kesport.hu

Sok nyerő típusú játékosra építhet Némedi Norbert az U18-asoknál

Az U18 mestere, Némedi Norbert szerint egy nyerő típusú csapattal dolgozhat, mely a kitűnő morálnak köszönhetően a felmerülő problémákat is jól tudja kezelni.

U18

Mennyire vagy elégedett az ősszel?

Ha az eredményesség oldaláról akarom megközelíteni, akkor egy kicsivel lehetett volna jobb is, maradt pár pont a csapatban. Viszonylag kis létszámú kerettel dolgozunk, elég nagy volt ráadásul a játékosok mozgása a többi korosztály felé is. Azt gondolom az esetleges problémákat is jól kezeltük, mindenki elfogadható teljesítményt nyújtott.

Mi valósult meg a kitűzött célokból, illetve mik a tervek tavaszra?

Szerettem volna, ha a csapat gyorsabban és más ritmusban játszik, ezt sikerült is megvalósítani. Ehhez nagyobb technikai és taktikai felkészültség kell még, tavasszal erre helyezzük már a hangsúlyt.

Mit emelnél ki a csapat erényei közül?

Nagyon jó a csapatmorál, sok nyerő típusú játékos alkotja a keretet. Néha előfordult, hogy túlzásokba estünk, de ezt is pozitívan tudták feldolgozni a játékosok. Talán két félidőt leszámítva nem volt megingása a csapatnak.

A téli program megvan már?

A felkészülést január 14-én kezdjük. A hat hetes programban előreláthatólag öt-hat edzőmeccs is szerepelni fog, biztos vagyok benne, hogy megfelelő módon tudunk majd ráhangolódni a tavaszra.

6 hozzászólás

 1. KecskemetiZONA

  2012. december 26. szerda at 19:01

  Norbinak, a jövő sztáredzőjének hinni lehet. Van egy öltözőket bontani alkalmas, bírókat őrületbe kergető szűk kerete, mely jó eredmények elérésére képes. Az is igaz, nyuszikkal nem lehet nagy csatákat nyerni. Ehhez az U18 nyerő csapat kellő agresszivitással rendelkezik. Kérdés, fékezhető-e? Mert ez esetben a fellegekig repülhetnek. Az meg a következő évben majd kiderül, közülük hány nyerő típusú focista kap szerződési ajánlatot a tulajdonostól. Az edzői osztályzatot akkor majd kiosztjuk.

 2. jojatekos

  2012. december 26. szerda at 20:15

  Üdv ZONA!

  Gondolkodtam ,hogy írjak-e vagy ne mondtam magamban had fürödjön az ünnepek fényáradatában de gondolom egy két mondat vita indítónak írnék.

  Sztáredző hát én várnék ezekkel a jelzőkkel ahhoz sok minden kell még mondjuk egy mostani u19???
  Mindentől függetlenül kívánom neki hogy legyen az!!!

  Nem tudom mennyire ismered a csapat játékosait de egy két olyan össze tevő van ami ritkaság és nagyon erősíti a csapat morálját csak egy pld. u8-u10-es korukban egy páran együtt voltak megye válogatottak!
  Fékezhető-e kell-e???? Egy nagyon fontos tényező még ha jól tudom nem jellemző erre a csapatra hogy sok keresztapa lebzselne közelükben! Nagyon érzik és tudják kik akik így vagy úgy besorolhatók valahová és hogy milyen romboló hatással van a csapat egységre. Bízzunk benne hogy felűről nem ROMBOLNAK hanem ÉPÍTIK az U18-at!!!
  A pozitívumokat szerintem jól megírtad de a koruknál fog egy nagyon fontos tényezőt meg kell említeni a TANULÁS……..és itt nem igazán támogatott variáció a tanulás és a foci együtt:(((((
  Norbiról egy mondat gondolom a korából adódik de lehet rosszul gondolom nagyon egy hullám hosszon van velük amit hallani de lehet egy kis szigor nem ártana??? de bízzuk RÁ!!!
  hajrá KTE

 3. KecskemetiZONA

  2012. december 26. szerda at 20:52

  Üdv jojatekos!

  Köszi, hogy a véleményalkotás mellett döntöttél.

  Norbi fiatal edzőként két csapattal, Kkfháza, KTE és játékosként, Kkfháza halmozza a sikereket. A kvalitásait illetően ez sejtet valamit.

  Pályafutása miatt a következő pro licenc elvégzésére neki van a legnagyobb esélye. Bár nem tudom, hogy Mezey utóda, Szabó László milyen újításokkal áll elő.

  Nem értem hogyan függ össze a jelenlegi U19 és Norbi karrierje?

  Nem tudom mi különlegesség van abban, ha páran 8-10 éves korukban szerepeltek a megyei válogatottban. Nekem volt egy idősebbekből összeállított négy megye bajnok válogatottam, mégis talán csak egy lett belőlük NBI-es játékos. Ezt a példát csak azért hoztam, hogy az eredményekért még nagyon meg kell dolgozniuk.

  Reménykedjünk, hogy közülük “keresztapa” nélkül is minél többen profi szerződéshez jutnak. A kiemelkedő, mentálisan erős tehetség általában nem vész el.

  Az bizony nagy probléma ha tanulásellenes filozófia valósul meg a KTE-nél. De Tasi kapusedző egy nyilatkozatában nem erről beszélt.

  Norbi módszereit, majd az eredményei minősítik.

  Hajrá KTE!

 4. jojatekos

  2012. december 26. szerda at 22:00

  Köszi a válaszod,

  Félegyháza az más tészta kész játékosok az azért ugye más???

  Pro licenc az mindenkinek érdeke az egyénnek és a csapatnak (KTE) hogy minél több jól képzett ember legyen!!!!! Hogy abból az egyén vagy a klub kamatozik jó ez már vezetői kérdés és……ki lát a jövőbe kinek mi a jó:)

  Egyszerű ha a mostani U19-el kellene dolgoznia vajon? Kuksi nagyon jól leírta a problémát és akkor hol is a vezetés?
  Na és adódik a következő kérdés a verebek csiripelik mennek el és jönnek????( győr-honvéd)
  Azt gondolom a kapus a kapuból kiabál hogy ez meg az de nem elég erősen kiabál Ő?
  Hogy kiből mi lesz nagyon sokk összetevős dolog .
  hajrá KTE

 5. KecskemetiZONA

  2012. december 27. csütörtök at 08:52

  jojatekos!

  A viszontválaszaim.

  Félegyháza jó állomás egy kiváló profi edzői pályafutásra.

  A licencek sorában Norbi egyenlőre “B” minősítéssel rendelkezik. A sorrendet elbakiztam, a pro-n Szabó István következik. Az még a jövő zenéje, egyesülete támogatja-e. Megérdemelni megérdemelné, hiszen jelenleg szinte csak az ő tanítványai kapnak helyet a felnőtt keretben.

  Az U19-et illetően biztosan igaza van Kuksinak, hiszen ő ismeri legjobban a srácokat. Akik hiába tehetségesek, ha mentálisan gyengének bizonyulnak. Egy biztos, lehetnek akár válogatott szintűek, egy jó edzőt nem nélkülözhetnek. Ez megvan. Van úgy, hogy mégsem mennek úgy a dolgok ahogy szeretnénk. Ilyenkor mutathatják meg a csapat tagjai, hogy ők sem akárkik. A megoldást korábban már megpendítettem: a hangadók vezényletével össze kellene dugni a fejeket és a tavaszi jó eredmények érdekében vérszerződést kötni, Csak kérdés, van-e vezéregyéniség közöttük? Majd elválik. Mindenesetre a folytatásban, jelenleg az NBIII csapattal készülő Safi is besegíthet. Ebből az is kitűnik, nem minden a vezetőkön múlik.

  A “verébciripelés” ügyben kicsit le vagy maradva. Talán említettem már, a sok rosszízű megjegyzés ellenére lehet bízni Sallóiban és Pali bácsiban. Ahogy a viszketési járvány kitört a csapaton, azonnal reagáltak. Eredmény, az említett játékosok feltehetően maradnak. Bárhogy is recézik, ez egyébként elsősorban az ő érdekük. Bizonyítékként majd olvasd el az áprilisi visszatekintésemet..Vagy 29-30.-án, a Messzi István sportcsarnokban megrendezésre kerülő teremlabdarúgó kupán személyesen is meggyőződhetsz mindenről.

  A kapus csak a kapuból kiabálhat. Ezért várnék már Tasnáditól nagyon az utánpótlás kapusgondjairól egy mélyinterjút.

  Hogy kiből mi lesz………Mindenki olyan magasra jut amilyen az ambíciója.

 6. KecskemetiZONA

  2012. december 27. csütörtök at 12:13

  ESZTENDŐS VISSZAKACSINTÓ 2012.

  Emlékezzünk tovább az évben történtekre.

  MÁRCIUS

  Azt hiszem biztosan ki lehet jelenteni, hogy az év legszerencsétlenebb kecskeméti együttese a KSE kézilabda csapata. Kizárás a bajnokságból már csak a végkifejlet, márciusban hol vagyunk még attól. Jönnek a sikerek, a Balatonfüred 27 – 23 -as legyőzése után eldől, hogy benn vagyunk a nyolcban, amikor jön a rossz hír, az országos szövetség szagot kapott, miután vizsgálat kezdődik, nem bundáztunk-e? Hivatalosan kifejezve, azután kutakodtak, vajon visszaélésre utaló jelek adódtak? Hiába állapították meg, a gyanú alaptalan, a KSE egyesületen a folt megragadt. Talán a kálvária is ekkor kezdődött. Mint tudjuk, volt-nincs szponzor játékba fogtunk, de erről majd későbbiekben.

  A kézisekhez hasonlóan a helyi focisták is fényben éltek, a Török-Szabó éra alatt hetente nyolc saját nevelésű fiatal került a mély vízbe. Ez sokat megélt sztárjátékosunk, Tököli Attila figyelmét is felkeltette, aminek a Nemzeti Sport hasábjain hangot adott.

  “örömteli, hogy most már nemcsak be-beszállnak a fiatalok, de hozzá is tesznek a játékhoz”

  “Tököli Attila szerint nagy kérdés, hogy a tehetségek mennyit fejlődnek, töretlenül lépnek-e előre, vagy néhányan esetleg megtorpannak. Egy biztos, Kecskeméten a lehetőséget megkapják a bizonyításra, aztán pedig már csak rajtuk múlik élnek-e a tálcán kínált eséllyel.”

  A kép vegyes, a lehetőségeket, főleg ősszel milligrammban mérték. Hiába akadt aki a felmérések során, mások a mérkőzéseken, válogatottban bizonyítottak most átadó listán szerepelnek.

  Ami a KTE felnőtt labdarúgócsapatát illeti elfogadhatóan vették az akadályokat. A Szombathely például a Fradi skalppal érkezett Kecskemétre, ahol 2 : 2 lett a mérkőzés végeredménye.

  Szem Szmól így értékelt:

  Kellemetlen, védekező ellenfél ellen, akár nyerhető meccsen, szereztünk végül megérdemelten egy pontot.
  Elöljáróban, Koszó hiányzott a védelemből, Varga néhányszor megint bizonytalankodott. Alempievics igazi helye a középpálya. A középpályán Pekár és Szavics jót nyújtott, mégis Litszingi küzdeni akarása tetszett.
  A széljáték lehetett volna több és tudatosabb.
  Lencse és Tököli hozta a kötelezőt.

  Az a “kötelező” 1-1 találat formájában mutatkozott.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..