kesport.hu

Kiélezett meccsen maradt alul a TFSE ellen a Kecskeméti KC

A vártaknak megfelelően végletekig kiélezett derbit játszottak a csapatok, a végét a vendégek bírták jobban, s 70-74-re nyerték a találkozót, melyen visszatért egy korábbi játékos, Dali Tímea is.

Az első felvonásban kapkodó játék, több eladott labda jellemezte a kecskemétieket. A védekezés is sokszor elcsúszott, könnyű kosarakat dobhattak a fővárosiak, illetve lepattanókban is jobbak voltak. A negyed derekán, 5-16-os állásnál időt kért Tóth Viktor vezetőedző, mely szemmel láthatóan meghozta gyümölcsét, sikerült faragni a hátrányból, 16-21-re végződött az első tíz perc.

Kuli kettese és triplája tette még szorosabbá az állást a második etap elején, majd Pogány két büntetőjével és Nagy Zita kosarával sikerült megfordítani az állást is, 24-23. Több eladott laszti után visszajött a TFSE, ehhez kellett az is, hogy Kuli szabályos blokkolását faultnak minősítsék a játékvezetők. Tóth Edit sikeres büntetői és egy sikertelen fővárosi hármas zárta a félidőt, 37-35-el mehettek pihenőre a csapatok.

A folytatásban feljavult a védekezés hazai oldalon, s kintről is betaláltak a lányok, Nagy Dóra több hármast is hintett, ekkor a közönség hangja is megjött. Nagy Zita pontjai tartották a két gárda között 4-5 pontos különbséget, ám fél perccel a harmadik negyed vége előtt ismét átvette a vezetést a budapesti együttes, 52-53-al zárult az etap.

Nem indult jól az utolsó 10 perc, hiszen Kuli kipontozódott. A TFSE kintről jól dobott, de palánk alól is sorra eredményesek voltak, ám nem hagyta meglógni őket a KKC, Tóth Edó 34. percben fontos hármassal vétette észre magát, 60-60-ra módosítva az eredményt. Ezek a percek róla szóltak, s Pogányról, jól megértették egymást, szép asszisztoknak és értékesített ziccereknek tapsolhattak a hírös városiak. Eztán beerősített a vendég együttes, három perccel a vége előtt 64-71-re elhúztak. Hazai időkérés után letámadással próbálkozott a hazai csapat, de nem nagyon tudták kizökkenteni a budapestieket. A vendégek edzője fél perccel a lefújás előtt technikait kapott, de négy büntetőből csak kettőt sikerült bedobnia a KKC-nak, így 70-73-ra még mindig a TFSE vezetett. Dali labdát szerzett az utolsó másodpercekben, látványosan faultoltak ellene, ám néma maradt a bírák sípja, sőt az ellentámadásból újra a vendégek dobhattak. A megítélt egypontosokból csak egyet értékesítettek, ezzel kialakult a végeredmény, 70-74-re a dobogós fővárosiak nyertek – számolt be a kecskemetikc.hu.

Tóth Viktor értékelése: – Mindenki, aki lehetőséget kapott nagyot küzdött, le a kalappal a lányok előtt. Örülök, hogy Dali Timi visszatért a csapatba, nagy segítségünkre lesz a jövőben. Az első negyed végén, második elején volt egy nagyon-nagyon jó rohanásunk, ezt szeretném látni majd a jövőben is, csak az egész meccsen. Apró nüanszokon múlt a mai győzelem, ezért kell még keményebben dolgoznunk, hogy az ilyen kiélezett mecccseken a végén mi örülhessünk. Összességében egy nagyon jó meccset láthatott a közönség úgy gondolom, köszönjük a szurkolásukat!

Kecskeméti KC – MTE-TFSE 70-74 (16-21, 21-14, 15-18, 18-21)

KKC pontszerzők: NAGY Z. 14, Gyárfás 1, NAGY D. 11/9, TÓTH E. 14/3, KULI 10, POGÁNY 17, Dali 2, Kőházi 1.

vezetőedző: Tóth Viktor

2 hozzászólás

 1. KecskemetiZONA

  2012. december 17. hétfő at 10:36

  Lassan majd csak kikecmergek a meghatározó játékosunk elvesztését követő letargiából és a sehova nem akarok kerülni mentalitást idéző állapotból és ismét kijárok női mérkőzésekre. Ott legalább szoros ütközeteknek lehetek tanúja.

  Na azért a fiúknál is történnek érdekes események. Itt van mindjárt a Szolnoki csoda, az Olaj kettő pontos hazai győzelme a második helyezett Partizán ellen.

  Számomra ennek az az érdekessége, míg a szakemberek például fociban az edzőváltást követően azon nyafognak, hogy elődeik milyen rossz kondícióban hagyták rájuk csapataikat, és majd a következő esztendőben, egy óriási alapozást követően, amikor már rá lehet fogni, ez az ÉN csapatom, akkor majd meglássa/!/ mindenki, milyen jók leszünk. Ezzel szemben a szolnoki férfi kosarasok frissen kinevezett főnöke Neno Asceric a feladatvállalás után, kellő szerénységgel csupán annyi jegyzett meg, a fejekben kell kicsit rendet tenni. Nem várt hónapokat, hanem azonnal szállította az eredményeket. Bizonyítva, hogy így is lehet produkálni.

 2. KecskemetiZONA

  2012. december 18. kedd at 19:42

  Bizony rég volt már az ötvenes évek vége, amikor Bild Katalin, Túri Éva, Kiss Mari, Dömötör, Izsák, Rozgonyi, Volni Emese és a többi pattogtató katonás csitri belecsapott a levesbe, hogy Adamik Ferenc ifjú testnevelővel, a kecskeméti atlétika újjáélesztőjével megmozgassák az álló vizet. Kikerült közülük legalább öt utánpótlás válogatott, majd Túri Éva a felnőttek közé is meghívót kapott.

  A Kecskeméti Dózsa és az Egyetértés TSz kosárlabda szakosztályainak egyesülésével az NBI-es szereplés is beköszöntött.

  Az idilli állapot mintegy 13 esztendeig tartott.

  A termés minimum 50 kiemelt talentum, közülük kb. 10 felnőtt válogatott, legjobb vidéki csapat cím lett.

  Egy kis hullámvölgy után a legjobb eredményre még tellett, de amikor már nem lehetett 15 – 16 éves középiskolás csitrikkel első osztályú szinten produkálni, meg az ászok, Iványi, Farkas, Fück, Zsolnay is búcsút intettek a sikeres életútnak befellegzett.

  Vajon lesz aki a tüzet újraéleszti?

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..