talán megerősíti, alátámasztja a mondandómat, és Ön is ebben a szar rendszerben él egy kibaszott túlélőként. Boldogan nyugtázom, ha megcáfol.
  Élcelődjön bátran, köszörülje nyelvét rajtam, ha ez Önnek örömet okoz. Én is kedvelem az iróniát, és aktívan használom is, de csak olyan környezetben, amelyik értékeli. Lehet, nyomok is egy zöld gombot a hsz-ára.
  Van egy mondás: amiről nem tudok, az még nem biztos, hogy nem is létezik. Emiatt én igen ritkán bocsátkozom feltételezésekbe, ellentétben Önnel. Erre jó válasz, ha kérdez, ahogy Ön meg is teszi, és ez kétségtelenül elismerésre méltó. De nehezen tudtam eldönteni, hogy költői kérdéseket tett fel, vagy valóban érdeklik a tények. Végül a cinikus hangvétele miatt nem kezdtem bele a részletes válaszadásba, pedig nincsenek titkaim.
  Biztosítom Önt, hogy a továbbiakban is ritkán írok majd (sokkal inkább törődöm a 3 gyerekem boldogulásával), és akkor is mindig a saját nevemben teszem. Jogomban áll elmondani a véleményemet, ahogy jogomban áll meghallgatni másokét; jogomban áll elfogadni a kritikát, és jogomban áll elismerni, ha hibázok. Örömmel veszek minden olyan visszajelzést, ami a teljesítményemről szól, s nem a minősítésemről. Ha tud ilyet, akkor ossza meg velem, hogy építkezhessek belőle! Én is holtomig tanulok.

  an.

 64. Lassa Bálint

  2011. december 2. péntek at 14:29

  Kedves Gyorsa Úr!

  Látom megsértődött, amit nem is csodálok hiszen egy ilyen kaliberű polihisztorra nem illik ironikus megjegyzést tenni. De ugyanakkor már támad is és hülyeségekkel dobálózik.”biokelléknek lenn” stb.Azt elhiszem hogy rosszulesik hogy ha a Szakmai Igazgató nem hajlandó az Ön észrevételeit akceptálni és nem forgatja fel gyökerestül az gondolatai miatt az eddigi koncepcióját. De azért nem kell sértődötten rögtön badarságokat összehordani,Én egyáltalán nem élcelődöm Önön sőt inkább felnézve magasztalom magát min t embert és tátott szájjal iszom minden szavát mert a kisujjában van ezen szakma is!Mivel korábban több 10 évet töltött el a kosaras szakmában(a tudása,szakértelme miatt gondolom, sőt biztos vagyok benne) valóban sajnálom hogy nem jut szóhoz az ezer sebből vérző pórjaiban lévő kosárlabda szakosztálynál és megmutathatná kivételesen magas fokú képzettségét, kvalitásait és alapjában meg tudná reformálni eme szép sportágat.
  Maradok Ön iránt tisztelettel:

  rajongója
  Lassa Bálint

 65. Kovács István Doki

  2011. december 2. péntek at 20:19

  Sziasztok!
  Jelentem a csapattal minden rendben,mindenki egészséges,és elszánt!(Én úgy látom 8-ba leszünk ami nagy dolog mivel volt 3 év is amikor alsóházban játszottunk.És ott akkor abban az időben nekem is megfordult a fejemben, hogy névtelenül írogatok hozzászólásokat,és vezetem le a frusztrációm!)
  Holnap reggel 8kor indulunk Szombathelyre.Ahová reméljük rengeteg szurkoló elkísér bennünket!
  Viszont szerdán nem jelentkezett senki aminek nagyon örülök mert ezek szerint minden rendben van, ahogy látom 2 embert leszámítva!(Gyorsa, Lassa)Benneteket hétfőn 17h-tól várlak a kis rendelőmben.Ahol stresszterápiára és fejmasszázsra lehettek a vendégeim!
  Jó hétvégét minden Kedves SZURKOLÓNKNAK!!!!!

 66. zsumama

  2011. december 2. péntek at 21:49

  Még van egy hely a holnapi szombathelyi meccsre! Várjuk valaki jelentkezését itt vagy a 302076837 telefonszámon!
  Indulás negyed egykor a Domus-parkolójából, Széchenyi-városban fél egykor a Lánchid utcai suli parkolójából!

  Hajrá Kecskemét!!!!

 67. zerti

  2011. december 2. péntek at 23:42

  Kovács István Doki egyenlő kecske

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..