kesport.hu

A 2011-es év fontosabb eseményei – év végi összefoglaló 6/3

Nem sok van már hátra a 2011-es évből, mely tartogatott nagyon sok örömet, s sajnos bosszúságot is a kecskeméti sportbarátoknak. Évzáró sorozatunkban kéthavi bontásban nézzük vissza, hogy mik is történek a hírös városi sportéletben.

Május

Aranyérmet szerzett a Kecskeméti Sportiskola fiú röplabdacsapata az Országos Serdülő Bajnokságon.

100 éves fennállása legfényesebb sikerét aratva kupagyőztes lett a KTE-Ereco együttese. A Magyar Kupa fináléjában a lila-fehérek Foxi triplájával a bajnok Videotont múlták felül 3-2-re.

Egy év után távozott a Kalo-Méh KSE röplabdacsapatának szakmai igazgatója, Karagics Mátyás, akinek helyére a régi-új mester, Gyurkó Sándor érkezett.

A T.O.M. Controll Kecskeméti KSE U20-as csapata diadalmaskodott a korcsoport Final Fourjában, a hírös városiak 31 ponttal múlták felül az Albacomp fiataljait a döntő meccsen.

A 12. helyen zárta a Monicomp Liga 2010/2011-es szezonját a KTE-Ereco csapata.

Új rekordot állított fel a Kecskeméti Főiskola szuperkocsija, amely 2277 kilométert tett meg egyetlen liter benzinnel a  Shell Eco-marathon Europe-on.

Hosszútávú szerződést kötött a T.O.M. Controll Kecskemét kosárcsapatával Bencze Zoltán.

A székesfehérvári André Alves mögött másodikként végzett Tököli Attila a  Hivatásos Labdarúgók Szervezete szavazásán a mezőnyjátékosok között.

A Kecskeméti NKSE együttesének is véget ért a bajnokság: a kilencedik helyet kaparintották meg a kézis lányok a pontvadászatban.

Június

Átadta éves díjait a Kecskeméti Sportegyesületek Szövetsége: a felnőttek között Szalóki Róbert futó lett a legjobb férfi, Székely Lilla a legjobb női versenyző.

Egész éves teljesítménye alapján a harmadik legjobb magyar játékosnak választották Wittmann Krisztiánt, a T.O.M. Controll KSE irányítóját.

Kecskeméti Sportiskola fiú csapata nyerte pünkösd vasárnapján az Országos Gyermek Bajnokság röplabdadöntőjét.

Több játékossal is erősített a KTE-Ereco csapata: Igor Pisanjuk 1+1 éves szerződést kötött, Gyurcsó Ádám kölcsönbe érkezett a Videotontól, Németh Gábor kapus 2013. júniusáig írt alá, és a holland Kelvin Maynard is a kecskemétieket erősíti júniustól. Mohl Dávid  két évre, 2013 nyaráig hosszabbított.

A Nyonban megtartott sorsolás alapján a kazah FC Aktobe együttesét kapta a Kecskeméti TE az Európa Liga második körében.

A Vásárhelyi Pál Általános Iskola fiatal röplabdázói is aranyérmet szereztek a diákolimpián.

Hajdú Kitti, Kecskeméti Repülő és Vívó SE párbajtőrözője 33 év után a legjobb kecskeméti eredményt érte el a magyar bajnokságon.

Bronzérmes lett az ankarai ökölvívó Európa-bajnokságon Szellő Imre.

Két aranyat is begyűjtött Kégel Tamás a Götebörgban rendezett szervátültetett sportolók 18. világjátékán.

Megvédte címét a spanyolországi Pontevedrában lezajlott rövidtávú paratriatlon Európa-bajnokságon Boronkay Péter.

Öt érmet szereztek a kecskeméti úszók a debreceni országos bajnokságon.

A 100 éves KTE-t ünnepelték a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központban.

Harmadik helyen végzett az ifjúsági Eb-n Polyák Krisztina, a Kecskeméti Judo Club versenyzője.

Felbontotta a KSE kézilabda szakosztályával kötött névadói szerződését a Pajor Pálinka.

A kecskeméti Korsós Dorkával a soraiban négy közé jutott a magyar kézilabda-válogatott a női ifjúsági Európa-bajnokságon.

2 hozzászólás

  1. ata

    2011. december 28. szerda at 15:22

    Gratulálok Tomislav Sivic-nek az újabb elismeréséért!

  2. lecsó

    2011. december 29. csütörtök at 12:51

    amit hallottam megbizható infó:szivics marad magyarországon, azért ment mert tartoztak 6 havi bérével,kecsónak nem sok jót josol,rózsa kifizette a játékosokat és kaptak előre plusz 1 havit! ez szép grat neki és Hajrá Kte! Szivics bárkivel jössz vesziteni fogtok!!

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..