kesport.hu

Vladan Szavics számára a kupagyőztes KTE volt az igazi – interjú

A KTE-Phoenix Mecano csapatkapitánya 100. NB I-es meccsére készül a klub színeiben. Az immáron öt éve a hírös városban futballozó játékos akár karrierje lezárultával is el tudja képzelni életét a klubnál. Annak idején közel állt a válogatottsághoz is, a kupadöntő pedig úgyis nagy élmény volt számára, hogy sérülése miatt csak a hosszabbítás pillanataiban állhatott be.

 

Hogy emlékszel vissza kecskeméti pályafutásod kezdeteire?

Arra emlékszem, hogy rosszul kezdtük az idény, de a harmadik kör után elindultunk felfelé. Játékban és csapatként is egyre jobbak és jobbak lettünk és a hangulat is folyamatosan pozitívabb lett. A győzelmeknek köszönhetően felfelé ívelt a csapat és mindannyian nagyon boldogok voltunk. Ezen tényezőknek köszönhetően sikerült végül egy történelmi tettet végrehajtani a bajnoki címmel és feljutással.

Akkoriban olyan jól ment a játék, hogy a válogatottat is emlegették veled kapcsolatban. Mi volt ebből igaz?

Valóban jól ment a játék, megválasztottak az NBII legjobb játékosának is. Volt szó a válogatottról is, az akkori montenegrói szövetségi kapitány meg is nézett a Nyíregyháza elleni hazai 2-2-es bajnoki alkalmával már az NBI-ben és meg is volt elégedve a játékommal. Ígéretet is kaptam a jövőbeli meghívóra, ám nem sokkal később leváltották és utána már nem került elő újra a téma.

 

A kupadöntővel záruló évre hogyan emlékszel, a sérülésed miatt van benned keserűség?

Az az év sikeres volt, hiszen szépen játszott a csapat és a kupában is meneteltünk, nem volt véletlen az az eredmény. Valóban egy műtét miatt az utolsó két meccs nekem már kimaradt és csak csere voltam a döntő hajrájában, de ezzel együtt is az egy gyönyörű emlék számomra. Boldog voltam, hogy részese lehettem.

Vannak emlékezetes meccsek, gólok amiket kiemelnél?

A Fradi elleni 4-0 az NBII-ben és természetesen a kupadöntő is, hiába nem játszottam érdemben. Ha a közelmúltból kéne választanom, akkor a Honvéd elleni 4-1. Nem is feltétlenül azért, mert sikerült gólt lőnöm, hanem mert nekem és a csapatnak is nagyon jól sikerült az a 90 perc, minden tökéletesen úgy alakutl a pályán, ahogy azt szerettük volna.

 

33 éves vagy és csapatkapitánya az együttesnek, melyben hatodik éve játszol. A szurkolók között is nagy kedvencnek számítasz, van esély arra hogy itt fejezd be később a játékot?

Még egy év van a jelenlegi szerződésemből és szóba került már a jövő. Most a legfontosabb, hogy előbb kijöjjünk a mostani nehéz helyzetből, elinduljunk felfelé és ha utána elégedettek lesznek velem is, akkor mindenképpen van esély erre. Sok barátot szereztem itt, tetszik a város és a szurkolók, úgy érzem itthon vagyok.

Ez azt jelenti, akár visszavonulásod után is letelepednél itt és más minőségben is folytatnád a klubnál?

Még az is előfordulhat, ilyen irányú gondolataim is voltak, de egyelőre még pár évet szeretnék futballozni és csak utána visszatérni erre a témára.

Melyik volt számodra a kedvenc KTE?

Számomra a kupagyőztes csapat. Sok jó játékos alkotta azt a keretet és egy jól összerakott társaságnak is számított, nem csak véletlen volt az a siker.


20 hozzászólás

 1. KecskemetiZONA

  2012. szeptember 27. csütörtök at 10:52

  Na ez utóbbit kellene most is. Az egyesületnél egy nagy tabularását csinálni, a korábban elkezdett koncepciót folytatni, vagyis egy felmérés után korosztályokra, feladatokra specializálódott edzőket foglalkoztatni, a talentumokat külön kezelni, a játékoskereskedelem színvonalán emelni, egy ütőképes profi csapatot összerakni, mindehhez a TAO és egyéb pályázati lehetőségek bevonásával a lehető legjobb feltételeket biztosítani. Az ügy érdekében a fegyverletétel sem ártana. De ha végképp nem megy, az önkormányzat a KTE részére működésre biztosított évi, polgármesterünk által említett 150 millión felül némi kest a műkertvárosi pálya fenntartására is juttathatna. Ezzel egyszeriben nagyon sok gond megoldódna, és az ország közepén egy jól működő focibázis jönne létre, ami a megyei települések sportéletére szintén kihatással lenne. Nem hiszem, mindez az akaraton kívül olyan nagy erőfeszítésbe kerülne.

  Szavicsnak pedig azt kívánom, az álmai váljanak valóra, a százhoz majd a Honvéd elleni győztes, vagy amire gondolni sem merek ……. esetleg ……… mérkőzés után gratulálok.

 2. uhu

  2012. szeptember 27. csütörtök at 11:42

  Én nem emlékszem 150 milliós önkormányzati ígéretre. Meg is ette a fene, ha csak ezzel lehet talpon maradni, ennyit a tulajdonosok se tesznek bele évente.

 3. KecskemetiZONA

  2012. szeptember 27. csütörtök at 13:14

  uhu!

  Valószínűleg ezek a számok azért hoznak zavarba, mert nem jársz szurkolói ankétra. Zombor úr ott mondta, nem csak ötven milla, hanem a pályákra, energiákra stb. fordított támogatással kijön évi 150 millióra. Ezért mondtam, valamennyit a másik pálya is megérdemelne, akkor a nehéz kő leesne és az utánpótlás is jó pályákon gyakorolhatna.

 4. balogárpi

  2012. szeptember 27. csütörtök at 13:22

  Hát én nem tudom, hogy hol az a 100 millió, amit a Széktóira költenek. Meg lehet nézni a 3-as, 4-es, 5-ös pályákat. A megyében sokan szégyellnék magukat – falusi csapatok is, ha csak ilyen pályájuk lenne.
  Arról nem is beszélve, hogy csúszik a műfüves pályának az építése, mert a KTE nem tudja kicsengetni az önrészt. Ezért nincs még szerződéskötés az amúgy megnyert pályázatra, pedig szeptemberre ígérték a munkák megkezdését. A szép tervekből a végén nem lesz semmi??

 5. balogárpi

  2012. szeptember 27. csütörtök at 13:25

  Lehet, hogy nem arra megy a pénz, amire adják, hanem eltünedezik egyes zsebekben. Ne szólj szám, …

 6. KecskemetiZONA

  2012. szeptember 27. csütörtök at 13:42

  balogárpi!

  Ne tegyél némasági fogadalmat és aggódásra sincs okod, mert ott fönt erős kontrollt ígértek.

 7. stibi74

  2012. szeptember 27. csütörtök at 13:46

  Mielőtt nagy álmodozásba kezdenek egyesek, jövőre már az önkormányzatok nem adhatnak közvetve pénzbeli támogatást profi csapatoknak. Még mindig próbálkoznak itt rózsaszín felhővel takarni a nagy feketeséget, meg lehet kérdezni az utánpótlás edzőket, játékosokat, ők milyen feltételek mellett dolgoznak. Mert hogy a tao-pénz nem rájuk megy az biztos, még a fizetést sem kapják rendesen, pedig annak a mértéke is szánalom. Ki lehet találni hová vándoroltak illegálisan a százmilliók. A másik hogy tulajdonosunk jóideje nem be, hanem kifelé lapátolja a pénzt a csapatból, a városban komoly ember szóba sem áll vele Nagy Zolin kivül kivül. Ezért megy az összes szponzor évek óta, és most ne jöjjön senki a mecano-val, mert ők már négy éve itt vannak, csak egy bűvésztrükkel beetették a népnek h új főszponzpor van. De lehetne sorolni reggelig, miért jutott ide a klub..

 8. KecskemetiZONA

  2012. szeptember 27. csütörtök at 13:50

  Ami a pályákat illeti, ha az önkormányzat nem segít be az üzemeltetésbe, a KTE már nem is tudna hol edzeni. A műfüves megépítésének kezdete valóban szeptemberre volt ígérve, de ha elkészül az ízületek tönkretétele lesz a napi téma.

 9. uhu

  2012. szeptember 27. csütörtök at 13:52

  Arról nem is beszélve, hogy a zsebek, melyekben árpi gyanúja szerint eltűnik a pénz pont azok, amiből ki kellene jönnie. Azért csak nem jutunk már el addig a hülyeségig, hogy Rózsa Pali saját magától lop?!

  zona

  Nagyra becsülöm Zombor Gábort, de ez a duma kicsit “politikusra” sikerült. Az, hogy a Város, mint a létesítmény tulajdonosa költ rá, az nem a KTE támogatása – már csak azért sem, mert használja azt a stadiont más is. Támogatásként max az számszerűsíthető, hogy bár tehetné, mégsem kér bérleti díjat érte, ez viszont nem 100milliós nagyságrend.

  A jövő útja nem az önkormányzati pénzek után való ácsingózás, hanem magát a sportvállalkozást kellene önfenntartóvá tenni.

 10. KecskemetiZONA

  2012. szeptember 27. csütörtök at 14:06

  uhu!

  Ebben a témában valóban csak okostojás lehetek. Szerintem a KTE Kft. és a KARC kapta meg a létesítményt üzemeltetésre. Mivel nem tudtak, például villanyszámlát fizetni ezért a sportigazgatóság egyenlítette ki a számlát helyettük, különben az áramot kikötötték volna, stb., stb. lényeg, hogy nem kis összeggel be kellett segíteni. Ha ez politikusi duma, nem tudok mit mondani. Te bizonyára jobban tudod. Zombor Gábor polgármestert, én ilyen távolról, hiteles politikusnak tartom.

 11. portas

  2012. szeptember 27. csütörtök at 14:08

  Kedves Vladan!

  Gratulalok Neked az eddigi teljesítményedért és azért az alázatért amit a csapat érdekében teszel. Minden légiós és minden gyerek számára példaértékű a viselkedésed, a hozzáállásod a játékhoz , csapathoz, szurkolókhoz. Nagyon remélem, hogy itt fejezed be pályafutásodat évek múlva. Ugyanakkor szerétnélek bátorítani , arra hogy sokkal bátrabban vállalkozzál lövésekre és kockázatosabb átadásokra. Jó lenne , ha társaidat határozottabban írányítanád vagy, ha kell eligazítanád, mert a Te teljesítményed már régen feljogosít ezekre.
  Még sok sikert és jó egézséget kívánok Neked.

 12. uhu

  2012. szeptember 27. csütörtök at 14:31

  zona

  Nyugi, én is csak okoskodok, nem tudok jobban semmit. Az viszont biztos, hogy a létesítmény üzemeltetése a STADION Sportlétesítményeket Üzemeltető Nonprofit Kft-é, mely a Város többségi tulajdonában van. A KARC és a KTE csak kisebbségi tulajdonosok.

  Ajánlott olvasmány: http://www.stadionkft.hu/?page_id=213

 13. dodo

  2012. szeptember 27. csütörtök at 14:41

  Más tudtok e már valamit ki lesz az új tréner? mert már nagyon elmegy a hajó

 14. balogárpi

  2012. szeptember 27. csütörtök at 15:31

  Uhu. A legjobbak a taggyűlési jegyzőkönyv alján látható aláírások. Nekem legalábbis, mint műkedvelő grafológusnak, sokatmondók.
  Zona. Amire nincs bizonyíték, csak jelek és logikai következtetések, azt nem lehet kimondani/leírni, mert a jog szerint az rágalmazás. De elég csak megnézni pl. hogy ki(k)nek tellik új kocsira mostanság. Tudod, lehet ám nagyobb összegű számlát is kapni valamiről, amit egyébként pályázati pénzből vesznek. Nem csak az önrészt lehet így megspórolni, hanem jut is, marad is. És még folytathatnám, de csitt!!

 15. halasz007

  2012. szeptember 27. csütörtök at 18:12

  dodo ! Tudomásom szerint Horváth Ferenc lesz a befutó…

 16. irmacsek

  2012. szeptember 27. csütörtök at 18:33

  Nemzeti sportban is Horváth Feriről beszélnek!

 17. fopeti

  2012. szeptember 27. csütörtök at 19:12

  megy ám a papirpazarlás….MI A SZ.ARNAK JEGYET NYOMTATNI?!
  ezért a fosért 1200 Ft pénzpocsékolás!!!
  legalább akkor vmivel “kedveskedhetnének” azoknak akik megnézik a Honvéd elleni beégésünket.

 18. Papi

  2012. szeptember 27. csütörtök at 19:36

  Üdv! Honvédet nem verjük meg lehet itt akárki is az edző már el uszot a hajó a Horvát tól még a Mészőj is jobb volna edzőnek.Majd Szombaton okosabak leszünk mecs után .Hajrá KTE!!!

 19. KecskemetiZONA

  2012. szeptember 27. csütörtök at 19:49

  uhu: Köszönet a szürkeállomány növeléséért.

  balogárpi: Hogyne tudnám, többen állítják még abban az ügyekben sem történik semmi, melyre egyértelmű bizonyítékok vannak. Környezetemben is regélnek ilyenekről, de ezek az anyagi dolgok, amennyire lehet hidegen hagynak, kitörlöm az agyamból azokat, kivehetnek a zsebemből, akármilyen fondorlattal bármennyit én fel nem jelentek senkit, a szakmai dolgok jobban érdekelnek. Így aztán a rágalmazási pereket eddig sikerült elkerülni. Báár, ki tudja mit hoz a jövő, amennyi ilyen típusú támadást itt kapok, néhány hónapig elrágódnánk rajta.

 20. KecskemetiZONA

  2012. szeptember 27. csütörtök at 19:51

  Papi: Egy öreg róka nem adhatja fel ilyen könnyen.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..