kesport.hu

A 2011-es év fontosabb eseményei – év végi összefoglaló 6/6

Nem sok van már hátra a 2011-es évből, mely tartogatott nagyon sok örömet, s sajnos bosszúságot is a kecskeméti sportbarátoknak. Évzáró sorozatunkban kéthavi bontásban nézzük vissza, hogy mik is történek a hírös városi sportéletben.

November

Kijutott a londoni olimpiai játékokra Csonka András asztaliteniszező.

Országos judo bajnokságnak adott otthont a Messzi István Sportcsarnok 12-én.

Feyér Zoltán lemondása után Jánosi István a KSE Kft. ügyvezetője.

Szabó Péter még mindig a Kecskeméti KSE kézilabdázója, Andrej Petro viszont eligazolt.

Két kecskeméti labdarúgó, Gyagya Attila és Vladan Szavics is bekerült az NSO őszi válogatottjába.

Lemondott a sport munkacsoport LMP-s tagja, Falusi Norbert.

A férfi kosárlabdázókat is támogatja a Pajor Pálinka.

38 érmet szereztek a kecskemétiek az uszonyosúszó országos bajnokságon.

Csorvási és Wittmann is pénzbüntetést kapott.

Az MLSZ megszüntette az eljárást a “hasmenéses sztrájk” ügyében.

November 23-án távozott Tomiszlav Szivics a KTE kispadjáról, a hivatalos indoklás szerint közös megegyezéssel.

KSE-ügy: Hűtlen kezelés és sikkasztás gyanújával feljelentést tett az MSZP Demokrácia Központja a Kecskeméti SE Sportegyesületeket Működtető Kft. egyes szerződései miatt.

A Ligakupa keretein belül a KTE a másodosztályban érdekelt MTK-val került össze a nyolc között.

2-0-ára verte a kis KTE a Tököl együttesét, és így a harmadik helyről várhatja a tavaszi folytatást.

Garai István kapta a megyei sportdíjat.

A KTE bejelentette, Komoly stadiont építenének a TAO-pályázatos pénzekből.

December

Elkezdődtek a szerződésbontások a KTE-nél – Simon elhagyja Kecskemétet.

A Debrecen ellen kiesett a Magyar Kupából a KTE.

Madarász Dóra bravúros második helyet szerzett a felnőtt TOP12 bajnokságban.

Elhunyt idősebb Nagysolymosi István, a kecskeméti vízilabda “motorja”.

KTE: négy hosszabbító és két távozó játékos.

Nem sikerült a nyolcba jutnia a Magyar Kupában a kecskeméti kéziseknek.

Polyák Krisztina lett az év judósa.

Gyurcsó Ádám nem sok időt töltött a KTE-ben, visszarendelte a Videoton.

KSE-ügy: Zombor Gábor polgármester is feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, miután elkészült a vizsgálóbizottság jelentése.

Schmitt Páltól kapott kitüntetést Guóth Iván.

Négypontos vereséget szenvedett a KSE a Szolnoki Olaj ellen a Messzi István Sportcsarnokban.

Tököli és Bagi is visszatér a KTE-be.

Csonka András csapatban is kvalifikálta magát az olimpiai játékokra.

A hatodik helyről várhatja a folytatást a KTE U19-es együttese.

Szabó István és Török László felelnek az első csapatért ezentúl a KTE-nél.

KSE-ügy: Elfogadták a KSE vizsgálóbizottság jelentését, egyelőre nincs szétválás. Majd ezt követően elrendelte a nyomozást a rendőrség.

Újabb fontos bejelentés következett: a KÉSZ beszáll a városi verseny- és utánpótlássportba.

Magabiztos győzelemmel búcsúzott a 2011-es esztendőtől a Kecskeméti KC.

Avar György a kecskeméti kézisek idei teljesítményét értékelve elmondta, nincs szégyenkezni valója az együttesnek.

2011 legjobb férfi röplabda edzőjének választották Karagics Mátyást.

Messzi Istvánról nevezték el a Széchenyi iskola tornatermét is.

Huszonkettedik alkalommal rendezték meg a Bolyai Kupát.

Bejelentették ismét Novigradban fog edzőtáborozni a KTE.

Rekordot döntött az Éjszakai Forgatag.

Szurkolói ankéttal egybekötött sajtótájékoztatót tartott csütörtökön Sztojan Ivkovics, a Kecskeméti KSE kosárlabda-szakosztályának szakmai igazgatója. A horvát származású szakember véget vetett az utóbbi idők találgatásainak: leszögezte a szezon végéig Kecskeméten marad, január 1-jétől lemond 900 ezer forintos havi fizetéséről, és társadalmi munkában folytatja a csapat felkészítését.

Győzelemmel zárta az évet a Kecskeméti Főiskola.

Új játékost igazoltak a kosarasok: Djeraszimovics pótolja a távozó Radonjicsot.

A Körmend ellen kezd a Magyar Kupában a Kecskeméti KSE kosárcsapata.

Hozzászólások

 1. Janás

  2012. január 1. vasárnap at 21:19

  FÓRUMOZÓI SZÖSSZENETEK 2011/II.

  Május

  A Magyar Kupa siker és az Európa Liga helytállás jogán a KTE vezetői, Rózsa Pál többségi tulajdonos, Losonczy László ügyvezető igazgató, S. Juhász Attila technikai vezető, Tomiszláv Szivics vezetőedző a városháza nagytermében fogadták a képviselői elismeréseket, köszöntéseket. A mester polgármesterünktől különdíjként egy üveg pezsgőt kapott ajándékba.

  Janee: Jó látni és olvasni ezeket. Mert nem csak a Merci gyárral ismertetjük meg magunkat Európával, hanem most már a focicsapattal is. Csakhogy a kecskenet.hu-ról idézzek egy sort: “A sívó futóhomokot “aranyhomokká” változtató szorgalom, tudás, a nyitottság, az újra, a befogadásra, az adaptivitásra való képesség a hihetetlen élni akarás tette igazán várossá Kecskemétet.” Örülök annak, hogy mi kecskemétiek próbálunk minél jobban összetartani. Ezzel fejlődünk hihetetlen ütemben.

  “gerle”. Javaslat: Tomiszlav Szivics a pezsgő mellé díszpolgári címet is kaphatna, hisz sok dicsőséget szerzett már városunknak. / A meszlényi egy MK győzelem után megkapta, így Szivicsnek is járna hisz a MK mellett, vagyis még előtte feljuttatta a csapatot az NBI-be, most meg a nemzetközi porondra.

  /Mindannyian tudjuk, jól megkapta! Azóta már nincs a városban./

  Ha korábban szóltunk a búvárok sikereiről, az úszók eredményére is érdemes kitérni. Ők 8 arany, 8 ezüst és 6 bronzéremmel és a Bácsvíz Kupa megnyerésével búcsúztak a régi fedett uszodától.

  oratos: Vízilabda elmarad mostanában.

  g.p: Igen, a vízilabda mostanában kicsit le van maradva az uszodai sportokban, az úszók és a búvárok jócskán megelőzik őket az eredményeikkel. De szerintem örüljünk legalább annak ami van…

  Emellett a női kadet kosarasok sem lehettek valami elégedettek a 4. helyezéssel, “atlétamami” a játékvezetőket, a MKOSZ-t és a hivatalos honlapot “dorgálta”, viszont a lányok felé már a derűsebb arcát mutatta, amikor gratulációját kifejezte.

  Örvendetes volt viszont, hogy Madaras Dóri asztaliteniszező, nemzetközi szintű eredményeivel Kecskemét jó hírnevét fokozta.

  Szivics mester a további sikerek zálogaként a tenger hűsítő habjaiból a tulajdonosoknál öt játékos igazolására adta le igényét. Négy magyarra és a szerb Milos Jokicsra.

  Június

  Sok szimpatizáns meglepetésére még a nyári forróság előtt távozott a férfi kézilabdázók névszponzora, Pajor Jenő a KSE-től.

  Pajor Jenő: Üdv mindenki! Köszönöm mindenkinek a méltató szavakat! UTOLJÁRA pár írásra reagálnék: akik ismernek tudják, hogy nem vagyok ijedős sem megalkuvó, vállalom a nevem az írásaimhoz és évekig válogatott sportoló voltam így könnyen tudtam azonosulni a kézisek világával! A legnagyobb baj szerintem, hogy a fiúk igazán egyenes jóindulatú sportemberek akik magukból kiindulva úgy gondolják mindenki az…pedig nem! Petya: azt támogatom ezután amit eddig is kicsiben, csendben box, röpi, vagy a fiam révén vízilabda, névadó mostanában nem! Az önjelölt vezetők megköszönték lásd panyola, pedig a kocsik mellett sok meccs rendezési ktsg, labdák, dudák stb. de nem baj tudjuk kinek nem hiányzok! gery: tudom, hogy igazat írsz de sajnos attól kapnád a fizut akitől most a pirosat kaptad…! Panyola/?/ sose akartam szakmai irányítást mert edzőim csak kick-boxból van esetleg menedzseri feladatokat vállaltam volna de én veled szemben legalább most is azzal foglalkozom 2 diplomával amihez értek! Krinolin: Köszi, igaz! PanyolaIII! a többség addig marad amíg nagyobb esélyt lát a peren kívüli pénzre, mert aki elmegy, soká látja a jussát! sjadasn: szerintem nagy gázok vannak, ígérhették, hazudozhatták de most 50 és jövőre a mostani ktsgvetés 2/3 lesz csak…
  … és végül pipi: nem a túlfizetett régi edzőnek vagy játékosnak kellene tükörbe néznie hanem annak aki a semmire idehozta őket…havi 1 milláért szerintem megpróbálnád az edzősködést te is… ha szépen kérnek! És utoljára: a kevesebb pénz miatt különböző vezetőknek /szerintem nagyon diplomatikus voltam/ teljesen más az elképzelése a maradó játékosokról…Sajnálom ha a fiúk megint tőlem tudják meg az igazat itt és most. Végül tisztelettel búcsúzom mindenkitől, találkozunk sporttól függetlenül a lelátókon hajrá Kecskemét! Pajor Jenő

  Elérkezett a régen várt pillanat, a 100 éves KTE ünnepi közgyűlése.

  furulya: Gratulálok a klub centenáriumának. Csak egy fáj, hogy az egyszerű szurkolókat mintha elfelejtették volna. Talán azok is érdemelnének valami rendezvényt akik hétről-hétre a lelátón vannak és eredménytől függetlenül imádják szeretett csapatukat.

  /Egy ilyen rendezvénynél az a probléma, hogy nagyon sok arra érdemes ember kimarad, mint ahogy esetünkben sem kaptak olyanok sem meghívót akik évtizedeken szolgálták a klubot. A következmény: számtalan KTE hívő megsértődött./

  De, hogy a harmadik vizes sportág sem maradjon ki, ebben a hónapban városunkban edzőtáboroztak /már a strandi ötvenesben/ a legeredményesebb olimpiai csapatsportág titánjai, a vízilabda serdülő válogatott tagjai. Közöttük Szilágyi Bence és Szabó Boldizsár személyében két kecskeméti.

  Július

  A nyár egyik slágere a KTE, Aktobe elleni Európa Liga mérkőzése. A végeredményt illetően megoszlottak a vélemények.

  Tomiszlav Szivics: Közel álltunk a győzelemhez, de hiányzott az a kicsi

  Nitro: Nem tudom mit látott a Mester, de nem álltunk közel…zsáknyi helyzete volt a hazaiaknak, nekünk meg mondjuk 4

  gizike: Mester és Ti többi Hozzászóló! Az oda-vissza kupa selejtezőben ennyi volt, nem kaptunk ki, igaz nem is tudtunk győzni, és tovább jutni. Látni kell! mi itt, ezen a szinten járunk, játszunk, álmodozni lehet – mert az jó – de látni kell mi a realitás. Nincs semmi szégyellnivaló, csak egy dolgot kell és lehet tenni! BECSÜLETESEN dolgozni, hajtani, küzdeni.

  Volt más siker is. Junior ökölvívó VB Kazahsztán, aranyérmes Herczeg Norbert KSC.

  Ujhidy Tibor: Gratulálok, de ahogyan az EB sikereid után is mondtam Neked, a neheze még hátravan. Tudni kell lelkileg is feldolgozni a győzelmeket, hiszen a dicsőség is, mint minden más mulandó. Még sokkal jobban kell készülni, hiszen mindenki Téged akar megverni. További sok sikert.

  Történés volt még, hogy Mészöly Kálmán fogadott fiává “adoptálta” a mi Tominkat.

  Augusztus

  A hónap slágere volt, hogy 18 Pro-licences hallgató érkezett a széktói stadionba. A műsorban szerepelt Rózsa Pál KTE Kft. többségi tulajdonos köszöntője, Tomiszláv Szivics szakmai vezető bemutató edzése, Losonczy László ügyvezető igazgató előadása a klub szervezeti felépítéséről.
  A hallgatók között nagy neveket is találtunk. Bozsik Péter, Kenyeres Imre, Klement István, Tajti József, Kiss László, Lipcsei Péter, Horváth Ferenc,Neuman Gábor, Mátyus János, Máté Csaba, Bódog Tamás, Szijjártó István, Török László, Brekk János, Horváth Károly, Vincze István, Détári Lajos, Baranya István.

  /Ezzel nekem csak egy gondom volt, hogy a Dél-Alföldi Régiót csupán egyetlen személy, Török László képviselte./

  gizike: Ütős 11 is lehetett volna a jelöltekből annak idején!

  alv: Az a Bozsik Péter is a tanfolyamon van, aki mér magyar bajnok edző? Vicces…

  drukker62: Ferguson sem túlképzett, mégis mire képes!!! Nem minden a “papír”!

  Taki: Losonczy László beszámolójára lettem volna kíváncsi miért kerülgetik egymást a csapatok mikor a városban van a környék legjobb műfüves pályája füves pályával párban. Ne meg amikor a megyei focit bemutatva megemlítette, hogy hány csapatnál nincs megfelelő végzettségű edző és hánynál csak papíron, hogy vissza igényelhessék a pénzeket.

  Végül néhány szó az akadémia témakörben.

  Janás/az akadémia képzésről/: “kosárlabdában akadémiácskák már léteznek, igaz kézilabdában, röpiben még csak gondolkodnak, vízilabdában még azt sem”.

  uhu: Janás! vízilabdában a Fecsóbá’ által felügyelt utánpótlásképzés hibátlanul működik, akadémiai képzés nélkül is.

  Az idő a kérdésre azóta már választ adott. Ugyanis a korábban Junior VB aranyat nyert vízilabda csapatnak, nagy szégyenére ez évben csak a nyolcadik hely jutott, miután Kemény Ferenc “Fecsóbá” up szövetségi kapitány tisztogatásba fogott. Sőt, ahogy a verebek csiripelik, hamarosan beindul az akadémiai képzés is.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..