kesport.hu

Győzelemmel kezdte a bajnoki nyitányt a Kecskeméti ARC

Hosszú nyári pihenő után és edző nélkül vágott neki a bajnoki szezonnak a KARC rögbi csapata. Az első ellenfél az egyre jobb formába lendülő Budapest Exiles körében némi riadalmat keltett, hogy otthon felejtették a mezeket, így végül a hazaiak egyik régi garnitúrájában léptek pályára. A kecskeméti győzelem tehát viccesen szólva már a mérkőzés előtt borítékolható volt, hiszen mindkét csapat kék-fehérben, illetve fehér-kékben lépett pályára.

A rutinos, de könnyű hazai első sorosok bizony már az első percektől meglepetést tudtak okozni a fővárosaiknak. Borbély, Szitás és Fehér remek támadásokat vezettek, Köteles, Bartus és Csiernik révén pedig rendre érkeztek mögöttük a támogató emberek, ha a védőknek sikerült megakasztani az előretörést. Az agilis kezdés gyorsan céllá érett, a nyolcadik percben a visszatérő szélső Schrauf révén jutott vezetéshez a KARC, Nagyhegyesi pedig értékesítette a jutalomrúgást (7-0). Továbbra is lendületben maradt a hazai csapat, az igencsak indiszponáltan játszó vendégekkel szemben, azonban több biztató támadás ellenére majd 15 percnyi „pontcsend” következett. Ezt végül egy remekbeszabott támadás és egyéni akció után ismét Schrauf törte meg, a jutalomrúgás ítéletvégrehajtója pedig újfent Nagyhegyesi volt (14-0). Az események az első félidő hajrájára felpörögtek, előbb Jámbor szemfülessége és labdaszerzése hozott egy 80m-es (!) célt a hazaiaknak (21-0), majd Gyenes iratkozott fel a pontszerzők listájára (28-0). Az utolsó percekben ismét Gyenes volt a főszereplő egy törlesztés miatt 10 perces pihenőre küldte Törőcsik játékvezető, ráadásul az utolsó percekben Csiernik korai kiválása miatt az emberhátrányban játszó KARC-ot a walesi Lloyd fricskázta meg remek egyéni akcióját követő céljával (28-7).

A második játékrészt több cserével és még mindig emberhátrányban kezdték a hazaiak. Az elkövetkezendő 25 percet az egyik oldalon érthetetlen mélyrepülés a másikon pedig mindent egy lapra feltevő és tűzzel teli szárnyalás jellemezte. Történt ugyanis, hogy 21 pontos hátrányát 20 perc alatt ledolgozta a vendég alakulat (28-28), míg a hazaiak jobbára csak vergődtek, a frissítésnek szánt cserék sem tudták kirángatni a lejtmenetből a kecskemétieket. Ritka bravúr felé közelített a KARC, hiszen közel állt ahhoz, hogy 28 pontos vezetését követően elveszítse a mérkőzést, de a véghajrá perceiben aztán új erőre kaptak és bár több célszerzési lehetőséget is elpackáztak végül Nagyhegyesi és Beke két büntetőrúgásával 34-28-ra hozták a mérkőzést.

Az ötletes és hiba nélküli csapatjáték pont úgy jelen volt ezen a mérkőzésen, mint az idény eleji játék. Összegzésként elmondható, hogy sem az eredmény sem a játék összképe nem kielégítő, annál is inkább, mivel szeptember 30-án a Battai Bulldogok érkeznek a Széktói Stadionba, akik szintén edzőváltáson vannak túl, de továbbra is a bajnokság egyik esélyeseinek számítanak és minden bizonnyal törleszteni szeretnének a júniusi elődöntőben elszenvedett vereségükért.

Kecskeméti ARC – Budapest Exiles 34-28 (28-7)

Kecskemét, Széktói Stadion 100 néző
Vezette: Törőcsik

Kecskeméti ARC: Fehér (Nagy), Szitás (Szundy) (Kis), Borbély (Baranyi), Asztalos (Tóth Á), Csiernik (Kádár), Gyenes, Köteles, Bartus, Németh, Beke, Schrauf, Túri, Jámbor (Horváth), Nagyhegyesi

Pontszerzők: Schrauf 10, Gyenes 5, Jámbor 5, Nagyhegyesi 9, Borbély 2

Lejegyezte: Túri Pál

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..