kesport.hu

Elsöprő negyvenpontos kecskeméti győzelem a veretlenek meccsén Egerben

Két eleddig veretlen csapat találkozott az NB I. B Keleti-csoportjának 4. fordulójában, amikor szombaton délután a KTE Duna Aszfalt az Eger együtteséhez látogatott. Noha szoros meccsre volt kilátás, a kecskemétiek már az első negyedben eldöntötték a meccs sorsát, végül negyvenpontos(!) sikert arattak idegenben.

Jól kezdett a KTE – kezdhetnénk egy igazi klasszikussal, de akkor még talán nem mondtunk semmit. Sztojan Ivkovicsék gyakorlatilag állva hagyták a meccs előtt fogadkozó egrieket, és ez sem egy újságírói fordulat: az első negyedben huszonegy pontot dobtak úgy, hogy az Egernek mindössze két kosárra tellett. Mészáros Máté parádézott a leginkább, az immár egyértelmű alapemberré előlépő fiatal 12 ponttal rukkolt ki, tulajdonképpen majd’ tripla annyit dobva, mint az ellenfél egész csapata. Noha a második játékrészben már nem volt ilyen döbbenetes kecskeméti dominancia, az első felvonásban megszerzett 16 pontos előnyt még kettővel megfejelve 23-41-re vezetett a KTE a nagyszünetben.

A második félidőben tovább folytatta lehengerlő játékát a Duna Aszfalt, a harmadik negyedben 27, a negyedik 23 pontot hintett, és erre az egrieknek összesen 30 egységnyi válasza volt, kétség nem férhetett hozzá, melyik a jobb csapat. A vége elsöprő, negyvenpontos kecskeméti siker lett. Mészáros mellett ki kell emelni a lila-fehérek hetekben igazolt centerét, Karahodzicsot, aki a végére – négy lepattanóján és két blokkján túl – 15 pontjával a csapat második legeredményesebb játékosa lett (természetesen 19 ponttal Mészáros lett a legjobb), de Wittmann, Hegedűs és Dénes is 10 fölé jutott. Jövő héten újabb veretlen együttessel találkozik a KTE Duna Aszfalt, akkor a Baja gárdája vendégszerepel a Messzi István Sportcsarnokban, ha hasonló teljesítménnyel rukkolnak ki Ivkovicsék, igazi gálaelőadást láthatnak a kilátogató nézők.

EKF-Eger-HÉSZ SE – KTE Duna Aszfalt 51-91 (5-21, 23-41, 36-68, 51-91)
NB I. B Keleti-csoport 4. forduló
Eger, 2012. 10. 27., 18 óra

KTE Duna Aszfalt: Wittmann 12, Mészáros 19, Dénes 12, Hegedűs 11, Karahodzics 15, Pongó Ma 5. Pongó Má. 9, Kopasz, Gruda, Pavlovics 8, Kovács, Jakab
szakmai igazgató: Sztojan Ivkovics

16 hozzászólás

 1. müllerpapa

  2012. október 27. szombat at 21:02

  Gratula ! Erre mondják,hogy brutális győzelem !

 2. nbcee

  2012. október 28. vasárnap at 01:45

  1) Lehet hogy eddig vak voltam, de mostanában mintha lilában látnám az egész menüt.
  2) Asszem ennyit a feljutásról. :)

 3. adamikzoli

  2012. október 28. vasárnap at 06:57

  Szakmailag ennek az egésznek semmi értelme! Miért kell ebben az osztályban pattogtatni a labdát??????

 4. dragon

  2012. október 28. vasárnap at 08:07

  Miva adamik, irigy vagy?vagy cdak ideges hogy az idkolak kozti futoversenyen lehagytak az atletaidat a kodarasok?sajnos iden MUSZAJ volt ebben a ligaban indulni.de te ezt nagyon jol tudod

 5. nbcee

  2012. október 28. vasárnap at 12:51

  Inkább a másodosztályban induljanak, de maradjon meg a csapat. Lásd a kézi esetét.

 6. dinotom

  2012. október 28. vasárnap at 13:15

  Nem tudom hová kell írni az alábbi bejegyzésem, ezért több cikkhez is megosztom: Ki kezeli, frissíti, írja a Kesport oldalát? A sportágakra kattintva a csapatok régi neve szerepel, a táblázatok elavultak, nem frissek (foci NB1), vagy eleve roszz oldalra navigálnak (pl.: férfi kosár). Már többször is jeleztem ezeket a bosszantó hiányosságokat, mindhiába. Valaki ezért a hanyag munkáért pénzt is kap, vagy csak önszorgalomból ilyen trehány?

 7. adamikzoli

  2012. október 28. vasárnap at 13:31

  Tisztelt dragon! Nem tudom mire reagáltál ilyen indulatosan. Gondolom nem értetted amit írtam. Arról szól, hogy 40 pontos győzelem a másik veretlen ellen nem hordoz magában semiféle szakmai kihívást,gátja a fejlődésnek. Magasbb osztályba kéne játszani! Ezt írtam. Gondolom a sporthoz fogalmad sincs, mert akkor a mezeifutást nem hoztad volna ide. Elmagyaráznám,de ahhoz felkészültebbnek kellene lenned.
  üdv.adamikzoli

 8. dragon

  2012. október 28. vasárnap at 14:58

  Adamik,
  A kosárlabda két válaszút elött állt Vagy megszünik ,mint a kézi vagy új egyesületben előlről kezdi felépíteni az egészet, lévén új klub ,nem jogutódlással nem indulhat a legmagasabb osztályban!Ezért ebben az évben kényszerből játszanak a másod osztályban.
  Nálam mint laikusnak a futás az futás, mindegy hogy mezei vagy hegyi, vagy salakos. Akkor is illene az atlétáknak megnyerni az ilyen versenyeket, amatőr futok, vagy más sportágak úzöi ellen, ebben az esetben kosaras ifjak verték hülyére az atlétákat.

 9. zsum

  2012. október 28. vasárnap at 18:21

  dragonnak igaza van, itt most a kosárlabdáról beszélek. Nem értem, hogy miért kell ezt a témát valakinek állandóan felhozni, hogy most akkor mi miért játszunk ott, ahol játszunk. Az egész történet hatvanhatszor le lett irva, most itt játszunk, itt kell helyt állnunk. És bizony én úgy ítélem meg, h van itt szakmai kihívás, mégpedig az, hogy ki kell nevelni azt a csapatot a fiatalokból, akik jövőre az első osztályban méltó teljesítményt fognak nyújtani. Elhiszem, hogy sok embernek ez nem megfelelő, vagy nem is tudom, hogy írjam, de mindennek megvan az ára.
  Nagyon tehetséges magyar fiataljaink vannak, remélem, még ennél is büszkébbek lehetünk majd rájuk. Hát ez a tét. Szerintem.

  Hajrá Kecskemét!

 10. adamikzoli

  2012. október 28. vasárnap at 18:31

  Tisztelt dragon! Nem baj ha nem tudod sem a szakmát sem az illemet,de próbálj mindkettőre figyelni. Több leszel általa nem kevesebb. Elmagyarázom. Bár nem tudom melyik korosztály és melyik verseny , de normális esetben rendben van ha kosaras nyer az atléta ellen. Ez azért van , mert az atlétika rengeteg szakágából,csak a közép hosszútáv futás az amelyikben többet kell futni mint a kosárlabdában. Mert egy ugró atléta vagy dobó atléta teljesítményében a futás kisebb százalékkal szerepel, mint egy kosárlabdázónál, akinél döntő elem, hogy mennyire tud futni. Közép hosszútávfutót meg nem hiszem hogy legyőztek volna. Ráadásul bizonyos korban a kosarasok több heti edzést teljesítenek, számítanak az adottságok stb stb. Szóval ha következtetéseket vonsz le tudás nélkül,az az igazi butaság. Vissza térve az eredeti témához, az hogy itt játszik a csapat és a kézilabda megszűnik az nem korrekt azt hiszem. Közös lónak túrós a háta,de a balhét együtt kellett volna elvinni. Így tisztességes, ha ismeritek ezt a fogalmat.
  üdv.adamikzoli

 11. zsum

  2012. október 28. vasárnap at 19:15

  Tisztelt adamikzoli! Igen, ismerjük ezt a fogalmat, hogy “tisztességes”
  Csak nyugodtan, ok? Nem kell idegeskedni és főleg nem – hát hogy úgy mondjam – némi felhanggal ilyen kérdést feltenni, nem jól veszi ki magát, ugye.
  Én sem örülök, h a kézilabda megszűnik, sportot szerető ember ennek nem örülhet, de csak azt tudom írni, amit már fenntebb leírtam: most EZ van, ha százszor leírjuk, hogy mi miért van, hogy kellett volna, ki baltázott el és mit, egy jottányit sem jutunk előre, ezen kívül nem változtathatunk a múlton. Tekintettel a hsz. végén lévő többes számra, bátorkodtam véleményt írni.

 12. dragon

  2012. október 28. vasárnap at 19:49

  adamik, ez már magyarázkodás!!Hahahahahahahaha
  te mindig is utáltad, sztem azért mert irgyelted a focit és a kosárlabdát. a kézit is utálod, mert elviszi előletek a pénzt, csak most véded őket hogy támadd a kosárlabdát. Ez szerinted tisztességes????

 13. adamikzoli

  2012. október 28. vasárnap at 22:22

  Tisztelt dragon! Bár megemlítettem, hogy az illemet meg kéne tanulnod,de úgy látszik ez nem erős oldalad. Fogalmad sincs, hogy mit gondolok a sportágakról,de bizton állítasz valamit. Tudod én egyformán kezelem őket és ez bizony néha nem tetszik egyeseknek. Például a teljesítmény a munka és a díjazás összhangja szempontjából is. Csak hogy tudd, dolgoztam évekig az általad említett kézilabda és foci felnőtt csapatoknál, talán nem is eredménytelenül. Kosaraztam több mint 20 évet a megyebajnokságban, ráadásul édesapám ebben a sportágban mesteredző. Tekintve hogy levegőnek tekintem azokat akik egy álnév mögött személyeskednek, így a mondandóm az értő olvasóknak szól. Aki akarja megérti, aki csak úgy bátor, hogy elrejti magát egy nick név mögött az meg egy nagy senki. Most remélem boldog vagy, de ha névvel értelmesen tudsz vitázni, állok elébe. Üdv.adamikzoli

 14. oratos

  2012. október 29. hétfő at 09:14

  Évekig kosaraztam együtt Zolival – szereti. Édesapja pedig edzőm volt a Bányaiban, .
  Elfogadom a tényeket , de én is lyukas évnek látom ezt a szezont.
  Igaz az NB1 is elég unalmas, de hát az Olaj mindenek felett…

 15. kezilabdabarat

  2012. október 29. hétfő at 12:15

  A közös 3 szakosztályból álló KSE-vel történtek már a múlt az igaz de legalább annyira igaz amit Adamikzoli ír: ” az , hogy itt t játszik a csapat és a kézilabda megszűnik az nem korrekt azt hiszem. Közös lónak túrós a háta,de a balhét együtt kellett volna elvinni”

  De itt egyedül a kézilabda bűnhődik a nézőivel, a trükkös kosárlabda meg mennybe megy .

 16. portas

  2012. október 29. hétfő at 15:35

  Soha nem értettem azokat akik egy sportág megszállotjaként a jót és a rosszat is azzal magyarázzák, hogy egy másik sportágat döngölnek a földbe. Azt hiszem az a jó, ha minnél több fajta virág nyílik a kertbe. Nagyon sajnáloma kézilabdát, de a kosárlabdát is.
  Megint az állt elő, hogy Adamik Zoli mondandójával kell egyet értenem.
  Mindenesetre azt javaslom Neked, hogy ne állj le akárkivel vetatkozni, mert Te szakmailag, felkészültségben egy másik kategória vagy , mondom ezt annak ellenére, hogy már sok mindenben nem értettem Veled egyet.
  Persze én is örülök minden kecskeméti sikernek , de ezek a nagy kosaras győzelmek egy kicsit olyanok nekem, mintha naponta megpofonék egy nálam 30-40 kilóval könyebb , alultáplált, estleg egy kicsit sérült valakit.
  Persze értem én, hogy miért és hogy milyen jó ez a fiataloknak , de azért mégsem az igazi. Majd jövöre amikor újra első osztályban játszunk meglátjuk mennyit játszanak a Pongo tetvérek meg a Gruda gyerek, mert a Mészáros már tavaly is bizonyított.
  Mindenesetre sok sikert minden kecskeméti sportágnak.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..