kesport.hu

A 2011-es év fontosabb eseményei – év végi összefoglaló 6/1

Nem sok van már hátra a 2011-es évből, mely tartogatott nagyon sok örömet, s sajnos bosszúságot is a kecskeméti sportbarátoknak. Évzáró sorozatunkban kéthavi bontásban nézzük vissza, hogy mik is történek a hírös városi sportéletben.

Január

A 2011-es esztendő első jó hírei között volt, hogy öt kecskemétit is beválogattak az U20-as kosárválogatottba. A KTE szimpatizánsai számára azonban pár nap múlva jött az első feketeleves, Schindler Szabolcs a szögre akasztotta a stoplist.

A röplabdások szerencsétlen nemzetközi sorsolásuknak köszönhetően nehéz anyagi helyzetbe kerültek, ám sikerült a 7000 eurót megszerezniük, így nem zárták ki őket a bajnokságból.

Januárban elindult a KTE akadémiája, az ünnepi megnyitón Tölgyesi Viktort választották az év utánpótlás játékosának.
Egy nappal később a lila-fehér drukkerek nagy bánatára bejelentették, hogy Csordás Csaba távozik Kecskemétről. A Borsodi Teremlabdarúgó-bajnokság szegedi selejtezőjében a KTE elverte a Fradit, de sajnos nem jutott a következő körbe. A hónap végén Patvaros Zsolt meghívást kapott a magyar U18-as válogatottba, míg Tökölit Egervári Sándor a felnőtt keretbe hívta be.

Február

Prekletre és Bertusra is számítottak az U21-es labdarúgó válogatottnál, ám a kecskemétieket talán Némedi Norbert távozása izgatta ekkor jobban. A kecskeméti középpályás végül Szolnokon kötött ki.

A kézilabdázók történelmi siker kapujába játszották magukat a PLER otthonában, illetve Bakos Dávidot is leigazolták az együtteshez.

Schirilla György Kecskeméten járt, s 21 percet töltött a fél fokos vízben.

Wittmann és Csorvási is pályára lépett az All Star gálán, 8 és 7 ponttal hozzájárulva a magyar együttes sikeréhez.

Király Józsefnek, a Magyar Nanbudo Szövetség elnökének Kecskeméten, a Hakkoda Dojoban adta át a stílusalapító Doshu-Soke 6. dan fokozatot.

A hónap végén elindult a KTE centenáriumi rendezvénysorozata, az U15-ös kézilabdázók pedig bejutottak az országos döntőbe.

Hozzászólások

  1. lecsó

    2011. december 26. hétfő at 19:21

    szép volt! lesz jobb????

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..