kesport.hu

Csak bővülhet a szakmai stáb a Széktói Stadionban – lapinformáció

Bár a licenc helyzetük még nem egyértelmű, az már biztos, hogy a nemrégiben kinevezett Szabó-Török páros irányítja majd a szakmai munkát tavasszal Kecskeméten, újabb forgatókönyv aligha léphet életbe. A pepsifoci.hu úgy tudja, a duó kinevezését az sem befolyásolja, ha az MLSZ hivatalosan is aggályait fejezné a meglévő papírok hiánya miatt. A KTE-nek egyébként még bőven van ideje megtenni a hivatalos lépéseket ez ügyben.

Mint ismert, a távozó Tomiszlav Szivics után a KTE tulajdonosi döntése értelmében tavasszal Szabó István látja el a vezetőedzői feladatokat a klubnál, szakmai igazgatóként pedig Török László tevékenykedik majd.

Problémaként merült fel, hogy az említettek egyelőre még nem rendelkeznek pro licences végzettséggel. Ugyan a korábbi években bőven akadt arra példa, hogy egy szakember akkor is leülhetett hivatalosan a kispadra, ha nem volt meg szükséges végzettsége, csupán “csak” beiratkozott a tanfolyamra. Egyes értelmezések szerint a kritérium akkor is teljesíthetőnek tekinthető, ha a kinevezett vezetőedző már megkezdte a tanfolyamot, de emlékezetes, hogy Détári Lajos kinevezésnél sem volt egyértelmű a helyzet ezen a téren, az FTC-nél a vezetőedzői feladatokat azóta is Nagy Tamás látja el, a tanfolyamot jelenleg is végző Détári Lajos szakmai igazgatóként dolgozik.

– Én mint versenyigazgató nem tudom elképzelni, hogy így menjen végig a tavasz – mondta korábban a szövetség részéről Csiki Károly versenyigazgató a pepsifoci.hu-nak arra a kérdésre, előfordulhat-e, hogy a tavasszal pro licences edző nélkül szerepeljen a KTE az NB I-ben.

A Pepsifoci úgy értesült egyébként, hogy a kialakult helyzet semmiben nem befolyásolja a tulajdonosok elképzeléseit az említett páros kinevezésével kapcsolatosan. Bármi is lesz a szövetség állásfoglalása, Szabó István és Török László kinevezése nem lesz “sztornózva”, ők felelnek majd a szakmai munkáért, legfeljebb bővülhet a szakmai stáb. A KTE vezetői egyébként az értesülések szerint a döntés előtt informálisan egyeztettek erről a szövetség egyik illetékesével, és az alapján hozták meg a fenti lépést.

Az MLSZ részéről már jelezték, a KTE-t arra kérik, az esetleges edzőváltás tényéről hivatalosan is tájékoztassák a szövetséget. Elvileg a Kecskemét ezt még nem tette meg, de ennek oka az, hogy erre még bőven van ideje van a klubnak: a döntést követően 30 napjuk van a vezetőknek, csak január közepéig kell a hivatalos állásfoglalást kialakítani a KTE irányítóinak ebben az ügyben.

(pepsifoci.hu)

22 hozzászólás

 1. lecsó

  2011. december 29. csütörtök at 15:17

  amit hallottam megbizható infó:szivics marad magyarországon, azért ment mert tartoztak 6 havi bérével,kecsónak nem sok jót josol,rózsa kifizette a játékosokat és kaptak előre plusz 1 havit! ez szép grat neki és Hajrá Kte! Szivics bárkivel jössz vesziteni fogtok!!
  .

 2. hgf54

  2011. december 29. csütörtök at 15:25

  Retek szabó eltűnhetne már túl sokat szerepel uncsi má.

 3. orákulum

  2011. december 29. csütörtök at 15:34

  lecsó, szerinted valóban olyan rózsás a helyzet, hogy a a tulaj előre kifizetett plusz egy havi bért a játékosoknak? Ne legyél már naiv.
  Olyan a világon nincs, hogy valaki előre megkapja a fizetését bármiféle teljesítmény nélkül, a KTE-nél meg végképp lehetetlen…

 4. h72

  2011. december 29. csütörtök at 17:00

  hgf54 csak jelezném,hogy ha a cikkben a Szabó nevét olvasod az nem azt jelenti,hogy Ő nyilatkozott. Biztos kötényt kaptál a Pilutól valami focimeccsen és ezt próbálod verbálisan(gyengébbek kedvéért szóbeli) visszaadni.Szánalmas vagy.

 5. lecsó

  2011. december 29. csütörtök at 17:49

  hát ezzel vitatkoznék!nem naiv én optimista vagyok nagyon!!

 6. Lilák

  2011. december 29. csütörtök at 18:51

  lecsó! Te egy nagy BAROM vagy!

 7. Lilák

  2011. december 29. csütörtök at 18:54

  lecsó! Te egy nagy BAROM vagy!

  A “mestered marad nálunk”

 8. gizike

  2011. december 30. péntek at 00:02

  ……………………………..folytatódik a végeláthatatlan kettő edzős, vagy kettő + egy edzős tragikomédia, de nem írok jelzőket, mert FERUJOE (szegény)) szerint egy nő nem írhat értelmes hozzászólást sport témában:

  Ezért csak ténymegállapítást tettem………………………………

 9. ferujoe

  2011. december 30. péntek at 08:10

  Gizike!
  Látod, tudsz te értelmes hozzászólást írni.

 10. nikö

  2011. december 30. péntek at 08:21

  Hülye lenne vissza jönni hogy sitre vágják .

 11. Szem Szmól

  2011. december 30. péntek at 11:41

  A mindenki mindenért felel (első csapat + utánpótlás) felállás vélhetően nem véletlen.

  Lásd korábbi Kesport cikk:
  “Hogyan jár jól a KTE első csapata az utánpótlási pénzekkel?”

 12. sebaj

  2011. december 30. péntek at 18:01

  Ha ki is fizették a srácokat, akkor is csak a papiron szereplő minimál bérrel..de szerintem sem halmozták el Őket, előre azzal a majd 100 ezer forinttal.Még a végén vérszemet kapnak…Boldog új évet kívánok minden KTE játékosnak,szurkolónak,vezetőnek!!

 13. andi

  2011. december 31. szombat at 01:43

  Na rájöttek, hogy nincs papir….ez ciki és nagyon gáááááz, de hogy török laci valahol szakmai igazgató az meg csúcs!!!!! na ennyit a fociról, sztem tasi meg lehetne iskola igazgató, lenne ott ramazuri, meg minden! A két cimbi csúcsra jár: gyerekek ez a jövő igyatok sokat, szeressétek a lányokat, meg egymást, legyen sponzor és igazgató leszel!
  Ja hogy azzal dicsekednek hőseink napi pár órai melóval, átbaszva mindenkit milyen jó ez már csak a hab a tortán!! Mi meg szakadjunk meg… és még pancserek is vagyunk!

 14. kopaszpunyi

  2011. december 31. szombat at 02:16

  a Török Lacit aki szidja, egyszerűen nem ért hozzá.

 15. nikö

  2011. december 31. szombat at 04:59

  Punyi mi a garancia hogy te értesz a focihoz. Amit Andi leírt azt én is megerősítem.

 16. tudor

  2011. december 31. szombat at 10:43

  Sok foci analfabéta(aki nem az az ne vegye magára),írogattok össze-vissza mindent,fogalmatok sincs se a szakmáról,se a finanszírozási háttérről,egyet tudtok:reklamálni és ócsárolni mindenkit,ha nem nyer a csapat,de a belépőket meg soknak tartjátok.
  Török Lacinak és Szabó Pistának meg sok sikert és kitartást kívánok,mert mindketten képesek ellátni a rájuk bízott feladatokat,csupán azért,mert értenek hozzá.

 17. Janás

  2011. december 31. szombat at 10:58

  Az ország egyik legnevesebb edzője valahogy így fogalmazott: AZ EREDMÉNYJELZŐ SOHA NEM HAZUDIK. Na majd meglátjuk, a mérkőzések végén csak fel kell tekintenünk a korszerű kijelzőre. Arra talán még az analfabéták is képesek.

 18. zsolti

  2011. december 31. szombat at 10:58

  HGF54
  Állj a PILU elé és mond el a gondodat te se..fej a focihoz meg sötét vagy mint az éj!!!!

 19. andi

  2011. december 31. szombat at 18:33

  Én nem értek a focihoz, sőt utálom is, de a töröklaci félék miatt meg jobban! Ha valaki tudná amit én, s amiket megtett emberekkel az értené! nehogy már egy sz ..ar ember
  jó legyen mint igazgató, csak egy számít az átbaszás….ebben jó!

 20. gizike

  2011. december 31. szombat at 22:03

  Andi kedves!

  Nyavalyogtál már itt eleget, ha valami olyat tudsz, ami érdekli a hatóságokat, menj hozzájuk, rebegd el, de célozgatásaid kezdenek görcsösek lenni!

  Én pl. kifejezetten unom, keress valakit Magadnak……………………….(én nagyon konzervatív vagyok, ne is üzenj!)

 21. gizike

  2012. január 1. vasárnap at 08:43

  Tudor!

  Olvashatod Neked küldött szösszenetem Szivics mesterrel foglalkozó hír hsz-ai között!

  Én örülnék a legjobban, ha sikert sikerre halmozna az edző páros, trió, kvartett, stb., de látnod kell, maga az ötlet, az elgondolás is kipattanásának első pillanatában is már ELVETÉLT volt, azóta meg a problémák halmaza nő és szaporodik!

  Tudor! ha kialudtad Magad az új év első napján gondolkozz kicsit elcsendesedve, mivel holnaptól sajnos újra indul a verkli az életben maradásért…………………..!

 22. drukker62

  2012. január 2. hétfő at 23:06

  Ki lesz a kapusedző? Vkinek van vmi infója?

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..