kesport.hu

KTE Duna Aszfalt: a vártnál szorosabb, de győzelem az Óbuda ellen

Szombaton az öt győzelemmel és három vereséggel ötödik helyen álló Óbudai Kaszások látogattak a Messzi István Sportcsarnokba, ahol a KTE Duna Aszfalt talán a vártnál szorosabb meccsen múlta felül a fővárosiakat – írja a kecskeméti kosarasok hivatalos honlapja.

Három meccsel a téli szünet kezdete előtt, szombaton az Óbuda csapatát fogadta a KTE Duna Aszfalt együttese, és az már rögtön a feldobáskor kiderült, hogy a hét közben derekát fájlaló csapatkapitány, Wittmann Krisztián tudta vállalni a játékot. Ennek vélhetően a vendégek kevésbé örültek, nem véletlenül: bár az irányító meglepő módon az első félidőben nem dobott pontot, jól mozgatta a csapatot, és a miheztartás végett azért kiosztott négy gólpasszt. Ahogy a szurkolók megszokhatták, a Pongó-fivérek és Mészáros Máté játékára sem lehetett panasz: az ifjabbik testvér, Máté például kilenc ponttal, öt lepattanóval és két szerzett labdával zárta a félidőt, míg Mészáros Máté a maga nyolc pontjával, hat lepattanójával és két asszisztjával a csapat legjobbja volt.

Bár játék nem folyt a pályán, a szünetben is szép pillanatok szemtanúi lehettek a kilátogató nézők, hiszen egy úriember a 15 perces pihenőt kihasználva lepte meg szíve hölgyét egy jegygyűrűvel, amihez ezúton is gratulálunk. Az “örömködés” a második félidőben is folytatódott, ám ekkor már ismét a kosarasok főszereplésével. A harmadik negyed kezdetén a vendégek ugyan két sikeres triplával jelezték, hogy nem adják könnyen a bőrüket, a lila-fehérek gyorsan berámolt 16 ponttal billentették helyre a világ rendjét. Az óbudaiaknál a légiós, Warren London volt a legszorgosabb, a bajnokságban eddig majd’ 21 pontot átlagoló amerikai ezúttal is húsz fölé jutott, és bár vezetésével zárkóztak is a sárga-feketék, a kecskemétieket így sem tudták megtréfálni. A vártnál szorosabb lett a vége, de a szezonbeli kilencedik bajnoki győzelem egy percig sem forgott veszélyben, a vége 74-64 lett a Kecskemét javára.

KTE Duna Aszfalt – Óbudai Kaszások 74-64 (23-11, 17-13, 23-16, 11-24)
NB I/B. Keleti-csoport 9. forduló
Kecskemét, 2012. 12. 15., 18 óra
Messzi István Sportcsarnok, 350 néző

KTE Duna Aszfalt: Pongó Ma. 14, Wittmann 3, Mészáros 10, Dénes 9/3, Bencze 4
csere: Tóth, Pavlovics, Kopasz, Jakab, Pongó Má. 17, Gruda, Kovács, Hegedűs 5, Kohári, Karahodzics 12
szakmai igazgató: Sztojan Ivkovics

Óbudai Kaszások: London 26, Nagy 8/6, Dohar 12/6, Solymosi 2, Korona
csere: Dankó, Pintér, Köntös 10/6, Szabó 6, Lukács
vezetőedző: Varga Mátyás

7 hozzászólás

 1. redmiller

  2012. december 15. szombat at 21:08

  Egy alacsony színvonalú meccsen nyertünk… 1/31 tripla mutató kicsit kemény…
  De legalább a félidei leánykérés és az olykor egész színvonalas szurkolás feledtette a látottakat. Sebaj! Ennél csak jobban fogunk játszani! :)

 2. Kriszti

  2012. december 15. szombat at 21:21

  Az igazság az, hogy a félidőtől elvesztettem a fonalat, de mind ennek ellenére nagyon örülök, hogy ismét nyert a csapatom!:)
  A gratulációt pedig köszönjük szépen!:))

 3. KecskemetiZONA

  2012. december 16. vasárnap at 09:51

  Ha leírnám az igazat sértődés lenne, valóban a legjobb megközelítés, örüljünk a győzelemnek.

 4. zsum

  2012. december 16. vasárnap at 15:32

  Kriszti és Laci! Ismét sok boldogságot kívánok Nektek, gratulálok :)))

  Még egy dolog történt tegnap, amiről említést szeretnék tenni: mindannyiunk papija, Miklóska 12-én betöltötte 80. életévét, a mérkőzés végén megköszöntöttük Őt.

  Itt is szeretnék – a többiek nevében is – erőt, egészséget kívánni. Nagyon szeretünk Miki!

 5. KecskemetiZONA

  2012. december 16. vasárnap at 16:40

  Általában nem foglalkozom a tetszésnyilvánításokkal, de ilyen esetben megdöbbenek, vajon mi válthat ki olyan érzelmet, mely azt gerjeszti, hogy a “zsum” által beírt koszöntőre negatívat kell nyomni. A sérelmeket egy pillanatra sem tudjuk félretenni?

 6. zsum

  2012. december 16. vasárnap at 16:52

  KecskemetiZONA! Jó barátom mondta, h ne törődjek ezzel, de azért csak megjegyzem: öröm két fiatal boldogsága és öröm egy ember 80. szülinapjáról való megemlékezés. Mások örömének miért nem lehet örülni?
  Mert engem lehet nem szeretni, de a hsz. nem rólam szólt.

  Nem baj, Krisztiék boldogok lesznek, Papi meg vígan jár velünk meccsekre tovább :)))

 7. Kriszti

  2012. december 16. vasárnap at 18:16

  Ez valóban érdekes,mert egy nagyon kedves hsz volt Zsumtól!
  Nem baj! Zsum erre is megírta a frankót!:)
  Köszönjük a jó kívánságot, Miklósnak pedig itt is nagyon boldog születésnapot!:))

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..