kesport.hu

Horváth Ferencnek két szenvedélye van: a család és a labdarúgás

Horváth Ferenc, avagy a veretlen tréner. Amióta ugyanis az NB I-es Kecskemét focicsapatának a kispadján ül, nem kapott ki az egylet. Persze ő is tudja, nem lesz mindig így, ám egyelőre élvezi, hogy egy “felhő szélén üldögél vidáman”. A Népszava Online interjúja.

– Megtisztelő, hogy minden idők legeredményesebb magyar edzőjével beszélgethetek!

– Ne rakjon rám terhet, amúgy pedig hol jövök én ahhoz, hogy edzőlegendákkal említsenek egy lapon? – mondja Horváth Ferenc. – Kétségtelen, jól indult a kecskeméti karrierem, a Liga-kupával együtt három győzelem és egy döntetlen a mérleg. De nem lesz mindig így, persze most én is élvezem, hogy egy felhő szélén üldögélhetek nagy vidáman.

– Mi a titka?

– Nincs titkom. Pontosabban a csapat a titok. A játékosok mentalitása, hozzáállása a döntő, s ezen a téren elég jól állunk most Kecskeméten.

– A veretlen mellett a vicces a másik állandó jelzője, hiszen szokatlan meccs utáni nyilatkozatokat tesz. Lásd még Óz, Aladdin és a többi mesehős.

– Higgye el, nem készülök előre, egyáltalán nem törekszem arra, hogy jópofát mondjak, ez csak úgy jön. De annyian mondták már, hogy milyen vicces fiú vagyok, hogy szerintem leállok vele. Nem akarom, hogy arról legyek nevezetes, micsoda poénokat mondok a bajnokik után.

– Főleg, ha jön az első vereség.

– Márpedig jönni fog, ezt mindenki tudja. Az a célunk, hogy később jöjjön. Hétvégén például a Haladást fogadjuk. Éles meccs lesz, kőkemény, elvileg még a vereség is benne van a pakliban. De talán mégsem…

– A generációjából még nem sokat edzősködnek. Ön hová siet?

– Nem sietek sehová, ám az biztos: tudatosan készültem az edzői pályára. Ezért szereztem meg a pro licence-t is.

– Van olyan tréner, akire felnéz?

– Több is, de példaképem nincs. Sok edzővel dolgoztam már eddig, mindegyiknek volt erénye és gyengéje is. Az erényeke próbálom mozaikokként összerakni.

– És már kiderült, a csapatban hisz. Ezért vitte el vadászni a fiúkat?

– Nem én vittem el, a klubvezetés szervezte. A vadászat amúgy túlzás, nyulakat és fácánokat hajtottunk fel a hivatásos vadászoknak. Nagy élmény volt, hihetetlen milyen jól összedolgoznak a vadászok.

– Ki volt a legeredményesebb hajtó?

– A légiósaink nagyon jól ráéreztek, tucatnyi nyúlat kergettek a puskacső elé.

– Egyébként Kecskemétre él?

– Nem, négy gyerekem van, kicsit bonyolult lenne megoldani. Szigetszentmiklósról megyek minden nap, de nem vészes, negyvenöt perc alatt leérek Kecskemétre.

– Négy gyerek, NB I-es kispad. Felelősségből nincs hiány.

– Van aki szalvétákat gyűjt, más bélyeget, nekem viszont két hobbim, jobban mondva szenvedélyem van: a család és a labdarúgás.

– Jó volt beszélgetni, de bevallom, azért töb poénra számítottam…

– Bocsánat, azt hittem a Népszavától hívott, nem pedig a Ludas Matyitól…

(nepszava.hu)

2 hozzászólás

  1. gyuri

    2012. október 17. szerda at 10:12

    Okos válaszok, főleg az utolsó kérdésre adott nagyon űlt. Úgy látszik a többi kérdésre adott válaszában Horváth Ferenc a földön jár, nem szaladt el vele a ló, csak így tovább!

  2. kisapa63

    2012. október 17. szerda at 12:46

    Azért a végén csak elsütött egy poént,és még jó is volt. Az eddidi teljesítményéhez gratulálok és reménykedem a hasonló folytatásban pl.a Haladás ellen.HAJRÁ KTE!

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..