kesport.hu

Hosszabbításban maradt alul a TFSE ellen a Kecskeméti KC

Vasárnap 17 órától fogadta a tabella élmezőnyébe tartozó TFSE együttesét a Kecskeméti KC női kosárlabdacsapata a Bolyai Gimnázium tornacsarnokában. A telt ház előtt játszott bajnokin a hírös városiak kezdtek jobban, majd szoros játék mellett a rendes játékidőben nem tudták eldönteni a csapatok a meccset. A hosszabbításban a fővárosiak bizonyultak jobbnak.

 

Várhalmy Borbála és Nagy Zita kosaraival indult a találkozó a Bolyai tornacsarnokában vasárnap kora este. Eztán Kuli, Gyárfás és Békefi, és a három év után visszatérő Nagy Dóra is bekapcsolódott a pontgyártásba, az első negyed után 24-20-ra vezettek a hazaiak. A következő felvonásban már a fővárosiak összpontosítottak jobban, Dömötör vezényletével ragadták magukhoz a vezetést a 19. percben, de Gyárfás triplájával egypontos előnnyel mehettek a szünetre Tóth Viktor tanítványai, 36-35. A folytatásban már nyolc ponttal is elhúzott a TFSE, de Kuli Orsi és Horváth Olívia pontjaival sikerült felzárkózni, 53-57. A záró etapra felszívták magukat a hírös városiak, Nagy Dóra hárompontosával a 33. percben már 59-59 volt. Eztán felváltva estek a kosarak, hol a KKC, hol a budapestiek ragadták magukhoz a vezetést. Az utolsó pillanatokban Kuli keze nem remegett meg, két fontos büntetőt is bedobott, ám Szabados Dóra még tudott rá válaszolni, így 74-74-el zárult a negyedik negyed. A hosszabbításban több labdát is eladtak a kecskemétiek, melyek a végén döntőnek bizonyultak, 79-81-re a TFSE nyerte a találkozót – számolt be a kecskemetikc.hu.

 

Tóth Viktor értékelése: – Nagyon parázs hangulatú meccs volt. Nem volt szerencsénk a sérüléseket illetően, Pogány nem épült fel, míg Dobos Ági a mérkőzésen szerzett sérülést. Kuli, Beregszászi, Békefit, Gyárfást és Nagy Zitát emelném ki a meccsről, de a többiek is igyekeztek. Nagy Dóra először játszott ismét, három év után tért vissza Kecskemétre. Sajnálom a végjátékbeli vereséget, mert ha sikerült volna nyernünk, akkor már csak egy vereségre lettünk volna a jelenleg második TF-től. Nagyon szoros a középmezőny.Köszönjük a népes szurkolótábornak az egész meccsen át való biztatást!


Kecskeméti KC – TFSE 79-81 (24-20, 12-15, 17-22, 21-17, hossz.: 5-7)


Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..