kesport.hu

KTE Duna Aszfalt: a második negyed ponterős játéka elég volt a Nagykőrös ellen

Második negyedbeli elsöprő játékának köszönhetően 51-73-as arányú győzelmet aratott Nagykőrösön a KTE Duna Aszfalt csapata, amelynek csütörtökön bemutatkozó centere, Kamel Karahodzics tíz pontig és nyolc lepattanóig jutott a szomszédvárak csatáján.

Beragadt az NB I. B. Keleti-csoport 3. fordulójának rajtjánál a Kecskemét: bár a meccs első pontját Hegedűs révén a hírös városiak szerezték, a Nagykőrös Tóth Viktornak köszönhetően 5-1-re fordított, és – ha ugyan csak percekig – de tartani tudta az újdonsült lila-fehéreket. Ez igencsak felbőszíthette Wittmannékat, akik a csapatkapitány és Dénes Gábor tripláival percek alatt állva hagyták a szomszédokat, akik innen már nem is tudtak visszakapaszkodni.

A KTE héten tesztelt centere, Kamel Karahodzics is gyorsan letette névjegyét, és rögtön egy hárompontos akcióval mutatkozott be: Mészáros Máté elhibázott dobása után támadópattanót szedett, a ziccert is bedobta és a plusz büntetőt sem hibázta el. Azt is bizonyította, hogy saját palánkja alatt is hasznos, a félidő felénél már három védőpattanónál járt, igaz, – talán rutintalansága miatt – két faultot is begyűjtött rövid időn belül. Az első negyed (11-19) visszafogott kecskeméti játéka után aztán tényleg egy fokozattal fentebb kapcsolt az Ivkovics-alakulat, amely a 11 pontig jutó Dénes Gábor vezérletével a félidőben már 24 pontos vezetést tudhatott magáénak (20-44).

A harmadik felvonás is kicsit gyengébbre sikeredett: ugyan tíz dobott ponton tartotta a Nagykőröst a Kecskemét, a szünetet követő három és fél perces gólcsendnek köszönhetően Dénesék is “csak” tizenhatot tettek fel a táblára. A második félidőben a fiatalok is megkapták a lehetőséget: Jakab Péter nyolc pontot dobott, Pongó Máté öt asszisztot osztott ki, bátyja, Martin pedig tíz egységet “kalapozott” össze. Noha a záró játékrészre aztán már tényleg kiengedtek a kecskemétiek (a hazaiak 21-13-ra nyerték a negyedet), a meccs kimeneteléhez nem férhetett kétség, a vége 51-73-as KTE győzelem.

Nagykőrösi SKE – KTE Duna Aszfalt 51-73 (11-19, 20-44, 30-60, 51-73)
NB I. B. Keleti csoport 3. forduló
Nagykőrös, 2012. 10. 18., 19 óra

Nagykőrösi SKE: Rácz 2, Tóth 13/3, Kovács S., Candido 7/3, Angyal 13
csere: Bindics, Dudás 6/6, Király, Mácsai 5, Kovács B. 5/3, Házi, Jurászik

KTE Duna Aszfalt: Wittmann 10/3, Mészáros 10/6, Hegedűs 5, Dénes 14/9, Bencze
csere: Pavlovics 2, Jakab 8/6, Pongó Má. 3, Pongó Ma. 10, Kovács B. 1, Kohári, Karahodzics 10

7 hozzászólás

 1. zsum

  2012. október 18. csütörtök at 21:44

  Köszönhetően a Nagykőrös beton (favágó) játékának Bencze Zoli megsérült. A játékvezetés színvonal alatti volt, ebbe inkább nem mennék bele.
  Kár, hogy a végére kiengedtünk, de a győzelem így is simán megvolt.

  Hajrá Kecskemét!

 2. zsum

  2012. október 18. csütörtök at 23:05

  Még mielőtt le lennék micsodázva itt tisztázom: nem állitottam, hogy szándékosan séritették volna meg Bencze Zolit. Túlakarták magukat. Ennyi.

 3. redmiller

  2012. október 19. péntek at 08:48

  A játékvezetés nagyon gyenge volt! Gyakorlatilag alig tudták kézben tartani a találkozót, ha egyáltalán sikerült nekik… Azért legalább a ziccerben dobó játékosokat védeni kellett volna a palánk alatti kilökésektől…

  Bencze sérülése sajnálatos! Ráestek a lábára egy palánk alatti tömegjelenetnél. Remélem nem súlyos és gyorsan felépül!

  A szerb center létére gyors, de a második félidőre mintha kifújt volna. Ekkor ziccereket és és sok büntetőt rontott. A védekezésén pedig van még mit javítani

 4. Vito

  2012. október 19. péntek at 08:51

  Rossz meccs, rossz bíráskodás. Finom párizsis szendvics (kígyó uborkával!)

 5. Pingback: Ivkovics: Alkalmazkodnunk kell az NB I/B stílusához!

 6. Pingback: Négyéves szerződést kapott Kemal Karahodzics a KTE Duna Aszfaltnál

 7. Pingback: KTE Kosárlabda Klub | Négyéves szerződést kapott Kemal Karahodzics

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..