kesport.hu

Hosszabbítás nélküli meccsen játszott döntetlent a KTE KK

Kedden kora este mondhatni “szokásos” külföldi edzőpartnerét, a Szabadkát látta vendégül a férfi kosárlabdacsapat. Az immár Wittmann Kriszitánnal pályára lépő kecskeméti alakulat 61-61-es döntetlent játszott a hétvégi bajnoki rajt előtt.

A fiatalokkal és idősebbekkel vegyesen kezdő Kecskemét ragadta magához a vezetést az elején, ám magukhoz tértek a vendégek, s felzárkóztak, így 19-18-al zárult az első felvonás, mely után a szabadkaiak trénere alaposan ledorgálta tanítványait. A folytatásban is sokat hibázott a vajdasági együttes, ám ezt nem tudta igazán kihasználni Sztojan Ivkovics alakulata, vagy a befejezésbe csúszott hiba, vagy a megítélt büntetők maradtak ki, de jött Dénes, aki egy trojkával megnyugtatta a kedélyeket. Talán túlságosan is, hiszen egy percen belül sikerült egalizálnia az ellenfélnek, négy perccel a negyed vége előtt 25-25 állt az eredményjelzőn. A félidő végére kicsit mintha megzavarodtak volna a kecskemétiek, semmi nem jött be nekik, a Szabadka ellenben termelte a pontokat, a szünetre 27-34-es állással vonulhattak a gárdák.

Rövid frissítő pauza után ismét egymásnak feszültek a felek, érezhetően sikerült összeszednie magát a haziaknak, Wittmann és Dénes hármasaival egyenlítettek, 37-37. Eztán fej-fej melett haladtak, s ez nem is változott, 45-45-el fordultak az utolsó etapra. A vajdasági alakulat tudta magához ragadni a vezetést, de nem engedték meglógni őket az Ivkovics-fiúk. Öt perccel a vége előtt egy gyors kettessel és hármassal elléptek a vendégek, ám sikerült egyre felzárkóznia a végjátékra a KTE KK-nak. Fél perc volt már csak hátra, mikor Wittmann Krisztián egy betöréssel 61-61-re alakította az eredményt, ám az ezt követő büntető kimaradt, de az ellentámadásból sem született pont, s mivel a meccset követően a röplabdázók is felkészülési mérkőzést játszottak, ezért döntetlennel végződött az összecsapás.

KTE KK – Szabadka 61-61 (19-18, 8-16, 18-11, 16-16)
2012.09.25., 17:30, Messzi István Sportcsarnok

4 hozzászólás

 1. KecskemetiZONA

  2012. szeptember 25. kedd at 19:52

  Na nézzük hogy állunk? Az alaphangot a mérkőzésre menet egy standard kosárlabda szurkoló adta meg, mikor a találkozóra invitáltam: Tömegsportra nem megyek – válaszolta röviden. Azonnal az jutott eszembe, ez a jelző Kecskemét sportjára is illene. Jó lenne ezen az illetékeseknek elgondolkodni. A barátságos döntetlenre végződő sörmeccs sem érdemel nagyobb felhajtást. A promóciót egyébként is ma Stojan szolgáltatta, de ezúttal csak saját magának. A nyilatkozatát olvasva felvetődött, ha már az alsó fele sóval van beszórva, a felálláson változtatni kellene. Legyen ő klubigazgatóként az új egyesület fénye, tartsa az összeköttetést mindenkivel, figyeljen a szakmára, alapítson kosárlabda akadémiát, a gyeplőt pedig bízza Forrayra. Ezzel lendíthetne legnagyobbat a kecskeméti férfi kosárlabdán. A kis változtatással az önkormányzat, szponzorok, játékosok, szurkolók állandó stresszben tartási érzéke is elmúlna. Ha bármikor, ma, holnap vagy karácsonykor a jobb ajánlat miatt kilép a kecskeméti buliból, nem omlik össze semmi. Véleményem erről ennyi.

  Ahogy egy düledező háznál lenni szokott, a szurkolói kemény mag is megingott. Nem akarok beleszólni konfliktusukba, örülnék ha ismét egymásra találnának és a korábbi ütemben buzdítanának. Értelmes emberek között ez nem lehet probléma.

  A kosarasok után a röpisek következtek, ők legalább az első osztályú megmérettetésre készülnek. Talán ezért nem volt idő a hosszabbításra.
  Ajánlatom, azért járjunk ki mindenféle hazai derbikre.

 2. Kriszti

  2012. szeptember 26. szerda at 08:09

  Az utolsó két bekezdéssel nem igazán értek egyet.
  A szurkolói táborra csak annyit reagálnék, hogy szó sincs szétesésről vagy arról, hogy az idei szezonban kevésbé és kisebb hanegővel, lelkesedéssel buzdítaná a csapatot!
  Mint minden “kapcsolatban”, közösségben vannak félreértések, nézeteltérések, amit mindenki másképp reagál le, de a végeredmény mindig ugyan az…leülnek és megbeszik. Most sem történt másképp!

  A hosszabbításról pedig csak annyit, hogy ha a számláló kezelő értett volna a dolgához és arra figyelt volna amivel megbízták, akkor nem döntetlen meccsről beszélnénk, hanem Kecskemét 3 pontos győzelméről, ugyanis 3x a két pontos dobásokat csak 1 pontra értékelték. Ezért is fakadt ki Ivkovics is, ahogy mi is…

  Ennyit szerettem volna írni és még mielőtt ezt valaki is rossz néven venné, vagy személyes bántásnak, akkor elnézést kérnék, de én is csak véleményt formáltam.

  Hajrá Kecskemét!:)

 3. KecskemetiZONA

  2012. szeptember 26. szerda at 09:08

  Miért venné rossz néven bárki is az öröm híreket. Az a baj, itt tartunk, hogy egy véleményformálónak olyan érzése támad, hogy elnézést kell kérnie. Pedig, állítólag demokrácia van. Az eredmény lényegtelen volt, talán még a taktika betartása is, ezt lehetett leszűrni a mester meccsezéséből.

 4. Pingback: Edzőmeccsen maradt alul a Spartak Subotica ellen a Duna Aszfalt KTE KK

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..