kesport.hu

Elküldte a szövetségnek a hivatalos állásfoglalást a Kecskeméti KSE

Csütörtökön elsőként a Kesport adta hírül a Kecskeméti KSE férfi kézisei körül kialakult szomorú helyzetet. Az ügy fejleménye, hogy azóta megküldték a szakági szövetségnek a hivatalos állásfoglalást, hogy elmarad a pénteki találkozó.

Fekete nap volt október 25. a férfi kézilabda szerelmeseinek Kecskeméten, ugyanis a felnőtt csapat kénytelen volt lemondani a pénteki FTC-PLER elleni bajnokit meccsét anyagi nehézségei miatt.

Azóta új fejlemény, hogy a csapat vezetői megküldték a szövetség felé a hivatalos dokumentumokat, melyben leírják, hogy nem tudják vállalni az október 26-ai meccset.

Hogyan tovább?

Mint megtudtuk, a szakosztály körül dolgozók most minden erejükön azon vannak, hogy a bajnokságot be tudják fejezni saját nevelésű fiatalokkal, így jövőre legalább az utánpótlás együttesek élvonalbeli indulása nem kerül veszélybe. Információnk szerint a kézisek megpróbálnak a Magyar Kupa meccsre is elutazni Nyíregyházára.

Amennyiben egy csapat háromszor (vagy egymást követően két alkalommal) nem áll ki a szezonban, úgy kizárják. A Kecskemét jelenleg az utolsó, 12. helyen áll az élvonalban nyolc mérkőzésen gyűjtött egy pontjával.

9 hozzászólás

 1. bambula

  2012. október 26. péntek at 11:51

  Nagy szégyen ez a tulajdonosoknak a városvezetésnek a szponzornak, és nehéz ezt a gyerekeknek elmagyarázni hogy miért nincs többet kézilabda Kecskeméten. De talán valamikor lesz egy átlátható tulajdonosi szerkezetű korrekt csapat. Sajnálom a fiatalokat.

 2. Dawe44

  2012. október 26. péntek at 15:54

  Mi lesz velünk? Mi lesz azokkal akik szívüket lelküket a kézilabdába ölik? Gondolok magunkra akik azért güriznek, hogy minél hamarabb játszhassunk a felnőtt csapatban. Mi az utánpótlás csapat mindannyian azt szeretnénk , hogy egy szervezett és jó tulajdonosi brigádot lássunk.

 3. KecskemetiZONA

  2012. október 26. péntek at 21:43

  Elnézést, de az ügy súlyosságára való tekintettel muszáj megszólalnom. Na meg “redmiller” véleménye is arra ingerelt.

  Sokan emlékeznek még Zombor Gábor polgármester közgyűlési bejelentésére, amikor a KSE ügyben készített előterjesztés vitájának lezárásaként úgy fogalmazott, hogy leveszi a kezét a támogatásokról, amivel beindult Kecskemét sportkoncepciójának piaci alapra helyezése. Az új szemlélet első áldozatai a férfi kézilabdázók lettek, akik pénzhiány miatt az esedékes hazai bajnoki mérkőzésre nem tudtak kiállni. Ez egy első osztályú csapattól elfogadhatatlan.

  Az ügyben vártnál többen véleményeztek, hasonlítgattak. A kosarasok törzsszurkolója az eladósodást nagy mértékben Skala fizetésének nagyságához köti.Ez a szemlélet tévútra vezet, mert hírek szerint azzal törvényileg minden rendben van. Egy ilyen típusú edzőnek annyi az ára. Márpedig a célok akkor még nagyok voltak. Gondolom, Ivkovics és stábja még a második vonalban sem éhbérért dolgozik. Akármennyit kapnak, megérdemlik. Én biztosan nem irigylem egyik mestertől sem.

  Az ésszerűtlen gazdálkodásról: megtörtént ez már mással is. Például korábban az UNIVER azért szállt ki, mert a kiadások az eredményekkel nem voltak arányosak. A KSE-ben hárman “testvérek” voltak, olyannyira, hogy – mint olvashattuk – egymáson anyagilag segítettek. Azon lehet vitatkozni, az egyes támogatók kikhez kötődtek. Egy volt a menedzsment is, akiknek valószínűleg joga volt osztani. Tehát nincs mit egymás szemére vetni.

  Ezzel a másodosztállyal meg nem kell annyira kérkedni, hiszen még csak a kellemesebb dolgoknál, a történet elején tartunk. Izgalmasabb majd akkor lesz ha a támogatóknak a nemzetközi porondra kijutást kell finanszírozni. A nézőszámot illetően tudjuk mindannyian, más a promóció és, hogy hányan voltunk ingyen a Messziben. Ezzel azt akarom mondani, csak reálisan, mert a fagyi könnyen vissza nyalhat. Ehhez jó tanulság lehet a két év hadak útja.

  Szerintem a további alázásoknak nincs helye, példa “zsum” hozzászólása lehet. Annál inkább a segítésnek, lelkek erősítésének, hiszen a táblázaton is mindkét szakosztály nyolcban végzett. Javaslatom, inkább a kivezető útra kellene rávezetni a csapdában vergődőket.

  Szokásomhoz híven egy javaslattal mindjárt elő is állok. Polgármesterünk a KeSI beindulásakor azt mondta, a döntés után nem szeretne minden esztendőben a sportiskola támogatásáról vitázni. Ami azt jelenti, a választási ciklus végéig ott stabil költségvetés lesz. Pataky Klaudia alpolgármester asszony egy kosaras rendezvényen az akadémiai képzést preferálta, ebből pedig mannát lehet csinálni. Mindegy Kecskemét szakosztályai melyik formulát választják, csak működőképes legyen. A férfikézilabdázók részére a Kecskeméti Sportiskola színében való szereplés azért lenne megfelelőbb, mert e vonatkozásban már van tapasztalat és kormányunk a napokban hozta nyilvánosságra, hogy a sportiskolai rendszer anyagi bővítéséről döntött. Észérvként azt lehet csatasorba állítani, amit Vazul Zsolt az utánpótlás mestere a közelmúltban nyilatkozott: “Kecskeméten van jövője a fiatal tehetségeknek.” Azt már én teszem hozzá, igaz ez a kosarasokra is, de ők már előrébb tartanak. Az említett szponzorról annyit érdemes mondani, örüljünk, hogy férfi kosarasaink ilyen stabil támogatóra leltek. A KÉSZ Zrt. a tiszta viszonyok prezentálása után legalább akkora lehet.

 4. redmiller

  2012. október 26. péntek at 23:00

  Voltam én a kézin is (bár a röpi közelebb áll hozzám…), egy kicsit a focin is törzsszurkoló….
  Nem csak Skala fizuja! Egy részlet a sok közül… Ahogy a hetenkénti igazolások is…. Sok összetevője volt a kézi adósodásának még a Delfin idején is! Pl. szponzor hiány…

 5. ferujoe

  2012. október 27. szombat at 07:37

  Közelítsük meg a dolgot más oldalról…
  A héten jelentek meg azok a hírek, miszerint az Önkormányzatok hatalmas adósságokat halmoztak fel.Ez ügyben szólt Kósa, Gémesi – kérve a kormánytól a segítséget.Gémesi az Önkormányzatok Szövetségének Elnöke elmondta, többnyire azok a városoknál lett a hiány, ahol komolyabb beruházásokat hajtottak végre.Ezek nagy hiteleket vettek fel a bankoktól, amit törleszteni kell.Hiába a komoly uniós támogatás, ezekhez százalékosan hatalmas önrésszel kell hozzájárulni.Kecskeméten pedig nagy beruházások történtek, és történnek mostanáig.Ez mind szép és jó, de ezt ki kell gazdálkodni.Ennek a banki tartozásnak esett áldozatává a sporttámogatás.Szép az új uszoda, Rákóczi út, az új kórház, a GAMF létesítmény, csak a kultúrára már nem marad pénz.A Polgármesteri Hivatal nem támogatja a sportot.Ha nincs komoly vállalkozói szponzor, akkor nincs sport.Ennek esett áldozatául a kézi.A kosár és röpi külsős finanszírozásból tovább tud élni.Ez nem kecskeméti sajátosság, ez országos probléma.Az önkormányzatok kiszállnak a sporttámogatásból.A magyar sport fejlődés megtört.A sportágakban lesz egy-két kimagasló csapat, és ők lejátszák egymás között a bajnokságokat.

 6. magilla

  2012. október 27. szombat at 11:55

  Én csupán annyit kérdeznék:
  Tud-e valaki olyan nagyvárost (Budapesten kívül), amelyik jelentősebb multi cég támogatása nélkül 5-6 élvonalbeli sportszakosztályt próbál fenntartani??

 7. KecskemetiZONA

  2012. október 27. szombat at 12:18

  Akkor közelítsünk “ferujoe” féle oldalról.

  Röviden: Az említett és más beruházások kivitelezői játszanak főszerepet Kecskemét sportjának szponzorálásában, a kör így zárul. A támogatási összeg nem vész el csak átalakul. Csak mint tudjuk ez is irányított. A “zuhany” szerint a kérdés most az, a KÉSZ maradhat-e a férfi kézilabdázóknál vagy átirányítják a férfi kosárlabdához?

  Egyébként pedig a KSE ügyben nem kell nagy durranást keresni. Annak idején úgy nézett ki, hogy százmilliókat tudnak a kézi és kosárlabdába benyomni, olvashattuk, még az egyik második vonalbeli egyesületet is kétszáz milliós támogatással kecsegtettek, de jött a nagy gazdasági válság ami a hírös városba szintén begyűrűzött és a nagy álmok ugrottak. A probléma abból adódhatott, hogy az ígéretek hatására a kiemelt egyesület elkezdett költekezni, miután az inkasszó elmaradt, a szakosztályok pofára estek. Most meg mindenki mossa kezeit. Hogy sikkasztás történt, én nem akarom elhinni. Max egy csalafinta trükkel, az adózás megkerülésével egy kis szabadon felhasználható pénzhez próbáltak jutni, amit a sportra fordítottak vissza. De mi ezeket nem tudhatjuk. A lebegtetett kérdésekre, ezek tisztázása miatt lenne érdemes az illetékesektől egyenes válaszokat kapni. Számomra nem ez, hanem az a lényeges, a kézilabda csapat első osztályú tagság hogyan lehetne megőrizni.

 8. ferujoe

  2012. október 27. szombat at 17:17

  Egy kis matek, ami feltevésen alapszik…
  Kormánypárti támogatással a cég elnyeri a Rákóczi út fejújítását.A számok.Költségvetés 2 milliárd HUF.A bekerülés 1 milliárd HUF.A megmaradó zsebbe 1 milliárd HUF.Az önkormányzat a zárt pályázat előtt megbeszéli ezeket a számokat, azzal a kikötéssel, hogy a cég pár száz millióval azért megtámogatja Kecskemét sportját.
  ZONA jó helyen kapisgál, csak az a probléma, hogy hol van a lebeszélt pár száz milla?Azért még így is maradt egy kevés.Hát ez megy kis hazánkban.Nem Kecskeméten, mindenhol.

 9. dinotom

  2012. október 28. vasárnap at 13:17

  Nem tudom hová kell írni az alábbi bejegyzésem, ezért több cikkhez is megosztom: Ki kezeli, frissíti, írja a Kesport oldalát? A sportágakra kattintva a csapatok régi neve szerepel, a táblázatok elavultak, nem frissek (foci NB1), vagy eleve roszz oldalra navigálnak (pl.: férfi kosár). Már többször is jeleztem ezeket a bosszantó hiányosságokat, mindhiába. Valaki ezért a hanyag munkáért pénzt is kap, vagy csak önszorgalomból ilyen trehány?

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..