kesport.hu

Új játékos igazolását tervezi a KTE KK – Ivkovics elégedett Forray munkájával

A Szeged elleni győzelmet követően a KTE Kosárlabda Klub szakmai igazgatója a kesport.hu-nak elmondta, maximálisan elégedett a Forray Gábor által elvégzett felkészüléssel, és a játékosok erőnléti állapotában sem talált kifogásolni valót. Ivkovics rávilágított, a keret nem végleges, 2-3-as vagy 5-ös posztra érkezhet még kosárlabdázó.

Sztojan Ivkovicsnak legkésőbb januárig kell döntést hoznia, hogy elvállalja-e a montenegrói válogatottnál felajánlott munkalehetőséget. Két opció közül választhat, egy egyéves és egy négyéves szerződés-tervezetet tettek elé, és felesége is munkát kapna. A döntés nyilván nem egyszerű, hiszen sok minden Kecskeméthez köti, a család és nem utolsó sorban a többéves munka, amelyet Forry Gáborral közösen végeztek el. “Nincs okom elhagyni a várost ennyi harc után, végre tiszta útra tereltük a kosárlabdát, és óriási társadalmi, gazdasági támogatást élvezünk” – nyilatkozta a kesport.hu-nak a horvát származású szakember, aki azt is leszögezte, 2012/2013-as szezonban biztosan számíthatnak munkájára a hírös városban.

Ivkovics a csapat felkészüléséről is beszélt portálunknak. “Maximálisan meg vagyok elégedve azzal a munkával, amelyet Forry Gábor vezetésével elvégzett a csapat, és a játékosok erőnléti állapotában sem találtam kifogásolnivalót. A meccsrutin hiányzik még a fiatalok játékából, ám ezt csak éles összecsapásokon tudják megszerezni. Éppen ezért, ha beindul a bajnokság, hétközben élvonalbeli együttesekkel próbálunk majd edzőmeccseket leszervezni” – fogalmazott.

Úgy tudjuk, a keret még nem végleges, bővülhet ugyanis egy 2-3-as vagy egy 5-ös poszton bevethető kosárlabdázóval. Az új játékos kilétéről egyelőre nem sokat tudni, az is elképzelhető, hogy külföldről érkezik majd.

A KTE KK a hétvégén Eszékre utazik egy nemzetközi felkészülési tornára, majd jövő héten kedden fogadja a Szabadkát. A szerbek elleni edzőmeccs jelenleg is szervezés alatt áll, így pontos kezdési időpont még nincs.

11 hozzászólás

 1. KecskemetiZONA

  2012. szeptember 19. szerda at 19:56

  Ha ilyen jól dolgozik Forray, lassan önállósíthatná magát, különben besktaujázódik a másodhegedűs szerepkörbe, onnan pedig nehéz kitörni.

 2. KecskemetiZONA

  2012. szeptember 20. csütörtök at 06:22

  Okszi. Amit akartam megtudtam, megfelelő mederben folydogálnak a dolgok. Megnyugodtam.

 3. portas

  2012. szeptember 20. csütörtök at 08:54

  Mi a megfelelő meder? Csak nem az, hogy az első osztályú csapatunkat meg kell erősíteni, hogy megnyerje a másod osztályt.
  Le a kalappal óriási, heroikus, fantasztikus, megimételhetetlen munkát végzett a két távollévő és az egy itthoni edzőnk. Sinen van minden, gond egy szál se. Reméljük Wittman Krisztián a bajnoki meccsekre már rá fog érni.

 4. magilla

  2012. szeptember 20. csütörtök at 09:24

  portas

  Igaz egy másik cikkben, de nehezményezted Ivkovics kettős megbizatását!
  Akkor lenne egy kérdésem:
  Ugyan ez az észrevételed a magyarországon játszó külföldiekkel és a külföldön játszó magyarokkal is?
  Ők is döntsenek, hogy vagy a válogatott vagy a klub?
  Mert hasonló esetben Ők sem tudtak volna a klubjuk rendelkezésére állni!

 5. portas

  2012. szeptember 20. csütörtök at 11:10

  Magilla,

  A Te felfogásod esetében többet reméltem.
  A játékos meg az edző az nem összekeverendő. A játékosok esetében mindennapos dolog, hogy el kell menni a válogatothoz. Persze a saját nemzetének válogatottjához.
  Edzők esetében is előfordul, hogy egy klub edző vezeti a saját nemzetének válogatottját is. Hozzá kell tenni , hogy ez sem szokott hosszú távon eredményt hozni. Mielőtt leírod biztosan van néhány ellenpélda is. Arra azért nagyon ritkán van példa nekem most nem is jut eszembe, (persze attól lehet) hogy egy horvát származású magyar klub edzője a felkészülés időszakában egy harmadik ország válogatottjánál vállalja a bemelegítések levezénylését. A bajnokság során meg a nagy összefogás jegyében egy ellenlábas ( sajnos mostmár csak volt) csapatnál vállal akármilyen munkát.
  Amennyiben úgy gondolod, hogy ez jellemző és természetes egy tulajdonossal rendelkező csapatnál akkor nem tudok Veled vitatkozni.

 6. magilla

  2012. szeptember 20. csütörtök at 11:24

  portas
  Nem írok le semmilyen ellenpéldát!
  Csupán a véleményedre vagyok kíváncsi!
  Egy csapat életében, szerinted mi okoz nagyobb gondot, ha egy edző nem vesz részt a felkészülésben (esetleg néhány mérkőzésen) vagy ha egy-két meghatározó játékos?
  Ezenkívül az az eredmény, amit Ivkovics most elért, árt vagy használ a tekintélyének?
  És az, hogy tudásával próbál segíteni a Szolnoknak az használ-e a magyar kosárlabda sportnak vagy, nem?

 7. portas

  2012. szeptember 20. csütörtök at 14:01

  Sőt még a világ egyetemes kosárlabda sportjának is nagy lökést adott, hogy Ő Montenegró válogatottjának pályaedzője. Még a második vonal el is bírja ezt a távollétet, de vajon azért van most másodosztály , mert ezeket a kirándulásokat az első osztályban mégsem lehetne megengedni?

 8. magilla

  2012. szeptember 20. csütörtök at 14:07

  portas
  Akkor egyszerűbben mondom:
  A mai telekomunikációs lehetőségek mellett, megoldható-e hogy egy edző interneten keresztül segítse távollétében a csapatot?
  És lehetséges-e ugyanez egy játékos részéről?

 9. KecskemetiZONA

  2012. szeptember 20. csütörtök at 15:14

  Ha érdekel valakit, az új sportigazgató Zámbori Péter kiváló szakemberrel, jövőbe mutató interjút, a Gong rádió mai Téma című műsorban visszahallgathatja.

 10. portas

  2012. szeptember 20. csütörtök at 16:11

  Látom magam előtt az utolsó sikeres magyar edzőt Verebes Józsefet amint telekomunikációs eszközökkel lelkesíti, és felkészíti az övéit.
  Hagyjuk abba , mert aki nem tapasztalta az öltözőben, hogy milyen egy jó edző annak hiába magyarázom.

 11. magilla

  2012. szeptember 20. csütörtök at 16:17

  portas
  Az utolsó mondatodat kétszer is meggondoltam volna a helyedben!!!!!
  A telekommunikációs kekeckedésedre meg csak annyit!
  Mi abban az elképzelhetetrlen, hogy ha elmegy a vezetőedző valami okból egy időre, a másodedzővel megbeszéli a teendőket és interneten tartják a kapcsolatot?
  Ez csak egy felvetés volt, és nem azt állítottam, hogy a kosarasoknál ez történt.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..