kesport.hu

Sztojan Ivkovics válaszolt az olvasók kérdéseire – online interjú

Kedden egy online interjú keretében az olvasók fordulhattak kérdéseikkel Sztojan Ivkovicshoz, a KTE Duna Aszfalt szakmai igazgatójához. Mint sejthető volt, kérdésben nem volt hiány – a baon.hu és az olvasók interjúja. 

Debreceni páros: – Mélyen Tisztelt Sztojan Ivkovics, azzal a kérdéssel fordulok a tisztelt edző Úrhoz, hogy milyen reményekkel – és egyben várakozással – néznek a bajnokság és a Hepp kupa elkövetkezendő részéhez? Mit gondol a soron következő mérkőzésekről? Egy esetleges feljutás esetén tervezi-e a játékos állomány bővítését vagy frissítését?
Sz. I.: – Célunk a Hepp-kupa és a bajnokság megnyerése. A játékos állományon a bajnokság végéig nem változtatunk. A következő mérkőzéseken azt szeretnénk, hogy minél több lehetőséget kapjanak a fiatalok.

ED: – Üdv Mester! Szolnoki pad mennyire vonzó, az Ön számára? Ha maradna Kecskeméten, milyen célokkal vág neki a jövő évnek? Elérhető lesz-e a nemzetközi kupa?
Sz. I.: – A szolnoki pad egyáltalán nem vonz, kecskeméti edző vagyok. Jövőre szeretnénk az A csoport négyes döntőjében lenni. Azon dolgozunk, hogy kilépjünk nemzetközi porondra.

Tibor: – Üdvözlöm! Azt beszélik a városban, hogy a sportmunka csoport illetve a város sportéletét irányítok azt terjesztik, azon munkálkodnak hogy ne legyen kecskeméten kosárlabda akadémia!!Mit tud erről? Egyáltalán tervezik-e még az akadémia létrehozását, kivagy kik segítenek ,van-e valaki aki próbál lobbizni esetleg a szövetségnél?
Sz. I.: – A munkatársaink azon dolgoznak, hogy legyen akadémia, sajnos több információt erről nem kívánok adni, mert többen azon dolgoznak, hogy ez ne valósuljon meg. Bízom benne, hogy lesz kosárlabda akadémia.

Kézilabda fan: – Tisztelet Ivkovics úr! Információim szerint, a kéziseknek komoly adósságaik vannak. A kosarasoknál ki vannak-e fizetve a játékosok? Mi van a lízingelt gépkocsikkal? Vannak-e beszállítói tartozások?
Sz. I.: – A kosárlabda szakosztály nem tartozik senkinek, minden kocsi, lakás, étel – hála a B ligában is kitartó szponzorainknak – ki van fizetve. Ellenünk nem indult felszámolási eljárás.

Szolnoki: – Ivkovics Úr! Köszönjük a Szolnok kosarasainak nyújtott segítséget, mellyel hozzájárult, hogy az Adria Ligában indulhat, melyhez így a Kecskemétnek is van egy kis köze. Jó meccseket látunk, természetesen fáj a szívünk a nem túl acélos szereplés miatt. Nem lesz egy kicsit sok a KTE és a Szolnok mellett a montenegrói válogatott melletti munka? Igaz az a hír, amit kosárberkekben hallani, hogy komoly feladatot kap a magyar válogatott mellett?
Sz. I.: – A kecskeméti kosárlabda a főállásom, a Szolnokkal kapcsolatban pedig nagy megtiszteltetésnek vettem, hogy segíthettem a csapat nemzetközi szereplésében. A montenegrói válogatott mellett a bajnokság szünetében dolgoztam. Erre különösen büszke vagyok, mert Magyarországon senki nem jutott el odáig, hogy egy ilyen nagynevű válogatottat irányítson. Ha a magyar válogatottnál egyszer lesz szerepem, akkor át kell rendezni a munkámat. De ez még a jövő kérdése.

redmiller: – Az Univer időszakban a csapat sokszor ellátogatott iskolákba népszerűsíteni a sportágat, kérdés, hogy ennek újraindítását nem tervezitek-e?
Sz. I.: – A Kosarazzunk együtt program pontosan ezt a célt szolgálja.

Zsé. – Szia Mester. Azt szeretném kérdezni hogy mi van Verával ,talán eligazolt vagy még fáj a lába? Nagyon jó a csapat és jövőre még jobbak leszünk .Hajrá Kecskemét. Üdv:Zoltán
Sz. I.: – Verát próbáljuk értékesíteni a kosárlabda piacon, eddig nem sikerült. Örülünk, hogy tetszik a csapat, igyekszünk napról napra jobbak lenni.

redmiller: – Gratulálok az eddigi eredményekhez és a jól sikerült SportKlubos spothoz! Kérdésem az lenne, hogy mennyire ragaszkodunk a lila-fehér mezhez, mert a nézőtéren nem igazán jelentek meg a foci drukkerek és sok kecskeméti kosárbarát, aki fradisták, nagyon nem tetszik ez a szín! Pedig ők sok, sok éve járnak meccsekre… A lelátón meg van a fanyalgás a mezek miatt. (A Hannover is piros-feketében játszik a Bundesligában, pedig zöld-fehérek) Másik kérdés, hogy a Magyar Kupában mekkora esélyt látsz egy esetleges Final Four-ra (Hepp kupa megnyerése esetén), hiszen gyakorlatilag csak hazai pályán kell játszanunk? Mészároson kívül melyik fiatal fejlődésével vagy elégedettebb? Vissza ülsz a válogatott kispadjára, ha felkérnek? Szerinted nem gyengült jelentősen az elsőosztály színvonala? (Gyakorlatilag alig van csapat, ahol használható magyar játékos van.)
Sz. I.: – Köszönjük szépen, ezt a spotot meg lehet találni a youtube-on, Egy kosáras család naplója címmel. Lila-fehér a KTE színe, a bajnokság végéig ebben játszunk. Nem a mez színe a fontos, hanem hogy hogyan játszik a csapat. Nyitottak vagyunk bármilyen változásra, ha szükséges. A Magyar Kupáról: esély mindig van, először meg kell nyernünk a Hepp-kupát, aminek szeretnénk ha itt lenne a négyes döntője. Hat vagy hét fiatal játékos van, akik nagyon jól fejlődnek, Forray Gábor és Goran Miljkovics kiváló munkájának köszönhetően. A válogatottal kapcsolatos kérdésre már válaszoltam a már említett spotban. Az elsőosztályban átrendeződtek és kiegyenlítettebbek lettek az erőviszonyok az előző évhez képest.

Az összes kérdés, valamint az arra adott válaszok ide kattintva olvashatók.

16 hozzászólás

 1. Illyke

  2012. november 27. kedd at 15:32

  jól ködösít az öreg, de ettől függetlenül hajrá KTE KK, hajrá kecskeméti kosárlabda!

 2. nbcee

  2012. november 27. kedd at 15:37

  Red, ez most pont nem jókor jött.

 3. KecskemetiZONA

  2012. november 27. kedd at 15:40

  Nocsak már ebből sem tudok kimaradni?

  A kérdés – válaszok átlagosak.

  Számomra az igazi kuriózum majd az lesz, ha profi csapatunkat Béres Tímea vezényli győzelemre. Játékosként mégis csak eredményesebb. Mint hírlik, mesterünknél keményebb is.

 4. redmiller

  2012. november 27. kedd at 16:30

  nbcee! Tudod jól, hogy KTE és lila-fehér érzelmű vagyok! Viszont a kosárcsapat eddig piros volt, de mióta lila, elég sok fanyalgást hallok a lelátón “ősrégi” kosárszurkolóktól… Mivel senki nem kérdezett rá, megtettem. A Real Madrid kosárcsapata például kék-fehér…. Attól, hogy egy egyesületi nevet viselnek, nem kell feltétlenül ugyanolyan színűnek lenni.

  Azok a focidrukkerek, akiket eddig sem érdekelt a kosár azokat ezután sem fog! Ingyen lehet bejönni a mérkőzésekre, gyakorlatilag meg sem jelentek a focidrukkerek. Az AB kétszer kint volt, ebből egyszer nyomott egy alibi szurkolást, amivel ők minősítik a csoportosulást. Azt hiszem, a kosárszurkolók sosem próbáltak mást szurkolni, mint a Devils, vagy az AB, ha megjelentek a foci mérkőzéseken.

  Lehet, hogy mi röhejesek vagyunk a kosár mérkőzéseken, de sajnos az AB sem különb a kanyarban…

 5. TheTransporter

  2012. november 27. kedd at 18:06

  Zona! Nekem az lenne kuriózum ha nem gúnyolódnál.Elfogadod vagy sem Sztole a szakmai igazgató,remélem sokáig az is marad! Nem túl korrekt amit csinálsz..Miért vagy elégedetlen?Netán az irígység beszél belőled?Hálás lehetnél a mesternek hisz kimozdított az ingerszegény környezetből..Értékeld a szakmai munkásságát, és rá fogsz jönni hol hibáztál!

  Red! Szerintem értelmetlen előről kezdeni a ki hol, kivel és hogyan szurkol című történetet. El kell felejteni,mindenki előtt ott a lehetőség hogy szurkoljon akár köztünk. MELLESLEG A PÉNTEKI PRODUKCIÓT AZAZ A SZURKOLÁST HOGYAN ÉRTÉKELED? Nyugodtan leírhatod amit nekünk mondtál a parkolóban!!

  MINDIG MINDEN KÖRÜLMÉNY KÖZÖTT CSAK KECSKEMÉT!!!

 6. KecskemetiZONA

  2012. november 27. kedd at 18:56

  The Transporter!

  Ugyan mit kellene irigyelnem?

  Szerintem Te osztod ismét, mert nem tudsz különbséget tenni gúnyolódás, irónia és komoly gondolatok között. Egyetlen gondolat vezérli ujjaidat, hogy a “nagyfőnöknek” bizonyítsd hűségedet.

  Lehet, hogy szerinted nem vagyok korrekt, csakhogy az a helyzet, amikor Te még meg sem szólaltál, redmiller és a pécsi fórumozók Ivkovicsot a pokol mélyére kívánták én szeretettel és bizalommal üdvözöltem Kecskeméten, munkássága elé nagy várakozással tekintettem. Azóta a mecsekaljai lakóknak is lett némi igaza, mégis kitartottam. Hidd el, értékítéleti gondjaim nincsenek. Ezek után is fenntartom a leírtakat, magyarázkodni tovább nem akarok. Aki érti, azzal nincs probléma, aki meg nem, sajnálom.

  Esetleg olvasd el alábbi eszmefuttatásom.

  Igaza van rednek, a KTE-nek soha nem volt köze a kosárlabdához, ha csak Szarka Balázs személyét nem veszem annak. A városi szín megfelelne.

  Elfogadható cél a fiatalok minél előbbi szerepeltetése, azután meg majd elválik a felsőbb osztályban ki marad a felszínen.

  Ivkovics hosszú távú kecskeméti tervezése megnyugtat, de a válaszokban van némi keresztmondat.

  Akadémia-sportiskola: nem szakmai, hanem kenyérkérdés.

  Azzal eddig is tisztában voltunk, nem a kosárlabda szakosztály hanem a KSE egyesület ellen indulhatott felszámolási eljárás. Hogy aztán lesz-e bűnös, ha igen, személy szerint ki az, majd elválik. Amiről viszont senki nem kérdezett, viszont közszájon forog, vajon igaz-e, nem volt törvényszerű a kosarasok és röplabdázók kiugrása és új egyesületben való szerepeltetése, ami később komoly bonyodalmat okozhat? Talán egyszer valaki ezt is megválaszolja.

  Személy szerint most Ivkovics hosszú távú maradására voksolnék, de a magyar kosárlabdának kívánom azt is, hogy jöjjön be válogatott melletti funkciója, meggyőződésem a Szolnokkal jó kapcsolati rendszert alkotna. Ebben az esetben ugorhatna be Béres Tímea vagy Fofó magasabb szintű szerepvállalása.

  Nagy ötletnek tartom a “Kosarazzunk együtt” program beindítását. Irigység talán itt lehetne bennem.

  Társadalmi munkában? Ugyan már, nem számon kérhető semmi, csak razamuli lenne.

  A profi osztály egy más tészta lesz.

  Gáncsoskodók: Ellenzék nélkül unalmas életünk lenne.

  Még kell egy kis idő mire az Agria Liga szintre jutunk.

  Továbbra is tartom, a szurkolóhad kemény magjának a zsűriasztallal szemben, középen lenne a helye.

 7. KecskemetiZONA

  2012. november 27. kedd at 18:58

  Transzporter!

  A válasz moderáció után, talán holnap megérkezik.

 8. redmiller

  2012. november 27. kedd at 19:01

  A pénteki szurkolás lélektelen volt… Persze ennek betett a rossz időpont is (munkaidő sok helyen 16-ig tart…) A társaság igen csak csekély részét érdekelte aznap a szurkolás, pedig rajtunk áll milyen a hangulat. Ha rossz, (“b-középben”) akkor az a mi hibánk és pénteken rossz volt…
  Rendben gyenge volt a szurkolás, de ha mi rosszul teljesítünk, akkor másoktól mit várjunk, ha majd jönnek az elsőosztályú csapatok??? Mert januártól jön a Magyar Kupa….

 9. nbcee

  2012. november 27. kedd at 19:18

  Red, ez szép és jó, de ahogy írtam is, az időzítés miatt nem tetszett ez a dolog. Szombaton meccs volt, a “szokásos” körítéssel, el lehet olvasni a fórumokon. Erre most azt olvasom, hogy még jobban a helyi fradisták kedvében kéne járni… hát nem tudom.

  Egyébként meg hülyeség ez a szín-dolog is, mert pl. a Hali is zöld-fehér, mégsem szívlelik egymást túlságosan a pesti zöldekkel. Viszont nem egy fradista szereti a Madridot, ami többek között – ahogy te is írtad – lila.

  Azt meg pláne nem gondolom, hogy azért változott meg a kosárcsapat színe, mert arra számított a vezetőség, hogy majd a fociszurkerek tódulni fognak a csarnokba.

 10. gizike

  2012. november 27. kedd at 21:26

  Red!

  A kevesebb sokszor több!

  Remélem érted, ha nem akkor úgyis mindegy……………….

  Zóna majd elmagyarázza Neked 16.000 leütéssel.

  Titeket kettőtöket párba, aztán csokorba kéne kötni, mivel összetartoztok (mentálisan, gondolatiságban: sok-sok zöldséget írtok), jól mutatnátok együtt!

  Zóna majd néhány nap múlva leírja:

  a polgi megígérte neki – mármint személyesen ZÓNÁ-nak – hogy 10.000-es kosárcsarnokot épített, a Mercedes pedig Lakers erősségű kosárcsapatot épít néhány napon belül, és természetesen azt majd ……………n irányítja.

  ‘Sanyi bá lesz a menedzser………….

  Látjátok az fentebb a két bekezdést?

  Tengernyi sületlenséget lehet handabandázni, és sajnos sokan elhiszik a butaságokat.

  Ez van……………

 11. KecskemetiZONA

  2012. november 28. szerda at 08:57

  Kedves “gizike”!

  Mintha korábban többször nyomatékosítottad volna, hogy a ZONA szót törölted a szótáradból. Sajnáltam, de megértem, hogy nélkülem unalmas az életed, mivel eredeti ötleteid nincsenek, ezért továbbra is mások fikázásával tartod fenn hírneved, ha már így alakult, arra kérlek legalább törekedj arra, hogy félmunkát ne löbbölj az oldalra. Annyi korrektség még egy ilyen fórumozótól is elvárható, hogy kerek mondatokat írjon és ne sunyiskodjon. Ennyire azért ne égess le. Legyél már tökös. Szájbarágós kommentedről pedig csak annyit, nem ártana ha néhány szó erejéig igazságot is tartalmazna. Nosza, ess neki, próbáld meg a pontozott vonalakat kitölteni.

  Ennyi talán elég is volt, 15.999-nél megállok, Te csak lökd tovább a szöveget bőszen, én elolvasom és a lilára hajlót sem használom.

 12. bball

  2012. november 28. szerda at 12:40

  Hepp kupát nem kell megnyerni a Magyar kupához! Elég az első kettőben végezni!

 13. redmiller

  2012. november 28. szerda at 15:00

  “Hepp kupát nem kell megnyerni a Magyar kupához! Elég az első kettőben végezni!”

  Idén három! Mivel csak 12 csapat + a Szolnok számít NB1/A-snak! 16 csapathoz meg kell a három!

 14. zsum

  2012. november 28. szerda at 15:20

  Én a szurkolást nem lélektelennek nevezném, hiányzott belőle az erő, dob nélkül nehéz 20 embernek hangot produkálni.
  Emlékszel Red, amikor Te elkezdtél dobolni, minden rendben volt. Az éneklés nagyon nem ok, ahhoz kevesen vagyunk.

  Semmi baj, majd a Magyar Kupában, remélem.

 15. gizike

  2012. november 28. szerda at 21:00

  Zóna!

  Azt, hogy ki sunyi és ki nem, azt nem mi döntjük el: sem Te, sem én.

  Minden esetre nem én ígértem új stadiont és álomcsapatot a hírős városiaknak……….., amikor a nemzeti válogatottnak sincs méltó szentélye a székes fővárosban!

  Nem én játszom a jól értesültet, a szakmailag csalhatatlant……………………..

  Nincs hírnevem, legfeljebb néhány kósza, tétova, ártatlan gondolatom……………………….

  Döntsd már el légy szíves, hogy bejegyzéseim “szájba rágó””-sak, talán plagizáltak, van igazság tartalmuk vagy nincs, azok kerekek, szögletesek, netán sokszögűek, tökösek vagy heréltek!?

  “A betű öl, a lélek pedig éltet” (2Kor 3,6)! Nálad pedig nagyon sok az indokolatlan írásjel.

  Magad sem tudod, miket irkálsz össze amikor rád jön a hasmenés képében SZÓF….S!

  Ha a pontok sorozatát nem érted a mondatok végén, akkor kérdezd dajkád, vagy óvónénid, ……………………’esetleg ‘orvosod, gyógyszerészed’………………… :-)

  csók: gizus

 16. KecskemetiZONA

  2012. november 29. csütörtök at 09:57

  Kedves “csók: gizus”!

  Látod ez a Te nagy bajod, hogy mellékösvényeken haladsz és, szándékosan vagy nem, félremagyarázol dolgokat. A pontozott vonalaknál nem az én értelmi képességem a lényeg hanem, nem mersz felvállalni véleményeket inkább sötétnek titulálsz ha nem találom ki, melyik edző a kedvenced.

  Na, jó, még egyszer tegyük egymás mellé írásunkat, és az olvasók majd döntenek.

  Új stadiont nem én ígértem, hanem egy szurkolói fórumon, a város első embere szájából elhangzottakat közvetítettem, ami mellesleg korszerűsítésre vonatkozik. Az “ígérgető” eddig minden szavát állta, nincs okom kijelentését megkérdőjelezni. Nézz ki a “perceken” belül átadásra kerülő széktói műfűre.

  Új sportlétesítmények az országban folyamatosan épülnek, ha kiérdemeljük ránk is sor kerülhet. Emlékeztetőül: Ha a jelenlegi kormányfő első “uralkodása” idején a Széktói Stadiont nem veszik be a korszerűsítendők sorába, ma nem lenne módod NBI-es mérkőzések után a szotyisöprést követelni.

  Jellemző az egyéniségedre, egyetlen szavadra az egész stadiont fényesre csiszolták, mire Te, köszönöm helyett, mint régen a katonaságnál, a résekben kerested a szotyi héjakat. Már megbocsáss, az én mentalitásom nem ilyen.

  Álomcsapat létrejöhet ha az ankéton megköttetett fogadás beteljesedik, amire a fentebb írtakból kiindulva, minden esély megvan. Mondanom sem kell, itt is csupán hírátadó szerepben tetszelegtem.

  Persze, hogy nem Te játszod a jól értesülted, meg a szakmailag csalhatatlant, mert véleményed nincs, csak kötekedsz, szakmailag pedig Bencze /jól írom?/ ruganyosság növeléséig tudtál eljutni. Az, hogy csalhatatlannak hiszem magam csak neked véleményed, ebbe a szerepkörbe soha nem bújtam. Mondtam már, véleményem van, amit le merek írni. Vegyél levegőt: sokan köszönik. Ennek egy részét, ha veszed a fáradságot, Te is tapasztalod.

  A szájbarágásról nincs mit beszélni, kommentedet el kell olvasni.

  A többi sóder, elterelő hadművelet meg menjen az enyészetbe, elolvasom, hidegen hagy, mint téged a negatív vélemények.

  Egyszerű a képlet: az “őskorban” elég jókat beszélgettünk, de fikázásaidból ezután sem kérek. Talán az lenne a legjobb ha betartanád ígéreted, és nálam partiképesebb társat találnál magadnak.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..