kesport.hu

Ismét kikapott Ukrajnától a férfi kosárlabda válogatott

Csütörtökön este Ukrajna ellen játszott kulcsfontosságú EB-selejtezőt Pécsen a magyar férfi kosárlabda válogatott. A találkozó tétje a C csoport második helyének megszerzése volt. A KTE KK irányítója, Wittmann Krisztián 5 percet kapott, pontot nem tudott szerezni.

A vendégek kezdtek jobban, Gladyr-ék folyamatosan vezettek pár ponttal. A magyar válogatott tartotta magát, ám folyamatosan rohantunk az eredmény után. Az első negyedben három, a másodikban négy pontos hátrányt szedtünk össze. Ezúttal is – a sérüléssel bajlódó – Lóránt és Hanga volt a vezérünk, ám úgy tűnt, Pécsen nem ülnek a tripláink, hiszen 20 perc alatt 9 kísérletünkből csak 1 ment be. A félidőben 30-37 állt az eredményjelzőn.

A szünet után egy más válogatott futott ki a pályára. Horváth Ákos remekelt, jöttek a “szép játékok” a magyar kosarak, a baj csak az volt, hogy amikor közelebb férkőzhettünk volna mindig jött egy hiba védekezésben, egy kihagyott büntető, így az ukránok őrizték előnyüket. A kék-fehéreknél Gladyr mellé Drozdov és Korniyenko is felnőtt a pontgyártásban, nálunk pedig Lóránt és Hanga mellé Trotter is csatlakozott.

Galéria: Hangán ezúttal sem múlt semmi
Az utolsó játékrészt 51-57-ről vártuk. A mi perceink következtek. Vojvoda kosara után feljöttünk két pontra, ám ezt az ellenfél sem hagyta, a negyed derekánál, 61-67-nél Rátgéber László kért időt. Jól tette, használt a taktikai értekezlet, egy 6-0-s roham után Trotter kiegyenlített. Drámaian alakult az utolsó pár perc. Büntetőcsata alakult ki, sajnos mi voltunk a pontatlanabbak. Hanga Ádám és Obie Trotter is hibázott a vonalról. A meccs azonban egészen az utolsó pillanatig nem dőlt el, hiszen három pontos hátrányban, Trotter büntetőket dobhatott, méghozzá hármat. Sajnos a reményeink már az első kísérlet után elszálltak, lejött a labda a gyűrűről.

A magyar válogatott tehát oda-vissza kikapott Ukrajnától. Mindkét meccs hajrája pechesen alakult, ha egy kicsi szerencsénk van, akár mindkettőt hozhattuk volna. Nagy kár érte, mert nagy valószínűség szerint ezzel a második hely már oda – írja a bb1.hu.

Magyarország – Ukrajna 76-78 (15-18, 15-19, 21-20, 25-21)
EB-selejtező, 3000 néző
Lauber Dezső Sportcsarnok

Magyarország: Trotter 19/9, Hanga 15/3, Horváth Á. 7/3, Lóránt 12, Trepák 1, Csere: Vojvoda 12, Wittmann -, Fodor -, Tóth Á. 5, Szabó Zs. 3, Szabó M. 2.

Ukrajna: Bertt 6, Gladyr 17/9, Drozdov 14/6, Korniyenko 15/3, Kravtsov 8. Csere: Zabirchenko 5/3, Pustozvonov 5/3, Pecherov 3/3, Natyazhko 5, Lypovyy –

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..