kesport.hu

Bár Karagics Mátyást is felkérték, Németh Lajos lesz a szövetségi kapitány

A hunvolley.blog értesülései szerint napokon belül kinevezik a magyar férfiválogatott új szövetségi kapitányává Németh Lajost, a TF tanszékvezető mestertanárát, a szövetség szakmai kollégiumának vezetőjét. A szövetség vezetői a kecskeméti legendát, Karagics Mátyást is felkérték, ám a portál úgy tudja, a Katona József Gimnázium igazgatója nem engedélyezte a szerepvállalását.

A Fino-Kaposvár bajnokcsapatának mesterét, Demeter Györgyöt is felkérték, és a tárgyalások bizonyos szakaszában vállalta is a feladatot, de amikor kiderült, hogy a szövetség vezetői gyakorlatilag semmilyen feltételt nem tudnak biztosítani a válogatott működéséhez, úgy döntött, hogy ehhez nem adja a nevét.

A szövetség ezután a kecskeméti Karagics Mátyást kérte fel, de úgy tudjuk, az ő szerepvállalását főnöke, a Katona József Gimnázium igazgatója nem engedélyezte.

A szövetség illetékesei kettőig számoltak (Demeter, Karagics), és úgy tűnik, tovább nem is bajlódtak a matematikával, kijelentették, hogy mivel „senki” nem vállalja a feladatot, kénytelenek kinevezni Németh Lajost. Őt mindenki ismeri, örök darab a szövetségben, illetve környékén, volt már a főtitkártól kezdve minden, közte az összes felnőtt és korosztályos férfi- és női-, fiú- és lányválogatott edzője is. A magyar röplabdasport modernkori választófejedelme: két elnökség megbuktatása mellett többek között az ő nevéhez fűződik Kántor Sándor férfikapitánnyá választásának kétes dicsősége (2008), valamint a szövetség jelenlegi elnökének pozícióba emelése (2010), amelyre az azóta eltelt gyászos időszak láttán szintén nem kellene büszkének lennie.

Mint ismert, Demeter György 2007-es távozása óta tart a magyar férfiválogatott szégyenteljes pusztulása. Előbb Kántor Sándor szövetségi kapitányi munkája vetett sötét árnyékot a csapatra, majd Olaszországba távozása után a szövetség fővezérei úgy döntöttek, nincs is szükség a férficsapatra. Helyette inkább az idei Euroligában nyeretlenül záró női válogatott mellett tették le a voksukat…

Hozzászólások

 1. tati92

  2012. július 8. vasárnap at 18:24

  Olvasom a Kesportot, ám nem szoktam hozzászólni, de mivel rólam szól az írás, néhány helyen pontosítanom kell.
  Nem ismerem a cikk eredetét ezért el kell mondanom a saját verziómat.
  A szövetség vezetői közül senki nem keresett, Németh Lajos az Edzői Kollégium vezetője hívott telefonon, hogy vállalnám-e szövetségi kapitányi posztot.
  Hosszas telefonálgatás és internetes keresgélés után derült ki, hogy 2 hétre keresnek kapitányt a szeptember első és második hetében tartandó Európa bajnoki előselejtezőre.
  Augusztus 20-ai felkészüléssel konkrét helyszín és játékosok nélkül.
  Egyébként a 6 selejtező csoport közül ez az egyetlen, amelynek nincs konkrét helyszíne és mérkőzésidőpontja.
  Nem az igazgatóm nem engedélyezte a vállalásomat, hanem a mindennapos testnevelés beindításának előkészületei és ennek a beindítása egybe esett volna az edzőtáborral és a 2 tornával, ahonnan, mint munkaközösség vezető nem hiányozhattam.

  Tisztelettel: Karagics Mátyás

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..