kesport.hu

Megkezdődött a műfüves pálya építése a Széktóiban – képekkel

Az Országos pályaépítési Program keretében Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata és a KTE Kft. közösen pályázott a Széktói Stadionban műfüves pálya megépítésére, mely a pozitív elbírálás után a kivitelezés fázisába lépett.

Műfű

A beruházás során a jelenlegi ötös pálya területén megépül egy 105×68 méteres nagyméretű műfüves pálya, mely körül járda és 5 méteres magasságban labdafogó háló, továbbá világítás is telepítésre kerül. A csapadékvíz elvezetése érdekében a pályatest teljes területén vízelvezető rendszer, valamint a nézők számára egy 300 fős lelátó is épül. A beruházás teljes költsége bruttó 153 millió forint, melyhez a szükséges 30%-os önerőt biztosítását a KTE Kft. vállalta.

A KTE számára fontos az utánpótlás, örömteli dolog, hogy egyre több és több gyerek szeretne futballozni, de ezt csak úgy lehet biztosítani, hogy bővül a pályák kapacitásának befogadóképessége és minősége. Tekintve, hogy a műkertvárosi sportcentrum kérdése évek óta megoldatlan, a KTE vezetése úgy döntött vállalja az önrész előteremtésével járó műfüves pálya megépítését. A pálya a gyerekek számára is egy biztos jövőképet ad a fejlődéshez, a jövőben a Bozsik program rendezvényei is itt kerülnek megrendezésre.

Műfű
Örvendetes, hogy már a téli időszak alatt biztosított lesz a megfelelő és színvonalas felkészülés lehetősége valamennyi csapat számára a Széktói Stadionban. A projekt a kecskeméti térség labdarúgásának fejlődését szolgálja, valamennyi futballal foglalkozó, futballban dolgozó személy munkáját segíti. A műfüves pálya megépítése óriási lépés a klub, a város és a Széktói Stadion életében, hiszen ezzel együtt a többi pálya tehermentesítése és megóvása mellett egy hiánypótló fejlesztésre kerül sor – írja a kecskemetite.hu.

3 hozzászólás

 1. balogárpi

  2012. október 12. péntek at 15:57

  Bizony, bizony az önkormányzat felé jogos a köszönetnyilvánítás, mivel a KTE által vállalt önrészt ők fizették ki. Az más kérdés, hogy a KTE jövő évi támogatásának terhére előlegezték meg. Így legalább az a pénz már biztos nem egyesek zsebébe kerül.

 2. gizike

  2012. október 12. péntek at 20:26

  Már az is arcpirító, hogy valakinek csak a gondolatiság szintjén megfogalmazódjon az az elfogadhatatlan, rémisztő, elrettentő teória?, elmélet?, vagy kizárólag feltevés elméjében, hogy Kecskeméten közpénz indul/(indult) valaha is vándor útra – különösen sportra fordítható – , hiszen gyermekeink egészségénél nincs szentebb.

  Hány jeles vizsgálta már ezt a felröppenő felvetést………………az elmúlt évtizedekben?

  Árpi, Árpi miket írsz……………!?

 3. balogárpi

  2012. október 12. péntek at 21:04

  Csak amit már a verebek is csiripelnek. :) Nem is a KTE pályázott. A KLC-ről volt szó, aztán kiderült, hogy a városnak kell pályázni. Hagyjuk! :)
  Tudod mikor mehetnek rá arra a pályára a gyerekek? Hierarchia van itt, kérem! Erősebb kutya b…ik! :)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..