kesport.hu

Balogh Béla szerint korábban is jó munkát végeztek, de pechesek voltak

Kis túlzással korábban már arra is felkapták a fejüket a kecskeméti drukkerek, ha a KTE-Phoenix Mecano pontot szerzett a szezonban. Képzelhetik, mit éreztek akkor, amikor egymás után két mérkőzést is megnyertek – immár a Török Lászlót váltó Horváth Ferenc vezetőedzővel. Balogh Béla, a KTE középhátvédjével beszélgetett az országos sportnapilap az edzőváltás hatásairól, a talpsérüléséről, és a vadászat is szóba került.

Balogh Béla nem hajtott! Nem, nem kell mindjárt szenzációt szimatolni, a 27 éves középső védő nem edzésen vagy mérkőzésen nézte a rohanó bárányfelhőket vagy lötyögött fülcimpáját vakargatva, hanem a Kecskeméthez közeli Városföldön szervezett nyúl- és fácánhajtást hagyta ki.

– Bánom is, hiszen a tavalyi pompásan sikerült – kesergett Balogh Béla. – Sérülésem miatt kellett lemondanom a szórakozásról, hiszen nem tett volna jót a talpamnak a sétálgatás a hepehupás földön, de a többiek elmondása szerint csapatépítésnek tökéletes volt.

Szóval talpsérülés – a futballista három hete még pályára lépett a Budapest Honvéd elleni (2-1) mérkőzésen, harcolt, küzdött összeszorított fogakkal, de utána legyűrte a fájdalom. – Rettentően fájt a talpam – sóhajtott Balogh. – Körülbelül két hónapon keresztül húztam-halasztottam a pihenést, erős fájdalmakkal játszottam a mérkőzéseken, de miután a kispestiek ellen nem tudtam megfelelően koncentrálni, annyira sajgott a lábam, úgy döntöttem, pihentetem a begyulladt talpamat, s eközben mágneses terápiára és fizioterápiára is jártam. Örülök, hogy fél hónap szünet után ezen a héten már teljes intezitással edzhettem, de Horváth Ferenccel abban állapodtunk meg, hogy szombaton, a Haladás elleni mérkőzésen még nem leszek a keretben.

Apropó, Horváth Ferenc! A három hete kinevezett szakemberrel szinte nekilódult a kecskeméti társaság, a Honvéd és az Eger legyűrése után megtriplázta az addigi győzelmeit, de még így is csak a tizenegyedik helyen áll, mindössze két pontra a kieső helyet jelentő tizenötödik pozíciótól. Ennyit tesz az edzőváltás?

– Új impulzus érte a játékosokat, s ez jót tett a csapatnak, de ez nem is meglepő, hiszen általában pozitív hatása van a váltásnak – ismerte el a kilencszeres válogatott védő. – Azt azért mindenképpen meg kell jegyeznem, hogy az előző szakvezető, Török László is nagyszerű munkát végzett, de sajnos nem jöttek az eredmények, s ebben az is közrejátszott, hogy hadilábon álltunk a szerencsével. A két szakember edzései között nincs számottevő különbség, azaz nincs semmi titok! Ugyanolyan pörgős gyakorlatokat végzünk, mint korábban – ezen a héten kedden két, szerdán egy edzésen izzadtunk, míg csütörtökön kicsit lazább volt a program, lábteniszeztünk is. Mint említettem, nem játszom a Haladás ellen,, így pénteken, hogy mielőbb utolérjem magam, kemény edzésem lesz.

(Nemzeti Sport)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..