kesport.hu

Nagyarányú vereséget szenvedett a Kecskeméti KSE Pécsen

Az élvonalbeli férfi kézilabda-bajnokság alapszakaszának 8. fordulójában Pécsen vendégszerepelt a Kecskeméti KSE. Az alsóházi rangadót magabiztosan nyerte a hazai együttes, a végeredmény 29-18 lett.

Mint már korábban írtuk, nem a legideálisabb körülmények között utazott az alsóházi rangadóra a Kecskeméti KSE férfi kézilabdacsapata pénteken este Pécsre. Szegény embert az ág is húzza: Tóth Edmond a bemelegítés során kisebb sérülést szenvedett, nem bírta vállalni a játékot, így még kevesebb rutinos emberrel számolhatott Avar György vezetőedző.

A találkozón rengeteg ziccert hibázott a kecskeméti együttes, többen tudásuktól jóval elmaradva teljesítettek. Kiemelendő azonban Kiss Olivér, aki ismét parádésan védett, illetve Atsushi Mekaru, aki hat gólt hintett a baranyaiak hálójába.

A KSE továbbra is utolsó helyen áll a bajnokságban egy ponttal. Jövő héten az FTC-PLER érkezik pénteken 18 órakor a Messzi István Sportcsarnokba.

Örömteli hír, hogy az ifik nyerni tudtak, míg a juniorok döntetlent értek el:

Pécs – KSE 26-26
Pécs – KESI 23-30

Pécs VKC – Kecskeméti KSE 29-18 (13-6)

Pécs: Nikolics (k), Bősz (k), Bujtár, Grünfelder 6, Hajdu G. 5, Hajdu T., Kurbely 8, Lévay, Milovits, Papp M., Szakcsi, Szepesi 6 , Szögi, Szöllősi Be. 1, Szomor 3.

Edző: Koleszár György.

KSE: Kiss O. (k), Erdős 3, Kun 4, Kupcsik 1, Mekaru 6, Szilágyi 1, Temesvári 1, Varsandán 2, Árki (k), Csányi, Haraszti, Rossoni, Vancsics.

Vezetőedző: Avar György

Kiállítások: 8, ill. 10 perc
Hétméteresek: 5/3, ill. 2/1

17 hozzászólás

 1. müllerpapa

  2012. október 19. péntek at 20:33

  Mit is mondott Lenin annak idején? : Ami nem megy ,azt ne erőltessük………..!

 2. ferujoe

  2012. október 20. szombat at 08:33

  Szeretem a sportot, tisztelem a sportolókat.Most azonban papával egyetértek.Ennek így nem sok értelme van.A kieső helyen állóktól ilyen vereségeket elszenvedni.A kosarasok bevállalták a másodosztályt, és nincsenek meg és lealázva.El kell gondolkodni a realitásokon.Most, hogy a város is kiszáll a támogatásból, anyagilag is bizonytalan a jövő, mint pár éve már.A kézilabda sportolókat se kellene tovább hitegetni.Helyére kell rakni a kecskeméti kézilabdát, ami nem az első osztályba való.

 3. alv

  2012. október 20. szombat at 08:45

  ferujoe, te jársz kézilabda meccsekre? Láttad mostanában a csapatot játszani?
  Ha igen, akkor tudnád, hogy ez a gárda igenis az első osztályba való. Képesek lennének eredményeket elérni, ha megfelelő, biztonságos háttér állna mögöttük.
  Fontos, nagyon fontos a pénz is, de a megfelelő háttér egyik alapeleme az is, hogy a szurkolók között ne legyenek károgók!
  Érezzék a srácok, hogy legalább mi mellettük állunk!
  HAJRÁ FIÚK, HAJRÁ KKSE!!!

 4. dorba

  2012. október 20. szombat at 09:11

  Személy szerint nagyon sajnálom Avar György küzdelmét a létért.
  Nem igaz, hogy önkormányzati segítséggel nem találni egy normális szponzort.
  Ki eddig sütkérezett a dicsőségben, most megmutathatja, hogy a bajban is a csapat mellett van:)

 5. magilla

  2012. október 20. szombat at 09:50

  alv
  Többször elolvasva ferujoe hozzászólását, én sehol sem találom azt a megállapítást, hogy valahol kétségbe vonta volna a játékosok tudását!
  Inkább azt olvasom ki belőle, hogy Ő valami másra gondol akkor, amikor azt mondja:
  “Ami nem megy ,azt ne erőltessük”:.
  Inkább azt gyanítom, hogy a “tiszta vizet a pohárba” megoldás híve!
  És ezért is említette a kosarasok példáját!

 6. Agy

  2012. október 20. szombat at 10:09

  alv
  Profi sport ez is, ha jól tudom. Legalábbis ezen a szinten. Kárrogük mindenhol lesznek, ez nem lehet kifogás! Ha valaki nem tudja elviselne, akkor az nem profi sportoló.
  Én nem voltam kint meccsen, de ilyen eredmények után erőteljesen megkérdőjelezem, hogy te milyen fantáziát látsz ezek után benük.
  Télen megmondtam, hogy nincs értelme fenttartani ezt a szakosztályt, és már akkor lehetett tudni, hogy vége van a cspatnak. Kár volt belekezdeni ebbe a szezonba mikor mindenki tudta, hogy halálra van ítélve az egész, és csak ilyen megalázó vereségek érik a csapatot. Mert ne mondja senki, hogy ezek nem megalázóak… Akármennyire is szeretik egyesek ezeket a srácokat.

 7. ferujoe

  2012. október 20. szombat at 10:39

  Alv!
  Igen járok kézilabda meccsekre.Nem a sportoló képességeket vonom kétségbe, hanem a szakosztály I.osztályú fenntarthatóságát.Szabó Peti 10 hónapig nem kapott járandóságot, nagy-nagy türelem után el is ment.A helyére érkező tudásban azért nem tudja pótolni.Ebben azért egyet érthetünk., és nem csak ő ment el.Nem tudom a kézisek éves költségvetését, de abból biztos nem lehet ma Magyarországon profi csapatot működtetni. A magyar kézilabda a világ elitjébe tartozik.Magyar csapatok játszanak az európai kupákban.A mai profi sport szerint, ezek pedig nem kevés pénzbe kerülnek.Ha mi Kecskeméten első osztályú csapatok akarunk, akkor igenis több kell anyagilag is emberi sport tudás szerint is.Ezek a fiúk együtt nem érik el az első osztály követelményeit.Nincs itt ezzel semmi baj.Ha a szurkolókat nézzük – a másodosztályban is volt ennyi néző – és ezután is lenne, nekünk ez a szint magas.Én ezt nem károgásnak szántam.Ha te ezt annak veszed, benned van a negatívum.Ha mi itt meccsenként összeborulva énekelgetnénk, akkor se lenne jobb.Hidd el.

 8. porka

  2012. október 20. szombat at 11:14

  Itt a lehetőség megkérdezni Avar Györgyöt,mégis mi alapján indultak.Gondolom nem maguktól találták ki,hogy neves játékosokat igazolnak a távozók helyére.Derüljön ki kik mozgatják a szálakat a háttérben,kik azok akik ennyire dolgoznak,hogy ekkora csend legyen a szakosztály körül????????Miért vannak csendben a játékosok,miért nem derül ki semmi?
  Ebben a KSE-ben nagyon nincs rendeben valami…….

 9. robim

  2012. október 20. szombat at 12:55

  Megértem az előttem szólól véleményeit is, azonban ne felejtsük el, hogy a mai napig nem tiztázott és vizsgálat alatt lévő visszaélések úgy tűónik, hogy a a már csak a kézilabdázókat foglakoztató KSE-re maradtak. Ennek alapján el lehet fogadni a városháza döntést. DE a körülmények ilyen irányú alakulásáról nem a kézisek tehetnek, mindkét másik szakosztály szépen kiszervezte megát a slamasztikából, a sokkal többre érdemes kézisek szájánál meg lötyög a cucc!!! Ki, kik azok akik ezt a helyzetet engedték kialalkulni, estelge aktívan részt vettek ennek kialakulásában, milyen szándék vezette őket, elgondolkodtak-e azon, hogy milyen utánpótlásbázist, több mint száz gyermek sportolási lehetőségét, sportszeretét veszik semmibe! Szégyen, hogy ilyen emberek járnak közöttünk! Ez a csapat, meg a gyerekek sokkal többet érdemelnének, de egyes vezetőket (sport, politika, gazdasági, …) ez a dolog nem érdekli. Felháborító!!!

 10. redmiller

  2012. október 20. szombat at 13:51

  “NEm a kézisek tehetnek, mindkét másik szakosztály szépen kiszervezte megát a slamasztikából, a sokkal többre érdemes kézisek szájánál meg lötyög a cucc!!!”

  Érdekes, hogy régi hírek szerint a Delfin kéziből azért lett KSE, hogy több tízmilliós tartozást maguk után hagyjanak… Aztán jött a Skala éra és már a KSE első évében milliókkal lógtak a játékosoknak, de Skalát kifizették és tavasszal gyakorlatilag hetenként hozták az új igazolásokat…. Bíróék a mai napig nem lettek kifizetve! Pedig utána még az önkormányzat megmentette az egyesületet a korábban utalt támogatással… Aztán Szabó Petiék sem…. Itt csak az eszement költekezés ment a másik csapat szponzori pénzeiből is! Nem véletlen akartak külön számlákat…

  Hogy a többiek elmentek? Talán mert a városvezetés érezte és hagyta elmenni a másik két sportot, mert nekik nem volt jelentős tartozásuk… A kézit miért nem engedték??? Talán mert ott volt messze a legtöbb adósság…. Mert nem annyit költöttek, mint amennyi volt! Érdekes, hogy Cegléden alacsony költségvetés van, de a játékosok megkapják a fizukat! Itt max zsebbe, ha az adóhatóság rá van szállva a KSE-re…

  Mondjuk erősen érdekes, hogy ÓRIÁSI csönd van az elsikkasztott pénzek miatt… Talán túl kényes a városvezetőkre, egyes politikusokra nézve…

 11. dragon

  2012. október 20. szombat at 14:06

  Sajnálom a kézit, de ez a 100 gyerek sportolási lehetőségét veszik el duma kissé demagóg!!!Ugyanis ezek a gyerekek a sportiskola égisze alatt játszanak, és ha lesz NBI-es csapat hanem akkor is fognak tudni sportolni!!Sőt ha vissza mennének az alapokra akkor talán lehet hogy sokkal nagyobb teret kapnának és esetleg a saját up ra támaszkodva előlről lehetne kezdeni az egészet!!!Lásd kosár, kézi.A kézilabda igy igy ebben a formában életképtelen, ez mostmár világosan koderült, csak azért nem előbb mert a másik két sportág most vált ki. Most márnincs közös pénz ,nem lehet egymásra mutogatni!! Aki életképes megmarad aki nem az eltünik.

 12. dragon

  2012. október 20. szombat at 14:10

  lásd kosár-RÖPI!! elnézést

 13. dorba

  2012. október 20. szombat at 15:05

  dragon
  És milyen példaképek állnak a gyerekek szeme előtt?
  Honnan látnak taktikai elképzelést, technikai megoldást?
  Esetleg a TV-ben:)

 14. violetlions

  2012. október 20. szombat at 19:56

  Nehezen hihető, hogy a KSE egykori 3 szakosztályából a kézilabda tehet mindenről. Jól írja Redmiller, hogy érdekes csönd van a sikkasztás ügyében.

 15. dragon

  2012. október 20. szombat at 20:06

  Dorba!
  Már ne is haragudj, de az milyen példakép a gyerekek elött, amikor rommá vernek minket mindenhol, plusz szegedről meg innen onnan kiebrudalt játékosok dobigálnak és kecskeméti mégcsak hirmondónak sincs.
  Ez csak demagógia amit szajkózol. Szerintebb sokkal jobb példa volt a gyerekeknek mikor a rákóciban teltház volt jó hangulat és majd mindig nyertünk.
  most pedig még egy szeged ellen sem telik meg a csarnok, jó ha félház volt.

 16. Pingback: Már a rendezésre sincs pénze a kéziseknek – elmarad a KKSE-FTC-PLER

 17. Pingback: Vége a kecskeméti kézinek? | Híröshír

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..