kesport.hu

Ebala és Szavics is helyet kapott a legjobb idegenlégiósok között

Az őszi szezon lezárultával több szempontból is szokás megvizsgálni az idényt, megválasztani a legjobbakat. Bozsik Péter, korábbi szövetségi kapitány a pepsifoci.hu kérésére megnevezte azt a tíz légióst, aki szerinte ősszel a legjobb teljesítményt nyújtotta az NB I-ben. A toplistán a Videotonban az őszi idény második felében újra gólkirályi formában futballozó Andre Alves végzett az élen, de az élmezőnyben az éllovas Debrecen játékosai vannak túlsúlyban, míg a második legtöbb labdarúgót az újonc Diósgyőr delegálja a TOP 10-be.

Íme a korábbi szövetségi kapitány és zalai sikeredző, Bozsik Péter légiós-listája és indoklásai:

A 10 legjobb légiós:

1. André Alves (brazil, Videoton) – “Húzza előre rendesen a Vidit. Tavaly óriási érdemei voltak abban, hogy bajnokságot nyertek, de most is egyre jobb teljesítményt nyújt, igazi vezéregyéniségnek tűnik.”

2. Adamo Coulibaly (francia, Debrecen) – “Évek óta meghatározó játékosa a Debrecennek. Nem egy technikai virtuóz, fizikumával, gólérzékenységével képes segíteni csapatán, mindig lehet rá számítani.”

3. Bodiong Christian Ebala (kameruni, KTE) – “Idén ősszel ugyan sokat volt sérült, de így is az NB I egyik legjobb védekező középpályásának tartom. Jó felépítésű, nagy munkabírású játékos, akit a labda sem zavar, igazi erőssége a Kecskemétnek.”

4. Dajan Simac (horvát-német, Debrecen) – “Határozott, megbízható védő, aki nem csak termetével, de játékával is kimagaslik a Debrecenből. Valódi stabilitás biztosít a Loki védelmének.”

5. Nenad Novakovic (szerb, Debrecen) – “Az elmúlt években senki nem tudta hosszú távon megoldani a Debecen kapusproblémáit. Ő igen. Megbízható, kiegyensúlyozott teljesítményre képes, nem véletlen, hogy az ő csapata kapta a legkevesebb gólt ősszel.”

6. Jose Juan Luque (spanyol, Diósgyőr) – “Ritka jó rúgótechnikával, ragyogó bal lábbal rendelkezik, pontrúgásai életveszélyesek. Felhozta a Diósgyőrt az NB I-be, ahol szintén átlagon felül teljesít.”

7. Cirino de Oliveira Danilo (brazil, Bp. Honvéd) – “Nem véletlen, hogy már most több külföldi csapat vinné. Ősszel 14 gólt lőtt, ami nem kis teljesítmény. Jó fizikumú csatár, aki megfelelően higgadt a kapu előtt.”

8. Milan Peric (szerb, Kaposvár) – “Pályafutása legjobb fél szezonján van túl, szinte egyedül vitte a Kaposvárt. Majd a bajnokság végén eldől, hogy lesz-e belőle Coulibaly vagy Alves…”

9. Vladan Savic (szerb, KTE) – “Korábban nem volt egyértelmű a helye a csapatban, de a már távozott Sivic mester bizalma jót tett a játékának. Szervezőkészsége átlagon felüli, kapura is veszélyes, talán még több gólt lőhetne.”

10. Leon Francisco Gallardo (spanyol, Diósgyőr) – “Üde színfoltja a magyar bajnokságnak, átlag feletti a képzettsége. Mindenkori teljesítménye nagyban meghatározza csapata szereplését.”

(pepsifoci.hu)

12 hozzászólás

 1. Soros

  2011. december 6. kedd at 12:09

  pedig mennyien fikázták itt Ebala-t…

 2. Nitro

  2011. december 6. kedd at 12:32

  Eleinte joggal. Azért az első féléve vicc kategória volt, de Sivic aztán szépen megtalálta a helyét meg a neki megfelelő szerepkört.

 3. dorba

  2011. december 6. kedd at 12:59

  Amikor a csúcsformában volt szerintem a magyar bajnokság legjobb védekező középpályása volt.
  Nagyon nagy értékű játékos!

 4. David

  2011. december 6. kedd at 14:39

  Ebala nem KTE szintű focista. Sokkal több annál. Pont ezért remélem, hogy nem kell eladni a tartozások miatt. Vele azért jóval masszívabb a csapat.
  Meghát Lencsét is meg kellene tartani, meg Gyurcsót. kíváncsi vagyok milesz.

 5. cataluna

  2011. december 6. kedd at 15:08

  Szavics, Rada, Cukic és Ebala megtartását preferálom, a többi légiós mehet…
  Attól viszont nagyon is tartok, hogy nem sikerül megtartani Lencsét és a kis Gyurcsányt!:)

 6. Nitro

  2011. december 6. kedd at 15:33

  Gyurcsóval szerintem nem lesz gond. Neki is az az érdeke ,hogy NB1-ben játsszon. Ha visszamegy csak az NB2 marad neki. Lencse esetében a vélhetően magas fizetés miatt lehet gond szerintem.

 7. nbcee

  2011. december 6. kedd at 15:48

  esetleg Lencsét a Vidi is megpróbálhatja majd beépíteni – bár ez függ az ottani vezetőedző személyétől is…

 8. Nitro

  2011. december 6. kedd at 17:29

  Ott ha egy Nikolic zsákszámra lövi a gólokat csereként és így sem kerül be akkor nem hiszem. Bár Alves szinte biztosan megy, szóval azért van rá esély.

  Cukic ugye úgy néz ki kipipálva, bár bevallom őt inkább a habitusa miatt szereti szerintem mindenki (én is).

  Savic nekem az Isten, szóval őt mindenképpen innen vonultatnám vissza én is. :)

  Radára és Ebalára is azt mondom, minden az anyagiakon múlik. Hasznosak mindketten ez vitathatatlan, de jelen helyzetben nem feltétlenül ez fog dönteni a jövőjükről.

 9. sznot

  2011. december 6. kedd at 18:25

  Azért eléggé megmosolyogtató, hogy Alibi Alvest az első helyre tették. Kb. ezért nem kell Bozsik sehova.

 10. Nitro

  2011. december 6. kedd at 19:05

  Alves nem alibi, csak már vagy 1 éve menne… ugyanaz mint Foxi, ha van kedve játszani nem fogják meg.

 11. Szem Szmól

  2011. december 6. kedd at 19:23

  10-ből 2, soha rosszabbat.
  Ebala.
  Amikor még a fél stadion cikizte, azt mondtam, csiszolatlan gyémánt.
  Ma legnagyobb értékünk.
  Szavics
  Örülök, hogy műtéte után visszanyerte régi formáját, sőt… Gondoljunk bele, ritka az ilyen sikertörténet az élvonalban.

 12. sznot

  2011. december 7. szerda at 07:11

  Nitro, Gyurcsó megy vissza a Vidihez: http://www.kecskemetite.hu/index.php?page=hir_r&id=9881

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..