kesport.hu

Kreatív támadójáték a legfőbb erénye a KTE U17-es csapatának

Az U17 mestere a bajnokság elején elhullajtott pontokat ugyan nagyon sajnálja, de a csapat kreatív támadójátékával és a mérkőzéseken mutatott teljesítménnyel ezzel együtt elégedett.

 

Miként értékelnéd a csapat első félévét?

A tabellára tekintve mindenképpen előrébb szerettünk volna végezni, sajnos a bajnokság elején összehoztunk négy döntetlent és egy vereséget, pedig ezekben a meccsekben sokkal több volt. A mutatott játékban és az eredmények alakulásában is, sajnos az ellenfél kihasználta hibáinkat és ikszre hozta a meccseket. Ez a nyolc pont nagyon hiányzik, nem lett volna lehetetlen több hellyel előrébb végezni. Ugyanakkor a mutatott teljesítménnyel elégedett voltam, kreatív támadójátékunkkal élvezetes, jó iramú és változatos mérkőzéseket játszottunk.

Mik a célkitűzések ezek után a tavaszra?

A téli felkészülés során főleg a védekezésünkön kell javítani, mert sok gólt kapunk. A bajnokságban szeretnénk eredményesebben szerepelni, célunk az első nyolcba kerülés. A felkészülés alatt és azután is szeretnénk minél több egyénre szabott edzést is tartani, így véleményem szerint gyorsítani tudnánk a fejlődésüket, mind erényeik tökéletesítésében, mind hibáik javításában.

Hosszabb távon beérhet a korosztály?

Az U19-es bajnokságra egy jó és eredményes csapat lehet belőlük, természetesen ehhez az is kell, hogy megőrizzük értékeinket. A csapatban 7-8 tehetséges játékost is látok, akik szép jövő előtt állnak. A teljesítményük ugyan némileg hullámzó volt ebben a félévben, de reményeim szerint bebizonyítják, hogy nem véletlenül bízom bennük.

Pozitívumok kapcsán mit emelnél ki, illetve miben kellene fejlődni?

A csapatban vannak kreatív és gyors játékosok, ami mindenképpen jó dolog. Tetszett a csapat jó értelemben vett agresszivitása, győzni akarása. Amiben elsősorban fejlődni kellene, az a játékszituációkban hozott döntések gyorsasága, illetve meg kell találnunk a védekezés és támadás egyensúlyát a mérkőzéseken. Szintén ebbe a kategóriába sorolnám a helyzetkihasználásban mutatott hatékonyságunkat.

2 hozzászólás

 1. KecskemetiZONA

  2012. december 25. kedd at 08:45

  Szabó Tibit önéletrajza alapján akár a pro licencig is elröpülhet. Volt kiváló játékos, edzőnek sem utolsó, szerény, szorgalmas, a szakmát érti, kapcsolati tőkével is rendelkezik, jó játékos anyaggal rendelkezik. Ahhoz, hogy focistáiból kijöjjön a bennük szunnyadó erény, véleményem szerint kicsit durcásabban kellene vezényelnie. Mintegy hogyan teszi, akár úgy, hogy felmászik az új műfüves kerítés tetejére, ahonnan a tűzoltók szedik majd le, csak az állóvizet tavasszal bolygassa meg. Akkor 2013 júniusában nyugodtan térhetnek pihenőre.

 2. balogárpi

  2012. december 25. kedd at 10:19

  Remélhetőleg a szabadszállási gyerek is tanult a jogosulatlan szereplésének következményéből, s akkor ő is erőssége lesz a csapatnak.
  Az edzőnek és a játékosoknak is sok sikert tavaszra!

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..